A Note 20 Ultra első még valamiben

2020.08.13| SamMobile

A Galaxy Note 20 Ultra a Samsung első telefonja változó frissítési frekvenciájú Super AMOLED kijelzővel.

A Samsung kijelzőt gyártó részlege ma bejelentette, hogy új generációs Super AMOLED kijelzőpanelje támogatja a változó frissítési sebességű technológiát. A világon az első okostelefon, amely a Samsung Display új képernyőpaneljét használja, a Galaxy Note 20 Ultra, amelyet a hónap elején mutattak be. Az új technológiát úgy tervezték, hogy zökkenőmentes felhasználói élményt biztosítson, miközben optimalizálja az energiafogyasztást.

A rögzített 60Hz, 90Hz, 120Hz vagy 144Hz frissítési gyakorisággal működő okostelefonok kijelzőivel ellentétben a Galaxy Note 20 Ultra 6,9 hüvelykes dinamikus AMOLED kijelzője zökkenőmentesen képes váltani a különböző frissítési gyakoriságok között, beleértve a 10Hz, 30Hz, 60Hz és 120Hz frekvenciákat. A cég szerint a telefon képernyője statikus tartalmak, például képek megtekintésekor akár 10Hz-re is csökkentheti frissítési gyakoriságát.

A Note 20 Ultra első még valamiben

A vállalat egy új backplane nevű technológiát (a pletykák szerint LTPO) alkalmaz az új kijelzőpanelein a változó frissítési gyakoriság elérése és az alacsonyabb fogyasztás érdekében. A Samsung Display azt állítja, hogy új technológiája általánosságban akár 22%-kal csökkentheti a telefon kijelzőjének energiafelhasználását. Az új kijelzők 60%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a többi kijelző, ha 10Hz-es üzemmódban használják. Remélhetőleg a jövőben több Samsung telefonban láthatjuk a Super AMOLED képernyőket változó frissítési sebességű technológiával.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei