A Google gőzerővel dolgozik a Play Áruház biztonságának javításán

2023.11.20| Phone Arena
Címkék:

Google

,

Play

,

biztonság

,

malware


A Google dolgozik a Play Áruház biztonságának javításán, hogy megakadályozza a malware-tartalmú appokat az Android telefonokra való felkerülésében.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Google és az Android mobilplatformnak van egy nagy problémája. Annak ellenére, hogy a Google Play Protect megvizsgálja az appokat a telepítés előtt, egy friss jelentés a Kaspersky kiberbiztonsági vállalattól azt mutatta ki, hogy idén 600 millió alkalommal telepítettek Android telefonokra malwaret tartalmazó appokat. Ha a Google mindent megvizsgál, hogy lehetséges ez? Nézzük meg egy tipikus Android felhasználót. Hívjuk Andy-nek.

Andy lenyűgözve van egy olyan alkalmazás hirdetésétől, amit a Google Play Áruházban látott, és amely lehetővé teszi számára, hogy a saját eszközén szerkessze a videóit, tehát telepíti az alkalmazást a telefonjára. Néhány héttel később a fejlesztő (egy teljesen kitalált cég, a Dewey, Cheetum és Howe) frissítést ad ki a korábban ártalmatlan alkalmazáshoz, amely hozzáadja azokat a szükséges engedélyeket és kódot, amelyekkel ellophatja Andy jelszavait, amiket a pénzügyi appjainak megnyitásához használ; néhány nappal később Andy észrevesz néhány engedély nélküli levonást a bankszámlájáról.

A Google gőzerővel dolgozik a Play Áruház biztonságának javításán

Az AssembleDebug által először bemutatott, a GApps Flags & Leaks Telegram csatornán kiszivárgott képernyőképek szerint a Google létrehozott egy új felhasználói felületet a Play Áruházhoz. A képernyőképek azt mutatják, hogy az Android felhasználóknak, mint Andy, lehetőségük nyílik azonosításuk és az alkalmazáson belüli vásárlásokhoz használt fizetési módjuk ellenőrzésére. Az ellenőrzött információkat használni lehet annak biztosítására, hogy Andy ne telepítsen véletlenül egy drága alkalmazást a jövőben, vagy tévedjen egy malware-tartalmú alkalmazás telepítésében.

Például az Android felhasználók kiválaszthatják, hogy az összes a Google Play Áruházon keresztül történő vásárláshoz szükséges azonosítást ujjlenyomat vagy arcfelismerés segítségével végezze. A felhasználóknak lehetőségük lesz hozzáadni azonosítási preferenciákat a beépített Android biztonsági funkciók használatával, az appok és a felhasználó eszközének Play Protect általi ellenőrzésével, és a Play Áruházon keresztüli vásárlások biztonságossá tételével a fizetési preferenciák hozzáadásával.

A Google gőzerővel dolgozik a Play Áruház biztonságának javításán

Ha az Android telefonod be van állítva a megfelelő engedélyekkel, egy letöltés a Play Áruházból azonnal leállhat a telepítés folyamatában, ha malware-re bukkan. A múlt hónapban bekerültek a beállítások a "Safe Browsing" (biztonságos böngészés) Android nevű funkciójához, ami valós időben értesítené a felhasználókat a fenyegetésekről az internetes böngészés során. Ez akár a Google Play Protect része is lehet.

Amíg várjuk, hogy a Google hivatalosan is bejelentse a Play Áruház biztonsági fejlesztéseit, a felhasználók kérhetik, hogy minden a Play Áruházon keresztüli vásárlást azonosítással erősítsenek meg. A Google Play Protect, mint korábban említettük, megvizsgálhatja a telefonodon lévő appokat a malware szempontjából.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

2023.10.06
| Android Authority
Egy új pletyka azt sugallja, hogy a titán keret nem csak a Samsung Galaxy Ultra kiváltsága lesz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei