Nova

Ezek a legjobb Nova Launcher tippek

2017.04.13

Bizonyára olvasóink között is sokan használják a Nova Launcher programot, nekik szól főleg ez a cikk.

 

Az Android rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy – szemben más rendszerekkel – rendkívüli módon személyre lehet szabni, az átlagemberek még csak nem is sejtik, mennyire egyedivé lehet tenni. Ebben segít többek között a Nova Launcher, amely egy okos kezelőfelületet jelent a gyári helyett. Ez és az Apex talán a két legismertebb ilyen program, bár rengeteg van a Playen. Figyelembe véve, hogy nagyon sokrétűen beállítható minden apró részlet, ami a rendszer illeti, nem árt tudni pár trükköt.

Elrejthetők például mappák, akár a főoldalon, így rendezettebb a képernyő. Ilyen esetben a mappában elsőként található alkalmazás ikonját mutatja a Nova, azonban rákattintásra az összes app előjön, amit az adott mappa tartalmaz. Kiválaszthatók különféle swipe lehetőségek, ehhez az adott app ikonjára hosszan kell nyomni, majd az edit gombot választani.

Természetesen régóta elérhetők a gesztuskezelések is, így a dupla kattintás, a fel- vagy lesöprés, stb. mind megtalálhat a beállítások között és megadható, melyik mit csináljon, nagyon szeretjük. Nagy telefonoknál célszerű a fel- vagy lefelé söprésre beállítani a redőny lehúzását, igencsak praktikus!

Ugyanígy mi a szerkesztőségben évek óta használjuk a dupla kattintásra elalvást, ehhez csak arra van szükség, hogy a főképernyő egy „kihasználatlan” területén történjen a mozdulat.

Az alkalmazáslista is személyre szabható, hiszen akár külön fület nyithatunk a saját programoknak, így a legegyszerűbb talán a legsűrűbben használt sorrendbe állítani őket. Ezen kívül a menülista állítható függőleges vagy vízszintes görgetésre, esetleg folyamatosra, nincs lehetetlen.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Apple iPhone XS 64GB
Apple iPhone XS 64GB
EUmobil 197 590 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 198 890 Ft
Telefonkirály 198 900 Ft
Apple iPhone 11 Pro Max 64GB
Apple iPhone 11 Pro Max 64GB
EUmobil 359 180 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 361 890 Ft
Telefonkirály 361 900 Ft
Xiaomi Mi A3 64GB
Xiaomi Mi A3 64GB
iShop Webáruház 54 450 Ft
BoltX 55 200 Ft
GsmHome 55 989 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
1 GB alatt
1-2 GB
2 GB felettKorábbi szavazások eredményei