Miért nem növeli a Google 15 GB ingyenes tárhelyét?

2024.03.05| Android Police

A Google úgy gondolja, hogy 15 GB elegendő a legtöbb ember számára, és ez talán nem baj.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Google mindenkit meglepett, amikor 2005-ben 1 GB-ról 2 GB-ra növelte a Gmail tárhelyét, és a cég azon kevés szolgáltatások közé tartozott, amelyek ekkora tárhelyet kínáltak az e-mailek tárolására. Ahogy teltek az évek, és az iparág folyamatosan fejlődött, a szoftveróriás 15 GB tárhely mellett döntött, amelyet a teljes Google-fiókban megosztottak.

A jelenleg biztosított kapacitás bőven elegendő az általános felhasználók számára e-mailjeik és üzeneteik kezelésére, fájlok Google Drive-ban való tárolására és eszközeik egyéb biztonsági mentéseire. Egyesek azzal érvelnek, hogy a 15 GB tárhely több mint elég az általános felhasználók számára, és végülis az számít, hogy biztonságosan küldheti, fogadhatja és kezelheti e-mailjeit, tudva, hogy minden, amit tesz, biztonságosan tartva.

Azonban 2024 van, és a fájlok nagyobbak lettek, az e-mailek további gazdag tartalmakat, például képeket, gifeket és néha videókat is tartalmaznak. A csatolmányok mérete néhány száz kilobájttól akár 50 megabájtig terjed, és nyilvánvaló, hogy több tárhelyre van szükség a hatalmas mennyiségű online adat tárolásához.

Miért nem növeli a Google 15 GB ingyenes tárhelyét?

Akkor miért nem ad a Google több ingyenes tárhelyet a felhasználóknak?

Bár a 15 GB-os tárhely nem tűnik soknak, a legtöbb ember számára vitathatatlanul több, mint elég. A 15 GB-os tárhely elegendő helyet és rugalmasságot kínál olyanok számára, mint a szüleink, az idősek és azok, akik nem a neten lógnak állandóan, hogy mindennapi életükben élhessenek anélkül, hogy azon gondolkodnának, hogyan tárolják majd a fájljaikat és fogadják az e-maileket.

A kapacitás elegendő ahhoz, hogy e-maileket fogadjon barátoktól, családtagoktól, kuponokat és egyéb marketinganyagokat, hogy naprakész maradjon. Az e-mailek nagyon kevés helyet foglalnak el, és bár a Google Fotókban és a Google Drive-ban lévő fotók és videók gyorsan összegyűlhetnek, a beépített tárhelykímélő opció kiváló munkát végez a fájlméret minimalizálásában, miközben megőrzi az eredeti minőséget. És valljuk be, az Egyesült Államokban sok Google-t használó embernek teljesen külön biztonsági mentési és fájltároló rendszerrel rendelkező iPhone-ja van – lehet, hogy nincs is szükségük tárhelyre a Drive-ban és a Fotókban.

A Google emellett nagyszerű munkát végzett az évek során a levélszemét és a spam eltávolításában, és a kukában lévő összes e-mail 30 nap után törlődik. Ugyanez igaz a Google Drive-ban lévő törölt fájlokra, és a Google Fotókból eltávolított tartalomra 60 napos időtartam vonatkozik.

A fő ok, amiért a Google nem ad több ingyenes tárhelyet a felhasználóknak

De talán a legnyilvánvalóbb ok, amiért a Google nem valószínű, hogy növeli az ingyenes tárhely szintjét, az az, hogy ez egy üzlet, és a vállalkozásoknak pénzt kell keresniük.

Miért nem növeli a Google 15 GB ingyenes tárhelyét?

Képzeljen el egy világot, ahol a Google korlátlan tárhelyet biztosít. Bár egy Google-méretű cég szívesen kihasználná a többletadatokat, a karbantartási költségek gyorsan megnövekedhetnek. Az adatközpontok építése és karbantartása költséges. A tárhely olcsóbbá vált az elmúlt években, még a vállalati ügyfelek számára is, de ez még mindig sok, amikor egy olyan vállalat, mint a Google, több milliárd felhasználót szolgál ki világszerte.

Emlékszik, amikor a Google korlátlan tárhelyet kínált a Pixel felhasználóknak a Google Fotókban?

A vállalat néhány évvel később visszalépett ettől az ígérettől, mivel a felhasználók által feltöltött adatok tárolása nehezebbé vált és túl költségessé vált. Ezen túlmenően, egyes felhasználók rájöttek a rendszer manipulálására oly módon, hogy olyan tartalmat töltenek fel, amely nem része a támogatott fájlformátumnak és -struktúrának, és a vállalatnak újra be kellett vezetnie a fizetős megoldásokat, hogy segítse a megnövekedett költségeket.

Miért nem növeli a Google 15 GB ingyenes tárhelyét?

Előnyökkel jár, ha több tárhelyért fizet

A Google egy intelligens marketingtechnika mellett döntött, hogy ösztönözze az embereket a magasabb tárhelyszintekre való frissítésre a Google One márkával. A Gmailt, a Google Drive-ot és a Google Fotókat használó felhasználók további funkciókat kapnak a fizetős Google One tárhelyszintekkel, lehetővé téve számukra VPN-használatot, pénzvisszatérítést a Google Store-ból, prémium hívási funkciókat, figyelik a sötét webet, és most megérkezett a Gemini Advanced AI modell használatának képessége. Valójában a Google One AI szintje az egyetlen módja annak, hogy személyes Google-fiókkal hozzáférjen a Gemini Advanced szolgáltatáshoz.

Mindezek ellenére fennáll annak a lehetősége, hogy a Google a jövőben növelheti az ingyenes tárhely szintjét, de a dolgok jelenlegi állása szerint ez még sok év múlva várható. Joggal feltételezhető, hogy a szoftveróriás ki fogja találni a módját a fájlok további zsugorítására, és tömörítésére anélkül, hogy ez túlzottan befolyásolná a minőséget, mielőtt ez megtörténne.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei