A Google Készülékkereső lesz olyan jó mint az Apple Lokátor?

2022.12.19| Phone Arena

Hamarosan az androidos eszközök világszerte hálózatot alkothatnak, hogy segítsenek megtalálni az elveszett vagy ellopott Android- vagy Wear OS-eszközöket.

2021 júniusában egy jelentés azt állította, hogy a Google arra törekszik, hogy növelje a Készülékkereső funkciójának képességeit, és az Apple Find My hálózatával azonos szintre hozza azt.

Ez utóbbi képes nyomon követni az elveszett vagy ellopott iPhone-okat, iPad-eket, Mac-eket és AirTageket még akkor is, ha a Wi-Fi és Bluetooth hatótávolságán kívül vannak. A Find My hálózat meg fogja találni ezeket az eszközöket akkor is, ha ki vannak kapcsolva!

A Google Készülékkereső lesz olyan jó mint az Apple Lokátor?

A Google Készülékkereső funkciója csak azokat a telefonokat követi nyomon, amelyeken bejelentkeztek a Google-fiókjába. A platform nem tud segíteni másoknak az elveszett vagy ellopott eszközeik megtalálásában.

A cég azonban továbbra is dolgozik azon, hogy bővítse a Készülékkereső funkcióját. A Play Áruház 2022. decemberi frissítése a következő megjegyzést tartalmazza: „A Find My Device mostantól támogatja a titkosított legutolsó ismert helyjelentéseket Android-eszközökön, egy új, adatvédelmi központú keretrendszer használatával.”

A Google Készülékkereső lesz olyan jó mint az Apple Lokátor?

A Google támogatási oldalán kiderül, hogy a Készülékkereső funkció hamarosan frissítésre kerülhet

Ez azt jelezheti, hogy a Google azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a Készülékkereső funkciónak, hogy internetkapcsolat nélkül is nyomon kövesse az elveszett vagy ellopott Android-eszközöket.

A frissített Készülékkereső hálózattal a többi Android-eszköz helyszolgáltatása segíthet megtalálni más Android-felhasználók hiányzó készülékeit. Mivel az információ titkosítva lenne, csak a „felfedezett” eszköz tulajdonosa tudná, hol található. Ez a hálózat arra is használható, hogy segítsen megtalálni a hiányzó vagy ellopott Wear OS-eszközöket.

Világszerte több mint 3 milliárd androidos készülék van használatban, így a Find My Device hálózat rengeteg területet lefedhetne. Ha ez ismerősen hangzik, így működik az Apple Find My hálózata, maga az Apple mondja: "A Find My hálózat egy titkosított névtelen hálózat, több száz millió Apple-eszközből, amely segíthet megtalálni az eszközt." Az Apple nagy számú aktív eszköze és a titkosítás teszi lehetővé a Find My hálózat működését.

Még nem érkezett hivatalos bejelentés a Készülékkereső frissítéséről, és fogalmunk sincs, hogy a funkció mikor fog megjelenni. Ez nagy dolog lenne az Android-felhasználók számára, és megérdemelne valamilyen bejelentést a cégtől.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei