A Google egyszerűsíti biztonsági mentést

2021.07.22| Android Police

A Google teljesen megújuló biztonsági mentése mindent egyetlen menübe, a Google One szolgáltatásba foglal.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Legyen szó fotókról, alkalmazásokról vagy szöveges üzenetekről, a telefon felhőben történő biztonsági mentése az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetünk az adatok biztonsága érdekében. Egyetlen szerkentyű sem tévedhetetlen és olyan baleset esetén, amely tönkreteszi a készüléket vagy bekapcsolhatatlanná teszi azt, mindig ügyelni kell a lehető legnagyobb biztonságra. A Google új lendületet ad az androidos biztonsági mentésnek, felülírva a jelenlegi rendszert egy új "Backup by Google One" klienssel.

A Google egyszerűsíti biztonsági mentést

A Backup by Google One egyszerűsíti a már meglévő szolgáltatásokat. Tavaly nyáron a Google kiterjesztette biztonsági mentési kliensét az összes Android és iOS felhasználóra, függetlenül attól, hogy feliratkoztak-e a Google One-ra vagy sem. Ez a frissítés túlmutat ezen, az összes biztonsági másolatot egyetlen helyre szervezi, hogy a mentett adatok nyilvánvalóbban elérhetők és egy helyen legyenek elérhetők a felhasználók számára.

Ez az új kezdeményezés egyesíti a szokásos Beállítások menüben már meglévő menüt a Google One-on elérhető vezérlőpulttal. A Google ezeket a beállításokat egyetlen rendszeroldalra egyesíti. Ez sokkal könnyebbé teszi a meglévő biztonsági másolatok megtekintését és kezelését, függetlenül attól, hogy ingyenes vagy fizetős ügyfelekről van-e szó.

A Google egyszerűsíti biztonsági mentést

Bal: Biztonsági mentés beállításai menü Android 12 rendszeren.

Jobb: A Google One jelenlegi biztonsági mentési menüje.

Hasonlóképpen az a tartalom, amely csak a Google One biztonsági mentéseiből kezelhető - beleértve a fényképeket, videókat és MMS-üzeneteket - az alapértelmezett Android-beállítások menüből érhető el.

Bár ez a változás az elkövetkező hetekben az Android 8.0 vagy újabb rendszert futtató telefonokra vonatkozik, nem helyettesíti a jelenleg létező Google One menüt. A biztonsági másolatokhoz továbbra is hozzáférhetünk a One alkalmazásból vagy a webes kliensből.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Milyen gyakran cseréli a telefonját?


pár havonta
évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei