A Google bemutatta a Pixel 7a-t

2023.05.11| GSM Arena

Ez lesz a rajongók új kedvenc Google telefonja? A Pixel 7a majdnem megegyezik a zászlóshajó Pixel 7 specifikációival, de alacsonyabb áron indul, ugyanannyi, mint a 6a volt tavaly.

Igen, a Google Pixel 7a számos újdonságot hozott a Pixel sorozatba. Kezdetnek a 6,1 hüvelykes OLED-kijelzője mostantól 90 Hz-es frekvencián fut, ami ugyanaz a frissítési frekvencia, mint a Pixel 7 esetében (bár annak valamivel nagyobb, 6,3 hüvelykes kijelzője van). A felbontás FHD+, és Gorilla Glass 3 védelmet kap.

Ha már a védelemnél tartunk, a telefon IP67-es besorolású por- és vízállóságot kapott. Fém vázzal és műanyag hátlappal rendelkezik - a Google megjegyzi, hogy újrahasznosított alumíniumot, üveget és műanyagot használt a telefon építéséhez. Van alkatrész, amely 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült. A rendelkezésre álló színek a Charcoal, Sea és Snow.

A Google bemutatta a Pixel 7a-t

Egy másik jelentős frissítés a Tensor G2 lapkakészletre való váltás, amely most 8 GB LPDDR RAM-mal és 128 GB UFS 3.1 tárolóval párosul. Ez ugyanaz a konfiguráció, mint a Pixel 7 esetében, így a telefon ugyanolyan gyors lesz a különböző számítási feladatokban. Emellett érdemes megjegyezni, hogy a Google 5 évnyi biztonsági frissítést ígér.

Ezek között szerepel a Super Res Zoom (akár 8x), amit az új 64MP-es kamera tesz lehetővé. Ez az 1/1,73"-os Quad Bayer szenzor nem olyan nagy, mint a Pixel 7-en lévő (50MP 1/1,31"-os), így a pixelei csak 0,8µ-nyiak a binning előtt. Rendelkezik azonban OIS-szel.

Az ultraszéles kamera 13MP-es érzékelővel (1,12µm) és 120°-os f/2,2 objektívvel rendelkezik, amely Dual Pixel autofókusszal van ellátva. Az előlapi kamera szintén 13MP-re (1,12µm) nőtt, fix fókuszú 95°-os lencsével (f/2,2). A hátsó kamera 5K videót tud rögzíteni akár 60fps sebességgel, az előlapi pedig 4K-t maximum 30fps sebességgel.

A Google bemutatta a Pixel 7a-t

A Pixel 7a támogatja az 5G szub-6GHz-es és mmWave-et, bár csak a kiválasztott régiók modelljeiben lesz engedélyezve az mmWave. Ez egy dual-SIM-es készülék, egy fizikai nano-SIM és egy eSIM memóriával.

A Pixel 7a-t egy 4.385 mAh kapacitású akkumulátor hajtja, amely 18 W-os vezetékes töltést támogat, és első alkalommal egy Pixel telefonon a vezeték nélküli töltés is elérhető - szintén 18 W-os töltéssel. 

Megjegyzendő, hogy az alján található port USB-C 3.2 Gen 2, de a kiskereskedelmi dobozban csak egy USB C-C kábel található USB 2.0 vezetékkel (töltőadapter nem jár hozzá).

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei