A Samsung és a OnePlus érthetetlen okból rejti el az Android egyik legjobb funkcióját

2023.12.04| 9to5 Google

Olyan értesítések hatalmas listájába merül bele, amelyek egyik napról a másikra érkeztek, vagy amikor távol volt a telefonjától, és közben új értesítés érkezett, aminek következtében véletlenül elcsúsztatja?

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ez egy frusztráló helyzet, de az Android évekkel ezelőtt megoldotta az értesítési előzményeket. Ha azonban Samsung vagy OnePlus telefont használ, ezt talán nem veszi észre.

Az Android egy meglehetősen kiforrott operációs rendszer, így nem gyakran érkeznek nagy újdonságok. De 2020-ban a Google hozzáadta az értesítési előzményeket az Androidhoz, mint egy nagyon örvendetes é új lehetőséget. Hirtelen a felhasználók hozzáférhettek azokhoz az értesítésekhez, amelyeket véletlenül töröltek. Ez egy nagyon-nagyon hasznos lehetőség, de valójában nem tud róla elég felhasználó.

A Samsung és a OnePlus érthetetlen okból rejti el az Android egyik legjobb funkcióját

Mi az az értesítési előzmények, és hogyan kell használni Android-eszközén?

Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatás alapértelmezés szerint le van tiltva a magánélet védelme érdekében. Ki kell választania, hogy bekapcsolja-e, de ez meglehetősen egyszerű és könnyen megtalálható, legalábbis Pixelen. A Google Android rendszerének Beállítások menüjében van egy külön szakasz az értesítési beállításokhoz, amely a legfelső szinten közvetlenül megemlíti, hogy létezik az előzmények opció. Innen már csak be kell menni és bekapcsolni. Használat közben a funkció korlátozott ideig – általában körülbelül egy napig – gyűjti az értesítéseket, és alkalmazás és beérkezés szerint csoportosítja őket. Ugyanezen az oldalon megtekintheti az elhalasztott értesítéseket is.

  • Ha be van kapcsolva az értesítési előzmények egy Pixelen, az értesítési területen egy praktikus kis parancsikon érhető el az előzményekhez. Ez mindig megjelenik, amikor értesítései vannak, és nagyon gyorsan és egyszerűen elérhető, és jelentősen hasznosabbá teszi a funkciót. De ez nem így van néhány legnépszerűbb Android-eszközön a piacon. Mind a Samsung, mind a OnePlus, miután az értesítési előzmények három éve elérhetők, továbbra is szükségtelenül temetik el ezt a funkciót.

A Samsung és a OnePlus érthetetlen okból rejti el az Android egyik legjobb funkcióját

  • Az OxygenOS 13-on, a OnePlus Open jelenleg elérhető verzióján az értesítési előzmények a Beállítások > Értesítési és állapotsor > További beállítások > Értesítési előzmények alatt találhatók. Három szint mélyen van eltemetve a menüben. 

A Samsung és a OnePlus érthetetlen okból rejti el az Android egyik legjobb funkcióját

  • A One UI 6-on, a Samsung Android 14-es verzióján a helyzet nagyjából azonos. Az értesítési előzményeket a Beállítások > Értesítések > Speciális beállítások > Értesítési előzmények alatt találja. Nem tudom, mi a helyzet egy olyan hasznos funkcióval, mint az értesítési előzmények, „fejlettnek” tekinthető, de itt tartunk.

A Samsung és a OnePlus érthetetlen okból rejti el az Android egyik legjobb funkcióját

De az igazi meglepetés itt az, hogy a Pixelekkel ellentétben a Samsung és a OnePlus eltávolította a praktikus kis parancsikont az előzmények eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy még ha megtalálta és bekapcsolta is a funkciót, minden egyes alkalommal át kell mennie a beállítási rétegeken, amikor használni kívánja. Őrület, különösen egy olyan funkció esetében, amely valóban hasznos.

Nem tudom, mi változtatná meg itt a Samsung és a OnePlus véleményét, azon kívül, hogy ha az iOS valami hasonlót fogadna el. A jelenlegi állapot szerint az iOS nem kínál értesítési előzményeket, legalábbis nem ugyanabban a minőségben. Az Apple azt állítja, hogy megtekintheti a régi értesítéseket, ha felfelé csúsztat az Értesítési központban, de ez nem érvényes, ha törölte az értesítéseket.

Egyelőre csak arra kérnénk a Samsungot és a OnePlus-t, hogy hagyják abba az értesítési előzmények elrejtését. Ez hasznos és valami, ami jelenleg az Android egyedülálló funkciója.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei