A Samsung kínai OLED kijelzőre vált

2020.04.30| Android Authority
Címkék:

Samsung

,

OLED

,

kijelző

,

panel

,

BOE


A Samsung Galaxy zászlóshajóit hagyományosan a Samsung Display által gyártott OLED képernyőivel látják el, ez az évek során kifizetődött.

Valójában a koreai cég ezeket a paneleket más mobil gyártókhoz, például a OnePlushoz is szállította. Most a ZDNet Korea azt állítja, hogy a Samsung fontolóra veszi a BOE kínai gyártó kijelzőjének használatát a 2021-es korai Galaxy A és Galaxy S modellekben.

A BOE a világ legnagyobb LCD panel beszállítója, és folyamatos beruházások révén a kínai cég arra törekszik, hogy versenybe szálljon a Samsung Display-jel az okostelefonok OLED piacán. Jelenleg a BOE a világ harmadik legnagyobb OLED panel beszállítója, közvetlenül az LG Display után. A társaság konkurenciája az EverDisplay és a Visionox.

A DSCC kijelzőipari cég szerint a Galaxy S30 (vagy a Galaxy S21, hívják akárhogy a családot) felszerelhető a BOE 6,67 hüvelykes rugalmas OLED paneleivel. „Mivel a versenytársak, mint például a Huawei és az Apple az OLED panelek beszerzését tervezik a BOE-től, a Samsung Electronics fontolóra veszi ezt” - olvasható a jelentés kivonatában.

A Samsung kínai OLED kijelzőre vált

Ez nem azt jelenti, hogy a BOE lesz biztosan a befutó, mindössze megerősítette, hogy a Samsung felhagyhat a saját kijelző használatával. Végül is, miért kössön megállapodást egy másik céggel, ha a saját vállalkozása kínálhatja azt, amire szüksége van?

Van rá esély, hogy a BOE OLED panelei olcsóbbak, mint a Samsung házon belüli képernyői, tehát a Samsung meglépheti ezt a furcsa lépést, ha csökkenteni akarja az alkatrészek költségeit. De ez milyen üzenetet küldene más Android gyártóknak, akik a Samsung OLED technológiáját használják? Végül is, a házon belüli OLED kijelzői a piaci részesedés szempontjából az első helyet foglalják el, és az iparág legjobbjainak tekintik.

A Samsung Display piaci részesedése 2019 negyedik negyedévében 80% -ról 2020% -ra 69% -ra csökkent. Úgy tűnik, hogy a vállalat elveszítheti az Apple szerződéseit az OLED képernyők szállítására az iPhone 12 sorozat esetében, a cupertino-i márka ugyanis több iPhone 12 modell kapcsán a BOE-re vált.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei