A MediaTek Dimensity 7200 Ultra a felső-középkategóriát célozza

2023.09.15| Android Police

A MediaTek a felső-középkategóriás okostelefonok piacára koncentrál új Dimensity 7200 Ultra chipjével, amely a Redmi Note 13 Pro+-ban debütál.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A chip egy nagy teljesítményű 8-magos processzorral, élvonalbeli AI képalkotási funkciókkal és egy GPU-val rendelkezik, amely 144 Hz-es frissítési frekvenciájú FHD+ kijelzőt képes működtetni. A játékosok a chip erőteljes játékoptimalizálásaiból profitálhatnak, beleértve a MediaTek HyperEngine 5.0 játékmotort és az AI erőforrás-optimalizálást a zökkenőmentes játékmenet és a hosszabb akkumulátor-üzemidő érdekében.

A MediaTek azon dolgozik, hogy kivágja a maga részesedését az Android ökoszisztémában, kipróbálta magát a műholdas összeköttetésben, és viszonylagos sikereket ért el a költséghatékony SoC-k gyártásával a kedvező árú Android telefonok és táblagépek számára. 

Az utóbbi időben a vállalat megpróbál nagyobb névvé válni a prémium kategóriás kéziszámítógépek területén, évente többször is új belépőket gyártva a Dimensity 9000-es zászlóshajó sorozatába. Most a vállalat a felső-középkategóriás termékcsaládjának is ad egy kis extra lökést az új Dimensity 7000-es sorozatú processzorral.

A MediaTek Dimensity 7200 Ultra a felső-középkategóriát célozza

A MediaTek a Weibo-n tett egyfajta csendes bejelentést az új Dimensity 7200 Ultra chipről, amely a Redmi Note 13 Pro+-ban debütál. Ez a hír néhány hónappal azután érkezett, hogy a chipgyártó bemutatta első 7200-as lapkakészletét. A legújabb belépő, a Dimensity 7200 Ultra egy nagy teljesítményű 8-magos processzorral büszkélkedhet, amely a TSMC 4 nm-es eljárásán alapul - ez korábban olyan zászlóshajó szintű chipek számára volt fenntartva, mint a Dimensity 9200+ vagy a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Az okta-core CPU két ARM Cortex-A715 magot támogat, amelyek 2,8 GHz-es órajelen és hat Cortex-A510 magot, amelyek 2,0 GHz-es órajelen működnek.

A mobilprocesszorok azonban sokkal többet jelentenek a CPU-knál - egész rendszerek a chipeken (SoC), amelyek képesek kezelni a telefon összes feldolgozási igényét. Ez a lapkakészlet élvonalbeli AI képalkotó funkciókkal büszkélkedhet, amely az ARM Mali-G610 GPU-t és az APU 650 névre keresztelt AI processzort integrálja. A 14 bites HDR-ISP képfeldolgozó processzor akár 200 megapixeles elsődleges és 4K videokamerákat is támogat 30 kép/mp sebességgel. Így a felhasználók lenyűgöző fotókat készíthetnek gyenge fényviszonyok között vagy éjszaka. Emellett az összes pixeles autofókuszvezérléssel egyszerre két kamerával is készíthetsz képeket a minőség romlása nélkül.

Mindezek mellett a chip GPU-ja akár 144 Hz-es frissítési frekvenciájú FHD+ kijelzőt is képes működtetni. A fotózás szerelmesei és a mobiljátékosok is profitálhatnak a hozzáadott grafikai feldolgozási teljesítményből.

A lapkakészlet testreszabott AI-feldolgozó egysége fokozza az AI-fúziós feldolgozást, maximalizálva az AI-feladatok hatékonyságát. Az erőteljes játékoptimalizálás mellett a lapkakészlet egy nagy teljesítményű 5G modemmel is büszkélkedhet, amely nagy sebességű működést tesz lehetővé. 

A MediaTek Dimensity 7200 Ultra a felső-középkategóriát célozza

A 8-magos processzor a MediaTek HyperEngine 5.0 játékmotorral megfelel a játékosok intelligens vezérlésre irányuló törekvéseinek. A játékosok a legtöbbet hozhatják ki az AI-VRS CPU és GPU intelligens erőforrás-optimalizálásából, amely fokozza a zökkenőmentes játékmenetet anélkül, hogy sokat kivenne az üzemidőből. 

A MediaTek azt is bejelentette, hogy milyen ütemterv szerint teszi elérhetővé ezt a chipkészletet a jövőben a nagyközönség számára. A Xiaomi hozzátette, hogy a Dimensity 7200 Ultra a Redmi Note 13 Pro+ mellett szeptemberben fog megjelenni. Bár a Weibo poszt nem adott pontos megjelenési dátumot, elárulta, hogy a bevezetés "ebben a hónapban" fog megtörténni. A telefon Samsung ISOCELL HPX érzékelője feljavítja a kép tisztaságát, a képfeldolgozást és a digitális zoomot.

A Redmi Note 13 sorozat három csúcskategóriás telefont tartalmaz, melyek közül a Redmi Note 13 Pro+ az abszolút csúcsmodell. Az első kettő, a Redmi Note 13 és a Redmi Note 13 Pro 5.120 mAh-s akkumulátort tartalmaz 67 W-os gyorstöltéssel. A legújabb modell azonban 5000 mAh-s tápcellát kapott, mégis majdnem kétszeres töltési sebességgel, 120W-tal.

A modellek mindegyike három hátlapi kamerával rendelkezik: 200MP, 2MP és 8MP. A felhasználók egy 16MP-es előlapi kamerával szelfiket is készíthetnek. A telefonok kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkeznek. A három modell esetében 120 Hz-es képfrissítési frekvenciára és 1,5K felbontásra is számíthatunk, az alsóbb kategóriás Redmi Note 13 Pro esetében pedig Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 processzorra. Azonban csak a 13 Pro+ modellben lesz a MediaTek új Dimensity 7200 Ultra chipje.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei