A Samsung Galaxy S24 támogatja a Qi2-t?

2024.01.22| Android Police
Címkék:

Samsung Galaxy S24

,

Qi2


A Samsungnak a Qi2 előtt meg kell oldania a problémákat, amelyeket nem sikerült a megjelenésre kiküszöbölni.

Gyors válasz: Nem, a Samsung nem tartalmazza a Qi2 mágneses vezeték nélküli töltést a Galaxy S24 sorozat egyik modelljében sem. Ugyanazok az első generációs Qi tekercsek találhatóak bennük, amelyek 15W-os vezeték nélküli töltésre képesek, de az S24 sorozathoz számtalan MagSafe tok áll rendelkezésre ennek pótlására.

Egy év telt el a Qi2 óta – amelyet a legtöbben "MagSafe for Android" néven ismernek -, és sok Samsung-rajongó, iOS-ről Androidra konvertáló és olyan technológiai rajongó, mint én, mind azt hitte, hogy az első olyan Android telefon, amely bevezeti a Qi2 támogatást a Samsung Galaxy S24. Meg akartuk szüntetni a telefonok töltőiről leeső, öntapadós telefonfogantyúk maradványaival és a mágneses töltők gyengébb régi lemezeivel való vesződést.

A Samsung Galaxy S24 támogatja a Qi2-t?

A MagSafe-re épített és ugyanazt a mágneses elrendezést alkalmazó Qi2 lehetővé tette volna a Galaxy S24 számára, hogy azonnal kihasználja a tartók, töltők, pénztárcák, támasztékok, fogantyúk és akkumulátorcsomagok ezreit – és azok számára, akik erre vágynak, ez még mindig MagSafe tokkal lehetséges. Sajnos azonban a Samsungnak túl sok problémát kell megoldania, mielőtt el tudná juttatni a Qi2-t a Galaxy telefonokhoz.

Az S-Pen szomorúsága: Miért volt esélytelen a Qi2 a Galaxy S24 Ultrán?

Amikor tavaly megérkezett a Galaxy S23 Ultra MagSafe tokja, szórványosan előfordult, hogy az S Pen teljesen lecsatlakozott, leggyakrabban MagSafe töltők használata közben. A MagSafe tokok választéka azonban viszonylag csekély volt, és nem ez járt az Android-felhasználók fejében, mint az első Qi2 termékek őszi piacra dobása után. Most, hogy a Galaxy S24 Ultra első teszt darabjait és az első előrendeléseket kiszállították – és a MagSafe S24 Ultra tokok választéka csaknem megháromszorozódott –, a probléma sokkal nagyobb figyelmet kap.

Az S-Pen és a mágneses tartozékok mindig is ellenségek voltak, már a MagSafe előtt is. Az S-Pen-kompatibilis Galaxy telefonok digitalizálója mágneses mezőt használ a képernyő felett, hogy a képernyő érintése nélkül regisztrálja a tollat, és minden, ami kidobja ezt a mágneses teret, nyilvánvalóan megzavarja az S-Pen viselkedését.

Amíg a Samsung S-Pen így működik, nincs mód a mágneses töltés vagy a tartozékok megbízható használatára az S-Pen teljesítményének megzavarása nélkül. A dbrand reddit bejegyzése, amely magyarázza a helyzetet és visszatérítést / nem-MagSafe verziót kínál a különben hibátlan Galaxy S24 Ultra tokjaira, azt találta, hogy amikor egy MagSafe tok volt felszerelve, de egyetlen MagSafe kiegészítő sem volt csatlakoztatva, a felhasználók „elhanyagolható pontosságcsökkenést” tapasztaltak az S-Pen használatakor. Azonban miután egy MagSafe töltő vagy tartó lett csatlakoztatva, a mágneses interferencia nagyon látható halott zónát hagyott maga után, ami azonnal eltűnt, miután levették a MagSafe tartozékot. 

A gyors megoldás az, hogy " vegye le a MagSafe töltőjét/bármit, amíg az S-Pen-t kell használnia", de ez komoly kompromisszum, amit a legtöbb normális ember nem tolerálna. Ahhoz, hogy a Samsung beépítse a Qi2-t a Galaxy S24 Ultra-ba, az S-Pen alapvető átdolgozására lett volna szükség, és ez a Qi2 megjelenésének időzítésével és az S24 Ultra gyártási ütemtervével együtt egyszerűen nem biztosított elegendő időt a probléma megoldására.

Még ha csak a toll nélküli S24-hez és S24+-hoz is hozták volna, a Qi2 tanúsítási folyamatai csak ősszel fejeződtek be, ami lehetetlenné tette volna a tanúsítvánnyal rendelkező Qi2 telefon garantálását az S24 Ultra tömeggyártásba kerülése előtt. És ez figyelmen kívül hagyja az összes új vezeték nélküli töltőt, amelyet a Samsung készítenie kellene, és az összes olyan toksorozatot, mint a Gadget, a Strap és a Grip, amelyeket teljesen újra kellene készíteni vagy le kell állítani, mivel lapos, mágnesesen megerősített hátlapra lenne szükség. 

Miért a MagSafe továbbra is üdvözlendő frissítés a Galaxy S24 tokhoz

Amint már említettük, az S24 és S24+ esetében nincs semmi probléma a MagSafe tokkal, és még az Ultra-felhasználók körében is az S-Penre gyakorolt hatást egyeseknél ellensúlyozhatja a MagSafe töltés, tartók és pénztárcák kényelme. Végül is a Qi2/MagSafe a válasz arra, hogy a telefonok egy évtizede kicsúsznak a helyükről a töltőlapokon. Forradalmasította a hordozható töltést azáltal, hogy a power bankot biztonságosan a helyére rögzítette a telefonhoz, és megfelelően igazította, így nem kell bajlódnia a vezetékekkel vagy a kínosan teli kézzel.

A Samsung Galaxy S24 támogatja a Qi2-t?

És legfőképpen - na jó, számomra, mint kiegészítők rajongójának - a MagSafe azt jelenti, hogy búcsút inthetek a lassan lehámló ragasztós állványoknak és kártyahelyeknek, a vezeték nélküli töltés elvesztésének, amikor felhelyezek egy telefontartót, hogy megvédjem az ismétlődő sérüléseitől. Nem kell többé tokokat cserélgetnem csak azért, hogy más kiegészítőt használjak, vagy éjszaka vezeték nélküli töltésre helyezzem a telefont. Átválthatok egy PopSocketről az ágyban, egy Clickr állványra az íróasztalomnál, majd egy mágneses power bankra este, miközben a majdnem lemerült S24-esen a Magic Kingdom tűzijátékát nézem. Az álmok valóban valóra válnak!

A MagSafe-el azonos mágneses tömböt használó Qi2 azt is lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk a MagSafe vezeték nélküli töltőket, ahelyett, hogy a korai Qi2 modellek apró kezdőcsomagjából kellene választani. A CES volt a Qi2 kiegészítők igazi kezdete, így a választéknak idén nyárra javulnia kell.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

A Samsung Galaxy A55 prémium dizájnt kap (fotókkal)

2024.01.03
| SamMobile
Lehet, hogy a Galaxy S24 lesz az a telefon, amely a következő pár hétben minden figyelmet magára von, de a Samsungnak más fontos készülékei is készülnek, mint például a Galaxy A55.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei