A jövő munkahelye okosbicikli flottát biztosíthat munkatársainak

2016.06.29| Telenor

A könnyen hajtható, elektromos rásegítéses kerékpárok egy strapabíró biciklikomputerrel és SIM foglalattal okoskerékpárrá alakulnak, ami nem csak, navigál és jelzi a bejövő üzeneteket, de még használójának pulzusát is figyeli.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A flottába köthető, nagy hatótávolságú és környezetbarát biciklik vállalati és céges autóparkokat is kiválthatnak a jövőben. Murlasits Attila, az Annyira Más Bringabolt alapítója a Telenor 12. Okostelefon Akadémián mutatta be az elektromos kerékpárok (e-bike) előnyeit. A tájékozódásban már ma is segíti az okostelefon a bicikliseket, de a jövőben a telefon és a mobilinternet hálózat szerepe még nagyobb jelentőségű lehet – derült ki Murlasits Attila előadásából, aki egy olyan bicikliboltot működtet, amelyben kizárólag elektromos rásegítést, teljes elektromos meghajtást biztosító és okos kerékpárokat lehet kipróbálni és megvásárolni.

E-bringával meg sem kottyan feltekerni a Kékestetőre

A közelmúltban rendezett Kékes-támadás kerékpáros versenyt a szervezőkkel egyeztetve egy e-bike kísérlettel egészítették ki. A Gyöngyös-Kékestető távon rajtszám nélkül induló elektromos hajtású bicikli a hivatalos versenyzőket követően, utolsóként indulhatott, mégis 9 perccel előbb ért célba, mint a leggyorsabb versenyző a hagyományos, kizárólag emberi erővel hajtott kerékpárral. A kísérletről készült videón az is jól látható, ahogy az e-bringás versenyző hegynek felfele végig előzi a teljes mezőnyt, miután 36,5 kilométer/órás sebességgel tudott haladni, hegynek felfelé.

A jövő munkahelye okosbicikli flottát biztosíthat munkatársainak

Alapesetben egy elektromos biciklin legfeljebb az akkumulátor töltöttségét, a rásegítés mértékét, valamint a sebességet és a megtett távot mutató alapszintű kijelző található. Az Okostelefon Akadémián bemutatott Bulls Monster kerékpárt viszont már a Bosch Nyon okos-kijelzővel szerelték fel, ami ennél jóval többre képes. A 4,3 colos kijelzővel szerelt eszköz vízálló és ütésálló kivitelben készül, és jár hozzá egy olyan vezérlő, amellyel a kormány markolása közben is lehet kezelni. Például átállítható rajta keresztül az elektromos bicikli által kínált rásegítés mértéke: ha sík terepen haladunk, elegendő minimális extra erőhatás, de hegynek felfele, vagy hóban haladva jól jön az extra 250 wattos teljesítmény. Az okosbicikli képes különböző szempontok szerinti útvonaltervezésre, teljesítménymérésre és az adatok elemzésére. Az így keletkezett információkat okostelefonra, vagy wifin közvetlenül a felhőbe továbbíthatjuk.

A német Bulls gyár kínálatában már SIM kártya foglalattal rendelkező kerékpár is megtalálható, a szoftveres hátteret 2017-re ígérik a fejlesztők. A direkt mobilinternet elérés különleges biztonságot ad a kerékpár tulajdonosainak és több kerékpár esetén a biciklik flotta-kezelése új lehetőséget nyit a vállalati járműflották kezelésében is. Egy céges kerékpár flotta amellett, hogy környezettudatos megoldás, költségekben is kisebb terhet jelent egy cégnek, és a munkatársak rendszeres testmozgásához is hozzájárul.

A jövőben egyre több területet hódítanak meg akár a kerékpárokra tervezett mobil alkalmazások, egyedi igényeket kiszolgáló fejlesztések: a Telenor Magyarország akcelerátor programjával szeretné segíteni a hazai induló startup-ok sikerét. A Telenor Accelerate program keretében a szakértői zsűri által kiválasztott öt induló vállalkozás szakértő mentorokhoz, tapasztalt felsővezetőkhöz, pénzügyi forrásokhoz, befektetőkhöz, valamint a Telenor Csoport több mint 208 milliós nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához hozzáférve nyerhet a fejlődésükhöz szükséges lendületet. A vállalat 150 millió forint értékű támogatást is nyújt majd az öt kiválasztott vállalkozásnak alacsony százalékú kisebbségi részesedés fejében. További információk a Telenor Accelerate Facebook-oldalán érhetők el a programról.



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei