A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

2022.12.15| Phone Arena

Az iOS 16.2 klasszikus Always On Display funkciót kínál az Apple iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modellekhez.

Az iOS 16.2 közelmúltbeli megjelenésével az Apple meglehetősen nagy testreszabási változtatásokat vezetett be az új Always On Display funkcióban, amely az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékekre érhető el.

Az eredetileg az iOS 16-tal együtt bejelentett Always On Display langyos fogadtatásban részesült a rengeteg jelenlévő és mindig látható elem miatt, ami jelentős különbség a sokak által "hagyományosnak" hitthez képest.

Az új szoftverfrissítésnek köszönhetően, amely egyik napról a másikra minden támogatott iPhone-ra megérkezett, az Always On Display háttérkép és értesítési részei mostantól azonnal letilthatók, ami minden bizonnyal segít a legújabb iPhone-ok számára, hogy letisztultabb és "klasszikusabb" Always On Display megjelenést érjenek el, hasonlót ahhoz, amit az Android-gyártók sok évvel ezelőtt kitaláltak.

A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

Tehát hogyan lehet kihasználni az Always On Display funkció új kiegészítéseit? Egyszerűen lépjen be a fő Beállítások alkalmazásba, és keresse meg az Always On Display lehetőséget a Kijelző menüben. Korábban az Always On Display funkcióhoz volt szokásos kapcsoló, de az iOS 16.2-ben ezt felváltja a kattintható menüelem, amely egy dedikált menüoldalt nyit meg. Belül könnyen átkapcsolhatja azokat az Always On Display elemeket, amelyeket meg szeretne tartani, amint az az alábbi képernyőképeken látható:

Mind a háttérkép, mind az értesítések külön-külön letilthatók, nagyobb rugalmasságot biztosítva az adott használati eset személyre szabásához. Például, ha letiltja az Always On Display háttérképét, az utóbbi koromsötét lesz, hogy ne zavarja a megjelenést, ez az akkumulátornak is jót tesz. Másrészt, ha kikapcsolja a bejövő értesítéseket, akkor ezek csak akkor jelennek meg, amíg fel nem emeli a telefont a zárolás feloldásához, ami határozottan kevésbé vonja el a figyelmet.

Referenciaként íme, hogyan nézett ki egy iPhone 14 Pro Max, amelyen az Always On Display funkciót az iOS 16.2 előtt engedélyezték (az összehasonlítás miatt mellette a Samsung Galaxy S22 Ultra áll):

A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

És így néz ki, ha az iOS 16.2 után letiltja a háttérképet és az értesítéseket:

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

Természetesen választhat mindkét elem engedélyezése mellett, és élvezheti a mindig látható képernyőfunkció Apple-verziójának teljes skáláját, bár ez egy kicsit elvonhatja a figyelmet, és enyhén károsíthatja az akkumulátor élettartamát. Ha szeretné, teljesen letilthatja az Always On Display funkciót az iPhone 14 Pro vagy az iPhone 14 Pro Max készüléken. Saját telefon, saját szabályok.

 

Frissítésként: az Apple az Always On Displayt az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken debütáltatta, amelyek 2023 szeptemberében érkeztek 1 Hz-120 Hz ProMotion Liquid Retina kijelzőkkel, ami az Always On Display funkció alapvető hardverkövetelménye.

Ez utóbbi párhuzamosan működik a megújult zárképernyővel, amely lehetővé teszi mind a vizuális megjelenés, mind a funkcionalitás mélyreható testreszabását személyre szabott mini widgetek formájában, amelyek egy pillantással megjelenítik a lényeges információkat.

Az Always On Display funkció sajnos nem található meg a régebbi iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékeken, amelyek szintén adaptív frissítési dátummal rendelkeznek, de hiányzik az ultraalacsony 1 Hz-es frissítési küszöb, csak 10 Hz-ig tud menni.

Láthatjuk, hogy az Always On Display az elkövetkező években is az iPhone-kínálat alapja marad, amikor remélhetőleg 1-120 Hz-es ProMotion OLED-kijelzőket kapunk a teljes iPhone-kínálatban.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokKihalhat az Android a Z generáció miatt?

Kihalhat az Android a Z generáció miatt?

2023.02.22
| Android Authority
Egy friss jelentés azt állítja, hogy a Z generációs Android alkalmazása riasztó ütemben csökken.
Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

2023.02.11
| Sammy Fans
Letaglózó eredménnyel jártak az első tesztek, ami a Samsung Galaxy S23 szérián debütált Light módot illeti.
A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

2023.03.28
| 9to5 Mac
A iOS 16.4 most már mindenki számára elérhető, és számos új funkciót tartalmaz az iPhone felhasználók számára.
Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

2023.02.07
| (x)
Októberben mutatkozott be hivatalosan a neves gyártó legerősebb készüléke 200 megapixeles kamerával és 120W-os Hyper Charge gyorstöltéssel.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei