Sony

Sony Xperia Z és Xperia ZL: 5 col, csúcs

2013.01.08

A CES 2013 rendezvényen a japán gyártó hivatalosan is bemutatta két új csúcsmobilját, a Sony Xperia Z és a Sony Xperia ZL modelleket.

A CES 2013 rendezvényen a japán gyártó hivatalosan is bemutatta két új csúcsmobilját, a Sony Xperia Z és a Sony Xperia ZL modelleket. Az Xperia Z 1080p felbontású, 5 col képátlójú megjelenítőjét a Sony Mobile Bravia 2 engine segíti és Gorilla Glass védi a karcolásoktól. A mindössze 7.9 m vékony telefon Android 4.1 Jelly Bean rendszert futtat, extraként pedig teljesíti az IP55 és az IP57 szabványokat, ezáltal por- és vízálló. Ami a hardvert illeti, négymagos, 1.5 gigahertzes Qualcomm Snapdragon processzor, 2 gigabájt RAM, LTE-támogatás, NFC és egy 2330 mAh-s akkumulátor található benne. Érdkes még a STAMINA mód, amely állítólag akár négyszer hosszabb készenléti időt tesz lehetővé, erre roppant kíváncsiak vagyunk. A hátlapon egy 13 megapixeles kamera található, Sony Exmor RS mobil szenzorral és HDR-rel (videó és kép esetén egyaránt használható). Bár a Sony nem árulta el az Xperia Z kezdőárát, az valahol 500 euró körül lesz.

/txt/hirek/kepek/Sony-Xperia-Z-Android-Jelly-Bean-official_20130108.jpg

/txt/hirek/kepek/Sony-Xperia-Z-Android-Jelly-Bean-official-3_20130108.jpg

A másik érdekesség a Sony Xperia ZL, amely nem víz- és porálló, viszont az előzetes hírekkel ellentétben nem is támogatja a dual SIM-et. A ZL kisebb és vastagabb az Xperia Z-nél, a tudásuk egyezik, azonban 2370 mAh-s akkumulátort kapott. A Sony két új Xperia készüléke legkésőbb márciusig elérhető lesz a boltokban.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei