A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

2022.12.15| Phone Arena

Az iOS 16.2 klasszikus Always On Display funkciót kínál az Apple iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modellekhez.

Az iOS 16.2 közelmúltbeli megjelenésével az Apple meglehetősen nagy testreszabási változtatásokat vezetett be az új Always On Display funkcióban, amely az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékekre érhető el.

Az eredetileg az iOS 16-tal együtt bejelentett Always On Display langyos fogadtatásban részesült a rengeteg jelenlévő és mindig látható elem miatt, ami jelentős különbség a sokak által "hagyományosnak" hitthez képest.

Az új szoftverfrissítésnek köszönhetően, amely egyik napról a másikra minden támogatott iPhone-ra megérkezett, az Always On Display háttérkép és értesítési részei mostantól azonnal letilthatók, ami minden bizonnyal segít a legújabb iPhone-ok számára, hogy letisztultabb és "klasszikusabb" Always On Display megjelenést érjenek el, hasonlót ahhoz, amit az Android-gyártók sok évvel ezelőtt kitaláltak.

A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

Tehát hogyan lehet kihasználni az Always On Display funkció új kiegészítéseit? Egyszerűen lépjen be a fő Beállítások alkalmazásba, és keresse meg az Always On Display lehetőséget a Kijelző menüben. Korábban az Always On Display funkcióhoz volt szokásos kapcsoló, de az iOS 16.2-ben ezt felváltja a kattintható menüelem, amely egy dedikált menüoldalt nyit meg. Belül könnyen átkapcsolhatja azokat az Always On Display elemeket, amelyeket meg szeretne tartani, amint az az alábbi képernyőképeken látható:

Mind a háttérkép, mind az értesítések külön-külön letilthatók, nagyobb rugalmasságot biztosítva az adott használati eset személyre szabásához. Például, ha letiltja az Always On Display háttérképét, az utóbbi koromsötét lesz, hogy ne zavarja a megjelenést, ez az akkumulátornak is jót tesz. Másrészt, ha kikapcsolja a bejövő értesítéseket, akkor ezek csak akkor jelennek meg, amíg fel nem emeli a telefont a zárolás feloldásához, ami határozottan kevésbé vonja el a figyelmet.

Referenciaként íme, hogyan nézett ki egy iPhone 14 Pro Max, amelyen az Always On Display funkciót az iOS 16.2 előtt engedélyezték (az összehasonlítás miatt mellette a Samsung Galaxy S22 Ultra áll):

A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

És így néz ki, ha az iOS 16.2 után letiltja a háttérképet és az értesítéseket:

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A klasszikus Always On Display megérkezett az iOS 16.2 frissítéssel

Természetesen választhat mindkét elem engedélyezése mellett, és élvezheti a mindig látható képernyőfunkció Apple-verziójának teljes skáláját, bár ez egy kicsit elvonhatja a figyelmet, és enyhén károsíthatja az akkumulátor élettartamát. Ha szeretné, teljesen letilthatja az Always On Display funkciót az iPhone 14 Pro vagy az iPhone 14 Pro Max készüléken. Saját telefon, saját szabályok.

 

Frissítésként: az Apple az Always On Displayt az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékeken debütáltatta, amelyek 2023 szeptemberében érkeztek 1 Hz-120 Hz ProMotion Liquid Retina kijelzőkkel, ami az Always On Display funkció alapvető hardverkövetelménye.

Ez utóbbi párhuzamosan működik a megújult zárképernyővel, amely lehetővé teszi mind a vizuális megjelenés, mind a funkcionalitás mélyreható testreszabását személyre szabott mini widgetek formájában, amelyek egy pillantással megjelenítik a lényeges információkat.

Az Always On Display funkció sajnos nem található meg a régebbi iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max készülékeken, amelyek szintén adaptív frissítési dátummal rendelkeznek, de hiányzik az ultraalacsony 1 Hz-es frissítési küszöb, csak 10 Hz-ig tud menni.

Láthatjuk, hogy az Always On Display az elkövetkező években is az iPhone-kínálat alapja marad, amikor remélhetőleg 1-120 Hz-es ProMotion OLED-kijelzőket kapunk a teljes iPhone-kínálatban.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei