A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

2020.05.30| Android Police
Címkék:

One UI 2.0

,

funkció


A OneUI 2.0 a Samsung Galaxy okostelefonjai számára testreszabott Android 10 verziója.

Az Android 9 alapú OneUI 1.0-hoz képest néhány új funkció került a csomagba, amelyet érdemes megnézni. Noha néhány funkciót viszonylag könnyű megtalálni (például gesztusok), vannak olyan kevésbé nyilvánvaló funkciók is, amelyeket esetleg még nem is ismertek, mivel ezek kissé el vannak rejtve a Samsung hírhedten labirintus menüjében. Az Android Police nyolc kedvencét mutatjuk meg ebben a bejegyzésben.

A képernyő felvételt, avagy a screen recordert a felhasználók már évek óta kérik, a Google az Android 10-be már fejlesztette, hogy integrálni tudják, ám ez a projekt végül nem valósult meg. A Samsung azonban a One UI 2.0-ban elérhetővé tette ezt a lehetőséget.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Nem csak egyszerűen fel lehet venni a képernyőn történő eseményeket, ez egyébként is megoldható volt külső appokkal, de megadható, hogy hangokkal vagy hangokkal és mikrofonnal együtt rögzítse azt, emellett lehet rajzolni is a videóra, illetve az előlapi kamera képét beágyazni. Full service.

A Quick Settings, avagy a redőnyből lehúzható gyorshívók beállításainak lehetőségei közé került a fényerő csúszkájának mindig láthatósága mellett a Média és Eszközök, illetve a több SIM infója. Ezzel együtt az óra is kisebb lett, helyet hagyva egyéb fontos információknak.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Jobb lett a sötét mód, ami ugyan elérhető volt már a One UI 1.0-ban is, azonban limitált volt működésében, szinte csak a rendszer és a Samsung appok támogatták. Az Android 10 azonban már teljes rendszerszintű sötét móddal rendelkezik, így a Samsung minden programban biztosítani tudja a One UI 2.0-t használók számára.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Ennek örömére olyan programok is kihasználják a szemkímélő megjelenést, mint a Gmail, a Google Tasks, az Instagram, a YouTube vagy a Nova Launcher, hogy csak pár neves applikációt említsek. Ami pedig külön extra, hogy időzíthető például napnyugtatától napkeltéig, ezt például még a Google Pixel mobiljai sem tudják.

A navigációs gesztusok az egyik kedvenceink nekünk is, bár ez nem kifejezetten One UI funkció. Ennek köszönhetően elbúcsúzhatunk a tipikus három kezelőgombtól és választhatunk a felhúzós verzió vagy még valami között, amiről lejjebb írunk.

via Gfycat

Ez pedig a One Hand Operation +. Az app már a korábbi One UI verzióban is használható volt, már akkor is imádtam a saját mobilomon, a mostani viszont már a Good Lock 2020 update része. A gesztusnavigáció széles körű testreszabását kínálja és javítja az Android 10-ban gyárilag található megoldás hibáit.

Először is engedélyezhetjük, hogy az oldalsó gesztusok aktiválási területe csak a képernyő felső részén terjedjen ki, amint azt a képernyőképek átlátszó kék mezői jelzik. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy a "peeking"-et használják az oldalsó menük elcsúsztatásakor, mivel egyszerűen elcsúsztathatja a gesztus területét.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Amellett, hogy egy apró mozgatással bármelyik szélről aktiválható a vissza funkció, tovább bővítheti a lehetőségeket az átlós és a hosszú ujjhúzás, összesen hat opciót biztosítva oldalanként. Ezt még megjegyezni sem semmi. Ezek a lehetőségek az értesítési redőny lehúzásától a képernyőfelvétel készítéséig vagy a Google Asszisztens megnyitásáig terjednek. A legjobb azonban talán mégis az, hogy a One Hand Operation+ a hagyományos navigációs sávval is tud együttműködni, a Samsung gesztusrendszerével és az alapértelmezett Android 10 gesztusokkal is működik.

A One UI 2.0 a Telefon alkalmazás beállításaiban lehetővé teszi a bejövő hívások típusának kiválasztását. Ez lehet teljes képernyős, pop-up vagy lebegő ablakos, kinek-kinek ízlése szerint.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

A lezárt képernyős parancsikonokat már a One UI 1.0-ban is lehetett módosítani, a 2.0 annyiban frissült, hogy bekerült az appok közé a zseblámpa és a Ne zavarj funkció is. Nem nagy újítás, de hasznos.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Végül, de nem utolsósorban a továbbfejlesztett arcfelismerés. Persze ez ugyanaz a szelfi kamera, mint korábban volt, semmi extra feltérképező szenzor nincs, mint a Pixel 4-eken például, és nem ez a legbiztonságosabb módja a telefon védelmének. Azonban hozzáadható a már rögzített arcunkhoz alternatív kinézet, például kedvenc kalapunkban, napszemüvegünkben vagy maszkunkban is képes lesz rögzítés után felismerni a telefonunk.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Samsung Galaxy S10 128GB Dual G973
Samsung Galaxy S10 128GB Dual G973
EUmobil 182 680 Ft
i-Shop Webáruház 186 580 Ft
Telefonkirály 186 990 Ft
Apple iPhone 11 Pro 64GB
Apple iPhone 11 Pro 64GB
EUmobil 329 470 Ft
Mobil nagyker 329 480 Ft
Mobile Experience 329 500 Ft
Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Dual N975F
Samsung Galaxy Note 10+ 256GB Dual N975F
EUmobil 252 990 Ft
Telepartner 253 000 Ft
Telefonkirály 254 500 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei