A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

2020.05.30| Android Police
Címkék:

One UI 2.0

,

funkció


A OneUI 2.0 a Samsung Galaxy okostelefonjai számára testreszabott Android 10 verziója.

Az Android 9 alapú OneUI 1.0-hoz képest néhány új funkció került a csomagba, amelyet érdemes megnézni. Noha néhány funkciót viszonylag könnyű megtalálni (például gesztusok), vannak olyan kevésbé nyilvánvaló funkciók is, amelyeket esetleg még nem is ismertek, mivel ezek kissé el vannak rejtve a Samsung hírhedten labirintus menüjében. Az Android Police nyolc kedvencét mutatjuk meg ebben a bejegyzésben.

A képernyő felvételt, avagy a screen recordert a felhasználók már évek óta kérik, a Google az Android 10-be már fejlesztette, hogy integrálni tudják, ám ez a projekt végül nem valósult meg. A Samsung azonban a One UI 2.0-ban elérhetővé tette ezt a lehetőséget.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Nem csak egyszerűen fel lehet venni a képernyőn történő eseményeket, ez egyébként is megoldható volt külső appokkal, de megadható, hogy hangokkal vagy hangokkal és mikrofonnal együtt rögzítse azt, emellett lehet rajzolni is a videóra, illetve az előlapi kamera képét beágyazni. Full service.

A Quick Settings, avagy a redőnyből lehúzható gyorshívók beállításainak lehetőségei közé került a fényerő csúszkájának mindig láthatósága mellett a Média és Eszközök, illetve a több SIM infója. Ezzel együtt az óra is kisebb lett, helyet hagyva egyéb fontos információknak.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Jobb lett a sötét mód, ami ugyan elérhető volt már a One UI 1.0-ban is, azonban limitált volt működésében, szinte csak a rendszer és a Samsung appok támogatták. Az Android 10 azonban már teljes rendszerszintű sötét móddal rendelkezik, így a Samsung minden programban biztosítani tudja a One UI 2.0-t használók számára.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Ennek örömére olyan programok is kihasználják a szemkímélő megjelenést, mint a Gmail, a Google Tasks, az Instagram, a YouTube vagy a Nova Launcher, hogy csak pár neves applikációt említsek. Ami pedig külön extra, hogy időzíthető például napnyugtatától napkeltéig, ezt például még a Google Pixel mobiljai sem tudják.

A navigációs gesztusok az egyik kedvenceink nekünk is, bár ez nem kifejezetten One UI funkció. Ennek köszönhetően elbúcsúzhatunk a tipikus három kezelőgombtól és választhatunk a felhúzós verzió vagy még valami között, amiről lejjebb írunk.

via Gfycat

Ez pedig a One Hand Operation +. Az app már a korábbi One UI verzióban is használható volt, már akkor is imádtam a saját mobilomon, a mostani viszont már a Good Lock 2020 update része. A gesztusnavigáció széles körű testreszabását kínálja és javítja az Android 10-ban gyárilag található megoldás hibáit.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Először is engedélyezhetjük, hogy az oldalsó gesztusok aktiválási területe csak a képernyő felső részén terjedjen ki, amint azt a képernyőképek átlátszó kék mezői jelzik. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy a "peeking"-et használják az oldalsó menük elcsúsztatásakor, mivel egyszerűen elcsúsztathatja a gesztus területét.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Amellett, hogy egy apró mozgatással bármelyik szélről aktiválható a vissza funkció, tovább bővítheti a lehetőségeket az átlós és a hosszú ujjhúzás, összesen hat opciót biztosítva oldalanként. Ezt még megjegyezni sem semmi. Ezek a lehetőségek az értesítési redőny lehúzásától a képernyőfelvétel készítéséig vagy a Google Asszisztens megnyitásáig terjednek. A legjobb azonban talán mégis az, hogy a One Hand Operation+ a hagyományos navigációs sávval is tud együttműködni, a Samsung gesztusrendszerével és az alapértelmezett Android 10 gesztusokkal is működik.

A One UI 2.0 a Telefon alkalmazás beállításaiban lehetővé teszi a bejövő hívások típusának kiválasztását. Ez lehet teljes képernyős, pop-up vagy lebegő ablakos, kinek-kinek ízlése szerint.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

A lezárt képernyős parancsikonokat már a One UI 1.0-ban is lehetett módosítani, a 2.0 annyiban frissült, hogy bekerült az appok közé a zseblámpa és a Ne zavarj funkció is. Nem nagy újítás, de hasznos.

A nyolc legjobb One UI 2.0 funkció

Végül, de nem utolsósorban a továbbfejlesztett arcfelismerés. Persze ez ugyanaz a szelfi kamera, mint korábban volt, semmi extra feltérképező szenzor nincs, mint a Pixel 4-eken például, és nem ez a legbiztonságosabb módja a telefon védelmének. Azonban hozzáadható a már rögzített arcunkhoz alternatív kinézet, például kedvenc kalapunkban, napszemüvegünkben vagy maszkunkban is képes lesz rögzítés után felismerni a telefonunk.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei