A MediaTek Dimensity 7200 Ultra a felső-középkategóriát célozza

2023.09.15| Android Police

A MediaTek a felső-középkategóriás okostelefonok piacára koncentrál új Dimensity 7200 Ultra chipjével, amely a Redmi Note 13 Pro+-ban debütál.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A chip egy nagy teljesítményű 8-magos processzorral, élvonalbeli AI képalkotási funkciókkal és egy GPU-val rendelkezik, amely 144 Hz-es frissítési frekvenciájú FHD+ kijelzőt képes működtetni. A játékosok a chip erőteljes játékoptimalizálásaiból profitálhatnak, beleértve a MediaTek HyperEngine 5.0 játékmotort és az AI erőforrás-optimalizálást a zökkenőmentes játékmenet és a hosszabb akkumulátor-üzemidő érdekében.

A MediaTek azon dolgozik, hogy kivágja a maga részesedését az Android ökoszisztémában, kipróbálta magát a műholdas összeköttetésben, és viszonylagos sikereket ért el a költséghatékony SoC-k gyártásával a kedvező árú Android telefonok és táblagépek számára. 

Az utóbbi időben a vállalat megpróbál nagyobb névvé válni a prémium kategóriás kéziszámítógépek területén, évente többször is új belépőket gyártva a Dimensity 9000-es zászlóshajó sorozatába. Most a vállalat a felső-középkategóriás termékcsaládjának is ad egy kis extra lökést az új Dimensity 7000-es sorozatú processzorral.

A MediaTek Dimensity 7200 Ultra a felső-középkategóriát célozza

A MediaTek a Weibo-n tett egyfajta csendes bejelentést az új Dimensity 7200 Ultra chipről, amely a Redmi Note 13 Pro+-ban debütál. Ez a hír néhány hónappal azután érkezett, hogy a chipgyártó bemutatta első 7200-as lapkakészletét. A legújabb belépő, a Dimensity 7200 Ultra egy nagy teljesítményű 8-magos processzorral büszkélkedhet, amely a TSMC 4 nm-es eljárásán alapul - ez korábban olyan zászlóshajó szintű chipek számára volt fenntartva, mint a Dimensity 9200+ vagy a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Az okta-core CPU két ARM Cortex-A715 magot támogat, amelyek 2,8 GHz-es órajelen és hat Cortex-A510 magot, amelyek 2,0 GHz-es órajelen működnek.

A mobilprocesszorok azonban sokkal többet jelentenek a CPU-knál - egész rendszerek a chipeken (SoC), amelyek képesek kezelni a telefon összes feldolgozási igényét. Ez a lapkakészlet élvonalbeli AI képalkotó funkciókkal büszkélkedhet, amely az ARM Mali-G610 GPU-t és az APU 650 névre keresztelt AI processzort integrálja. A 14 bites HDR-ISP képfeldolgozó processzor akár 200 megapixeles elsődleges és 4K videokamerákat is támogat 30 kép/mp sebességgel. Így a felhasználók lenyűgöző fotókat készíthetnek gyenge fényviszonyok között vagy éjszaka. Emellett az összes pixeles autofókuszvezérléssel egyszerre két kamerával is készíthetsz képeket a minőség romlása nélkül.

Mindezek mellett a chip GPU-ja akár 144 Hz-es frissítési frekvenciájú FHD+ kijelzőt is képes működtetni. A fotózás szerelmesei és a mobiljátékosok is profitálhatnak a hozzáadott grafikai feldolgozási teljesítményből.

A lapkakészlet testreszabott AI-feldolgozó egysége fokozza az AI-fúziós feldolgozást, maximalizálva az AI-feladatok hatékonyságát. Az erőteljes játékoptimalizálás mellett a lapkakészlet egy nagy teljesítményű 5G modemmel is büszkélkedhet, amely nagy sebességű működést tesz lehetővé. 

A MediaTek Dimensity 7200 Ultra a felső-középkategóriát célozza

A 8-magos processzor a MediaTek HyperEngine 5.0 játékmotorral megfelel a játékosok intelligens vezérlésre irányuló törekvéseinek. A játékosok a legtöbbet hozhatják ki az AI-VRS CPU és GPU intelligens erőforrás-optimalizálásából, amely fokozza a zökkenőmentes játékmenetet anélkül, hogy sokat kivenne az üzemidőből. 

A MediaTek azt is bejelentette, hogy milyen ütemterv szerint teszi elérhetővé ezt a chipkészletet a jövőben a nagyközönség számára. A Xiaomi hozzátette, hogy a Dimensity 7200 Ultra a Redmi Note 13 Pro+ mellett szeptemberben fog megjelenni. Bár a Weibo poszt nem adott pontos megjelenési dátumot, elárulta, hogy a bevezetés "ebben a hónapban" fog megtörténni. A telefon Samsung ISOCELL HPX érzékelője feljavítja a kép tisztaságát, a képfeldolgozást és a digitális zoomot.

A Redmi Note 13 sorozat három csúcskategóriás telefont tartalmaz, melyek közül a Redmi Note 13 Pro+ az abszolút csúcsmodell. Az első kettő, a Redmi Note 13 és a Redmi Note 13 Pro 5.120 mAh-s akkumulátort tartalmaz 67 W-os gyorstöltéssel. A legújabb modell azonban 5000 mAh-s tápcellát kapott, mégis majdnem kétszeres töltési sebességgel, 120W-tal.

A modellek mindegyike három hátlapi kamerával rendelkezik: 200MP, 2MP és 8MP. A felhasználók egy 16MP-es előlapi kamerával szelfiket is készíthetnek. A telefonok kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkeznek. A három modell esetében 120 Hz-es képfrissítési frekvenciára és 1,5K felbontásra is számíthatunk, az alsóbb kategóriás Redmi Note 13 Pro esetében pedig Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 processzorra. Azonban csak a 13 Pro+ modellben lesz a MediaTek új Dimensity 7200 Ultra chipje.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei