A győztes pedig... a Samsung!

2022.12.06| SamMobile

Annyi biztos, hogy a Samsung mára a szoftverfrissítések terén is megalapozta fölényét.

2019-ben a Samsung volt az első gyártó, amely három generációs Android operációs rendszer-frissítést ígért a középkategóriás és zászlóshajó telefonokhoz egyaránt. Később pedig úgy döntött, hogy három nagy frissítés nem elég, és négyre emelte a számot, ami az Android készülékek világában nem volt hallható korábban.

Egyes gyártók most a Samsungtól próbálnak inspirációt meríteni – például a OnePlus, amely a hét elején bejelentette, hogy négy évig frissíti egyes telefonjait az Android új verzióira, és további egy évig biztonsági frissítéseket ad hozzá. De ha megnézzük, hol tart jelenleg a Samsung az Android 13 és a One UI 5.0 frissítésével, akkor világossá vált, hogy a verseny talán soha nem lesz képes a koreai óriással igazán versenyre kelni.

A győztes pedig... a Samsung!

Miért? Nos, mert mindössze másfél hónap alatt a Samsung több mint 40 Galaxy eszközt frissített Android 13-ra, tehát több mint 40 Galaxy készüléken fut az Android és a Samsung One UI legújabb verziója, egymaga legyőzve minden más Android gyártót kombinálva!

A Samsung már egy ideje egyre gyorsabban adta ki az Android legújabb verzióját zászlóshajóihoz, de ez a lényeg: 2022 előtt nagyjából csak a csúcstelefonok kötötték le a Samsung figyelmét, amikor a főbb frissítésekről volt szó.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Úgy tűnik, hogy a Samsung egyszerűen nem törődik azzal, hogy középkategóriás telefonról vagy zászlóshajóról van szó, és nagyjából napi rendszerességgel tolja ki a frissítéseket különféle eszközökhöz, függetlenül attól, hogy az adott eszköz hol áll az árazási – vagy népszerűségi – ranglétrán.

A Samsung mindent megtesz annak érdekében, hogy minden adandó alkalommal jobbá tegye a frissítési helyzetet, és az Android 13 és a One UI 5.0 villámgyors kiadása az eddigi legnagyobb előrelépés. És a dolgok innentől csak javulhatnak, ha a Samsung frissítésekkel kapcsolatos közelmúltbeli története bármit is mutat. Lehetséges, hogy jövőre ekkorra már minden jogosult Galaxy készülék megkapja az Android 14-et? Talán igen, talán nem, de reménykedni lehet.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei