A Beats Studio Buds+ lett az Apple első átlátszó fülhallgatója

2023.05.18| Phone Arena

Bemutatkozott a nagy teljesítményű Beats Studio Buds+, az Apple első átlátszó fülhallgatója.

Ha nem kaptad volna meg a (kilenc éves) memót, az Apple birtokolja a Beats márkát (más néven Beats by Dr. Dre), miután 3 milliárd dollárt fizetett a rappernek és társalapítójának, Jimmy Iovine-nak készpénzben és részvényekben. Bár a valódi vezeték nélküli fülhallgatók 2014-ben még nem voltak igazán divatosak, most már egészen biztosan azok, és a globális piacot történetesen az Apple AirPods uralja.

A legnagyobb riválisok közül az elmúlt években egyre bővülő Beats portfólió emelkedett ki, ami nyilvánvalóan több eladást, több profitot és a vezeték nélküli audioipar feletti nagyobb kontrollt jelent az Apple számára.

Az említett portfólió ma egy újabb olyan taggal gyarapodik, mint egyetlen eddig kiadott AirPods modell sem, amely nemcsak a legmodernebb aktív zajszűrő és térbeli hangtechnológiával rendelkezik, hanem egy kifejezetten szemet gyönyörködtető és kissé szokatlan dizájnnal is.

A Beats Studio Buds+ lett az Apple első átlátszó fülhallgatója

Igen, pontosan tudjuk, mire gondolnak most mindannyian. Szégyellje magát az Apple, amiért lemásolta a 2021-es Nothing Ear (1) és az év elején bemutatott, továbbfejlesztett Ear (2) átlátszó dizájnját! De... miért? Miért nem vesznek inspirációt kisebb, szebb és sokkal kevésbé ismert cégektől, hogy egy friss és merész esztétikai koncepciót hozzanak el egy sokkal nagyobb közönségnek?

Nem mintha a Beats Studio Buds+ klónozná a konkurenciát, nagyon is egyértelműen a saját útját járja, ami a formát, a fülkagylókat, a szárakat (vagy azok hiányát), valamint a töltőtok formáját és méretét illeti. Valójában, ha figyelmen kívül hagyod ezeknek a (félig) látható beleit, valószínűleg észreveszed, hogy gyakorlatilag ugyanúgy néznek ki, mint a "normál" Studio Buds.

Egyébként a találóan Transparent névre keresztelt változat csak egyike a három opciónak, amelyek már rendelhetők az Apple-től.

Mindhárom modell ára hivatalosan 169,99 dollár páronként, ami előre láthatóan a Studio Buds Plus-t a 149,99 dolláros nem Plus Studio Buds és a 199,99 dolláros Fit Pro közé helyezi. A fő különbség persze az, hogy ez a két iparági "veterán" az elmúlt hónapokban elég könnyen, jelentős kedvezményekkel beszerezhetővé vált, ami valószínűleg csak az év végi ünnepek környékén lesz igaz a legújabb családtagra.

Megéri tehát a Beats Studio Buds+?

Papíron határozottan úgy tűnik, hogy az Apple itt valamire készül. A 2023-ban pénzért megvásárolható legjobb vezeték nélküli fülhallgató cím legújabb várományosa semmiképpen sem radikálisan frissített, állítólag "akár 1,6x erősebb" aktív zajszűrést és "akár 2x" jobb átláthatóságot biztosít, mint az amúgy is elég nagyszerű Studio Buds.

Ezek igencsak magasztos ígéretek... amelyeket az Apple általában be is tart, és az akkumulátor élettartama, a csatlakoztathatóság, az iOS és Android kompatibilitás, valamint az általános hangminőség is hasonlóan javult, legalábbis ha megbízhatunk a világ jelenleg legnagyobb gyártójában.

A Beats Studio Buds+ lett az Apple első átlátszó fülhallgatója

A Studio Buds+ állítólag akár 9 órát is kibír egy feltöltéssel (szemben a Studio Buds és a Fit Pro mindössze 8, illetve 7 órájával), és ez a kitartási érték elképesztő 36 órára ugrik, ha figyelembe vesszük a "zsebméretű" töltőtokot is (amely sajnos még mindig nem támogatja a vezeték nélküli töltést).

Akár iPhone-, akár Android-készülék felhasználója vagy, garantált a villámgyors párosítás és a stabil csatlakoztathatóság, nem is beszélve az olyan dolgokról, mint a Hey Siri és a Find My támogatás az előbbi, illetve az Audio Switch az utóbbi kategóriában.

Végül, de nem utolsósorban, a "továbbfejlesztett" mikrofonok, az "intelligens" hangcélzó algoritmus és a "teljesen új" akusztikai architektúra eredményeként "kiváló minőségű" hívásteljesítményt is ígérnek. 

Természetesen a hanghívások a Studio Buds-on is kristálytisztán szóltak, de mint minden másban, itt is elképesztő látni, hogy az Apple nem pihen a babérjain, és folyamatosan új utakat keres a (Beats márkájú) fülhallgatóinak javítására, tökéletesítésére és frissítésére. Reméljük, hogy legalább néhány ilyen változtatás hamarosan a nem-Pro AirPodsra is megérkezik.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei