A Gboard okos megoldást kínál a kínos fekvő gépelésre

2023.11.13| Android Police

A Google Android rendszerhez készült Gboard-alkalmazása jelentős átalakuláson megy keresztül az új fekvő elrendezéssel.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

  • A billentyűzet most automatikusan átvált a lebegő elrendezésre, amikor a telefont fekvő módba dönti. Miután ismét függőlegesen tartja a telefont, visszatér a dokkolt portré módba.
  • Az új, automatikusan lebegő elrendezés minden Gboard bétatesztelő számára elérhető eszköztől vagy operációs rendszer verziótól függetlenül, ami azt sugallja, hogy közel áll a stabil verzió kiadása. 

Rengeteg fantasztikus billentyűzet alkalmazás létezik Androidra, néhány egyedi funkcióval, de a Gboard kiemelkedik a tömegből az átgondolt és hasznos funkciók folyamatosan bővülő listájával. 

A Gboard okos megoldást kínál a kínos fekvő gépelésre

De mint a legtöbb okostelefon-billentyűzet esetében, a fekvő elrendezése is kínos a szemnek, ami többnyire azért kell, mert az embereknek szükségük van a gépelésre, amikor a telefon oldalra fordul. Szerencsére úgy tűnik, hogy ez a nehézkes élmény a jelentős átalakítás küszöbén áll.

A Gboard legújabb, a Play Áruházban elérhető bétaverziójában (13.6.06.574113912-es verzió) minden normálisnak tűnik, ha álló módban nyitja meg a billentyűzetet. Döntse telefonját fekvő módba, és a Gboard mostantól automatikusan a lebegő elrendezésre vált, nem pedig a teljes képernyőt vízszintesen átívelő nyújtott elrendezésre. 

A Gboard okos megoldást kínál a kínos fekvő gépelésre

Érdekes módon nem ez az első alkalom, hogy a Gboard automatikusan lebegő fekvő elrendezését észlelik – egy Redditor majdnem egy éve vette észre ezt a viselkedést, amikor még korai A/B tesztelési fázisban volt. Most azonban úgy tűnik, hogy a Gboard összes bétatesztelőjében alapértelmezés szerint engedélyezve van az új automatikusan lebegő elrendezés, ami a széles körben elterjedt közzététel közeledtére utal. A Google és a Samsung számos eszközén teszteltünk, és azt találtuk, hogy a Gboard béta a telefon modelljétől és az operációs rendszer verziójától függetlenül ezt a viselkedést mutatja.

Hogyan működik

Ha nyitva van a billentyűzet, és a telefont álló módból fekvő módba állítja, a Gboard automatikusan a lebegő elrendezésre vált a megszokott ritka fekvő elrendezés helyett. Lebegő módként ez lehetővé teszi a billentyűzet tetszőleges pozícióba helyezését az alján található fogantyú segítségével. Emlékszik, hol helyezte el utoljára – még akkor is, ha másik alkalmazásra vált, álló helyzetből indul, majd ismét elforgatja fekvő helyzetbe.

Ha nem tetszik az új elrendezés, lehúzhatja a lebegő billentyűzetet a képernyő alsó széléig, és a navigációs sáv közelébe érve a célterületre mágneseződik. Engedje el, miután érezte a megerősítő zümmögést, majd visszatér az ismerős elrendezéshez. Ha ezt teszi, és vissza szeretné állítani az automatikus lebegést, manuálisan engedélyezheti a lebegő módot fekvő tájolásban. Miután ezt megtette, automatikusan visszaáll a lebegő és a dokkolt közötti váltásra, amikor megváltoztatja a telefon tájolását.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

A Galaxy S24 sorozat összes modellje megkaphatja ezt az iPhone 15 Pro funkciót

2023.10.06
| Android Authority
Egy új pletyka azt sugallja, hogy a titán keret nem csak a Samsung Galaxy Ultra kiváltsága lesz.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei