A HMD három új, nosztalgikus telefont dob piacra

2024.04.12| Android Headlines

A Nokia licenc megvásárlása óta a HMD számos eszközt dobott piacra, köztük okostelefonokat és telefonkészülékeket is. A márka három új funkciós telefonnal tért vissza, amelyek a Nokia klasszikusok továbbfejlesztett változatai.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A HMD három A Nokia 6310, 5310 és 230 a Nokia legnépszerűbb telefonjai közé tartoznak. 2021-ben, 2020-ban és 2015-ben jelentek meg és már ezek is a régi modellek újragondolt változatai voltak. A HMD most kiadta ezeknek a telefonoknak a 2024-es változatát, néhány új funkcióval.

Az új Nokia 6310 (2024) ugyanazzal a klasszikus dizájnnal érkezik, mint elődje. Elöl 2,8 hüvelykes LCD kijelző, hátul pedig vakuval ellátott VGA kamera található. Az új modell azonban nagyobb, 1450 mAh-s akkumulátorral érkezik, és USB-C támogatást is kap. Ami a csatlakozást illeti, két SIM-kártya támogatást kap, valamint egy további nyílást a microSD-kártya számára.

A HMD három új, nosztalgikus telefont dob piacra

Nokia 6310 (2024)

A Nokia 5310 2024-es változata nagyobb képernyővel rendelkezik, mint elődje. Most 2,8 hüvelykes LCD-képernyőt kap, amely korábban 2,4 hüvelykes volt a 2020-as változatban. A HMD emellett 1200 mAh-ról 1450 mAh-ra növelte az akkumulátor kapacitását. A Nokia 5310 (2024) Unisoc 6531F lapkakészlettel működik, amely a korábbi modellekben a Mediatek MT6260A volt. Ezekkel a funkciókkal együtt USB-C támogatást is kap. Ezeken kívül minden ugyanaz, mint az előző modellben.

A HMD három új, nosztalgikus telefont dob piacra

Nokia 5310 (2024)

Végül a Nokia 230 (2024) 1450 mAh-s akkumulátorral, USB-C támogatással és Bluetooth 5-tel is rendelkezik. Ezeken kívül minden funkció ugyanaz, mint a 2015-ös modellé, beleértve a 2,8 hüvelykes TFT-kijelzőt, 65 ezer színt, 16 MB-ot. RAM, valamint 2 MP felbontású első és hátsó kamerák LED vaku támogatással.

A HMD három új, nosztalgikus telefont dob piacra

Nokia 230 (2024)

A HMD még nem jelentette be ezeknek a funkciós telefonoknak az árát, és elérhetőségükről sincs hír.

Van értelme ezeknek a telefonoknak 2024-ben?

Nagyszerű látni, hogy a HMD újra kiadja ezeket a nosztalgikus emlékeket idéző telefonokat. A fő kérdés azonban az, hogy 2024-ben van-e értelme azoknak a funkcióknak, amelyeket ezek a telefonok kínálnak.

Ezek a telefonok mindegyike elavult kamerákat kínál, ami igazán meglepő, különösen, ha figyelembe vesszük a mai forgatókönyvet, amikor a világ arról szól, hogy gyönyörű képeket tegyünk közzé a közösségi médiában.

Persze lehet, hogy egy ideig boldogul a rossz kamerával, de mi a helyzet a csatlakozással? Ezen telefonok mindegyike 2G-re korlátozódik. Mivel sok országban végleg leállítják a 2G hálózatokat, ezekben az országokban lehetetlen lesz ezeket a telefonokat használni.

Nagyszerű lett volna, ha a HMD legalább 4G csatlakozási támogatást biztosított volna ezekben az okostelefonokban, valamint a Wi-Fi-hez való csatlakozás lehetőségét.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei