A Huawei bemutatta P20 és P20 Pro okostelefonjait

2018.03.28| Huawei

Tripla Leica-kamera, háromszoros optikai-és ötszörös hibrid zoom, mi kell még?

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Huawei bemutatta legújabb zászlóshajó termékeit, a P20-at és a P20 Pro-t. A készülékek új generációs Huawei 2.0 FullView kijelzője (5.8 col a Huawei P20, 6.1 col a Huawei P20 Pro esetében) ultravékony kávával és extra magas kijelző-burkolat aránnyal érkezik. 

A Huawei bemutatta P20 és P20 Pro okostelefonjait

A széria nagyobbik tagja a világ első okostelefonja, amelyet tripla – egy 40 MP-es színes, 20 MP-es monokróm és egy 8 MP-es teleobjektív lencséből álló – Leica hátlapi kamerával szereltek fel. A Huawei P20 Pro új Leica lencséi háromszoros optikai és akár ötszörös hibrid nagyításra képesek.

A készülékek számos új, a mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt funkciót kaptak: az AI segíti többek közt a környezetnek és a fotózott tárgyaknak megfelelő fény- és színbeállítások kiválasztását, előre megjósolja a mozgó fotócélpontok útját, az intelligens képstabilizátor (AIS) pedig nem engedi bemozdulni a képet – így állvány nélkül is tökéletes képek készíthetők. Az 5,8 hüvelykes P20 és a 6,1 hüvelykes P20 Pro már vezeték nélküli fejhallgatóval, a Huawei FreeBuds-szal is elérhetők lesznek.

A Huawei P20 Pro tripla hátlapi Leica kamerája a modern okostelefonok közül a legmagasabb pixelszámmal rendelkezik – konfigurációja egy 40MP RGB szenzorból, egy 20MP monokróm szenzorból, valamint egy 8MP telefotó lencséből áll. A készülék új Leica (VARIO-SUMMILUX) lencséje háromszoros optikai zoom segítségével akár ötszörös hibrid zoomra is képes, így a távoli fényképek készítésében is új élményt nyújt.

A P20 Pro továbbá az okostelefon-piac legfényérzékenyebb készüléke, képes akár az ISO 102400 érték elérésére, így alacsony fényviszonyok között is garantálja a kiváló képek készítését. A P20 Pro tökéletes minőségben örökíti meg a legapróbb részleteket is, köszönhetően a F/1.8, f/1.6, valamint f/2.4 széles rekeszidejű lencséinek. Mindezek mellett pedig mindkét új csúcskészülékkel szuperlassú 960 fps videófelvételek készíthetők.

A Huawei bemutatta P20 és P20 Pro okostelefonjait

Az új P széria kisebbik tagjának, a P20-nak hátlapján két új Leica kamera – egy 12 MP-es színes és egy 20 MP-es monokróm szenzor – található, melyek segítik a készüléket a fényképezésben gyengébb fényviszonyok között is. A kamera 1,5 mikrométer pixelméretű fotók készítésére, és kétszeres hybrid zoom-olásra képes.

Mindkét készüléket továbbá egy 24 megapixeles előlapi kamerával szerelte fel a gyártó. A kiváló minőségű szelfik készítését a mesterséges intelligencia által támogatott szépítő (AI beuatification), valamint a 3D portré megvilágítási mód is támogatja – segítségükkel természetes bőrtónusú, az arc legapróbb, finom kontúrjait is kiemelő, valódi 3D fényhatású portrék készíthetők.

A P20 sorozat mindkét tagjának motorja a Kirin 970 processzor és neurális számítási egysége (Neural Network Processing Unit – NPU), amely a mesterséges intelligencia (AI) képességeit hozza el a felhasználók kezébe. A minél jobb minőségű képek készítését az AI a P20-ban és a P20 Pro-ban is többféle, újszerű módon is támogatja. Az AI-nak köszönhetően a készülék kamerája 19 különböző helyzetet és tárgyat képes felismerni, és az az adott helyzetnek vagy tárgynak megfelelő – például ha a felhasználó kék eget, tengerpartot, kutyát vagy személyt fényképez –, legoptimálisabb fényhatásokat automatikusan be is állítja. Új funkció továbbá az „AI Kompozíció” mód is (AI-Assisted Composition), amely intelligens javaslatokkal segíti csoport- és tájképek készítését.

A Huawei bemutatta P20 és P20 Pro okostelefonjait

A Huawei kamerarendszerében emellett új elemként jelenik meg a 4D prediktív fókusz. Ebben a beállításban a kamera megjósolja a mozgó tárgyak útját, és minden részletüket megörökíti a mozgás során. A Huawei AIS (AI Image Stabilization) használatával pedig még állványra sem lesz szükség, a technológiának köszönhetően ugyanis a készüléket kézben tartva is lehet kiváló éjszakai képeket készíteni.

A mesterséges intelligencia továbbá nemcsak segíti a fotózásban a felhasználót, hanem automatikusan értékeli is az elkészített képeket. A legjobban sikerült fotókat a telefon kiemeli egy AI galériába, továbbá több mint 100 megjelölést biztosít a könnyű csoportosítás és böngészés érdekében.

A Huawei P20 és P20 Pro-ba EMUI 8.1 felhasználói felület került, amely a Kirin 970 processzorral együtt garantálja nagy teljesítményt és a problémamentes felhasználói élményt. Az AI segítségével teljesen személyre szabható EMUI 8.1 olyan funkciókat tartalmaz, mint a Huawei Share 2.0, mely lehetővé teszi az azonnali fájlmegosztást más készülékekkel, például PC-kkel.

A Smart Screen funkció pedig két alkalmazás egyidejű futtatását is biztosítja intelligens osztott képernyő használatával. A P20 sorozat tagjai – a TÜV által tanúsított – SuperCharge gyorstöltési technológiával érkeznek: a P20 Pro 4000 mAh-es, a P20 pedig 3400 mAh-es akkumulátorral. A készülékek mesterséges intelligencia által vezérelt akkumulátor-kezelő rendszere intelligensen csoportosítja a forrásokat az akkumulátor élettartamának maximalizálása érdekében.

A Huawei bemutatta P20 és P20 Pro okostelefonjait

A P20 sorozat termékein kívül a Huawei három új hangkiegészítőt is bejelentett. A Huawei FreeBuds-ot, amely a vállalat első vezeték nélküli fülhallgatója. Továbbá a Huawei Active Noise Cancelling Earphone 3-at és a Huawei DAC Headphone Amplifier-t. A P20 készülékek egyébként a legjobb, 990 kps sávszélességet és Bluetooth hangminőséget képesek biztosítani, mely támogatja a Hi-res hangfájlokat.

A P20 éjfekete, holdfény kék, aranyló rózsaszín, míg a P20 Pro éjfekete, holdfény kék, alkonyat lila színekben lesz elérhető. Az exkluzív kialakításnak köszönhetően az alkonyat lila verzió felületére érkező fény visszaverődik, és fokozatos színváltozást eredményez. A készülékek Magyarországon március végétől lesznek elérhetőek. Hazánkba a P20 4GB RAM + 128 GB ROM, a P20 Pro 6GB RAM + 128 GB ROM tárhellyel érkezik.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei