400 ezer forintba kerül a OnePlus 9 Pro

2021.03.24| GSM Arena

Bemutatkozott a OnePlus 9 és a OnePlus 9 Pro, avagy a valaha volt olcsó csúcsmobil korszaknak vége.

A OnePlus 9 széria legnagyobb fejlesztése a kamerára irányul, ami a profi fényképezőgépeket gyártó Hasselbladdal kötött együttműködésen alapul. Az így kifejlesztett kamerarendszer, ami a következő csúcskategóriás okostelefonokban is megtalálható majd, a Hasselblad Camera for Mobile nevet kapta, és elsősorban a színek megjelenítésének tökéletesítésére törekszik.

Ennek egyik eredménye a Natural Color Calibration with Hasselblad, aminek köszönhetően a OnePlus csúcskészülékeinek kamerái által rögzített színek természetes és valósághűek. A OnePlus 9 Pro a legújabb, Fluid Display 2.0-val, valamint a Warp Charge 50 vezeték nélküli töltéssel érkezett, kamerái közt a fő érzékelő egy egyedi Sony IMX789.

400 ezer forintba kerül a OnePlus 9 Pro

Az új Fluid Display 2.0 a OnePlus 9 Pro-ban debütál. Ez egy 6,7 hüvelykes LTPO panel, amely akár 50%-os energia-megtakarítást ígér általános használatban. Ez a hatékonyság abból adódik, hogy a frissítési frekvenciát 120 Hz-ről (a sima felhasználói felület érdekében) egészen 1 Hz-ig lehet beállítani (ez statikus szöveg olvasásakor vagy az Always-On Display megjelenítésekor használatos). A kijelző a tartalmához is alkalmazkodhat, pl. filmeken 24Hz-en, Fortnite-nál pedig 90Hz-en futtasson.

Az 1440p+ felbontású kijelző natív 10 bites színmélységet támogat, emellett elöl és hátul környezeti fényérzékelőkkel rendelkezik, így automatikusan beállíthatja a színhőmérsékletét. Mindez A+ pontszámot kapott a DisplayMate-től. A kijelző is elég világos, csúcspontja 1300 nit.

400 ezer forintba kerül a OnePlus 9 Pro

A 120 Hz-es frissítési frekvenciát 240 Hz-es érintéses mintavételi frekvencia támogatja, ami javítja a válaszidőt játék közben. Ha már a játékról beszélünk, nézzük meg a chipsetet! A OnePlus 9 Pro-t a Snapdragon 888 hajtja, természetesen LPDDR5 RAM-mal és UFS 3.1 tárolóval párosítva. Az új Cool Play beállítás a 8T hűtőrendszerén alapul, de nagyobb gőzkamrával, vastagabb grafitlemezekkel és több rézfóliával rendelkezik, hogy nagyobb kapacitással lehessen hőt elvezetni.

A telefon alapértelmezés szerint 8 GB RAM-mal rendelkezik, de van 12 gigabájtos verzió is. Az alap tárhely 128 GB, de kérhető 256 GB-os opció is.

A OnePlus 9 Pro fő kamerája IMX789 szenzort használ, amelyet a Sony-val közösen fejlesztettek ki. Ez egy nagy 1/1,43 hüvelykes érzékelő, 1,12 µm pixelekkel, 48MP felbontással. A legújabb kameratechnológiákat tartalmazza, beleértve a kettős natív ISO-t, a Digital Overlap HDR-t (DOL-HDR) és a 2x2 chip-on lencsét (OCL). És természetesen az OIS-t.

Ez az érzékelő 12 bites RAW képeket képes előállítani. A kamera alkalmazás dedikált Hasselblad Pro módja segít finomhangolni fényképeit a természetes megjelenésért. A fő érzékelő 8K videót is képes rögzíteni 30 fps sebességgel, valamint 4K videót 120 fps sebességgel. A fedélzeten található egy 2 megapixeles fekete-fehér kamera, amely monokróm felvételekkel segíti a fő kamerát.

Az ultraszéles látószögű egység egy másik Sony szenzorral, az 50MP IMX766-mal büszkélkedhet. Az 1/1,56 hüvelykes érzékelő egy szabad formájú lencse mögött helyezkedik el, amely 1%-ra csökkenti az élek közti torzítást (szemben a tipikus lencse 10-20%-ával). Ez a kamera autofókuszos rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi makró fotók készítését mindössze 4 cm távolságból.

400 ezer forintba kerül a OnePlus 9 Pro

A 9 Pro kihagyja a periszkópot, helyette egy szabványos teleobjektívet használ. 3,3x-os optikai nagyítást (77 mm) kínál, ami olyan kissé közelebb visz a témához, mint a 8 Pro 3x-os lencséje. A 8MP-es érzékelő 1,0 µm pixelekkel és OIS-sel rendelkezik.

Az új kijelző mellett a OnePlus 9 Pro a Warp Charge 50 Wirelesst is bemutatja. Az új vezeték nélküli töltőt külön lehet megvásárolni és két tekercs található benne, így a telefon függőlegesen vagy vízszintesen is tölthető (mondjuk, amíg filmet néz). A teljes 1-100% -os töltés csak 43 percet vesz igénybe.

De ha valóban siet, akkor a telefonhoz kapott Warp Charge 65T vezetékes töltőt érdemes használni. Kétszer olyan gyors, mint a 8 Pro töltő - 1-100% 29 percet vesz igénybe, a 8 Pro 30W-os töltője csak 50%-ot ér el ez idő alatt. Ezenkívül más olyan modulok töltésére is használható, amelyek támogatják az SB Power Delivery szolgáltatást: laptop, power bank, Nintendo Switch stb. (A PPS támogatott).

400 ezer forintba kerül a OnePlus 9 Pro

Végül essen szó egy kicsit a telefon hardveréről is. Alumínium váz van két üveglap közé szorítva. Az első rész ívelt, a Gorilla Glass-tól, a hátlap többféle lehetőséggel rendelkezik. Az új szín a fenyő zöld, puha kétrétegű matt kivitelben. A Morning Mist ezüst-fekete színátmenetet mutat, a Stellar Black pedig matt felületű, amely a védjegyes homokkő megjelenést idézi fel. A test IP68 besorolású a por- és vízállóság szempontjából.

400 ezer forintba kerül a OnePlus 9 Pro

Az OxygenOS 11 kezelőfelület gyors, akadozásmentes és testre szabható működést biztosít. Az új Turbo Boost 3.0 memória-optimalizáló megoldással a korábbinál akár 25%-kal több alkalmazás is futtatható a háttérben. Ezt a OnePlus a memóriában tárolt adatok tömörítésével és virtuális memória használatával, vagyis a RAM-ban tárolt adatok a telefon tárhelyére való ideiglenes kiírásával éri el. A Pro Gaming mód optimális felhasználói élményt biztosít játék közben, és blokkolja az értesítéseket, hívásokat. A OnePlus Cool Play pedig segít a hő egyenletes eloszlásában játék közben.

A OnePlus 9 Pro 128 GB április elejétől lesz elérhető a hazai partnerek kínálatában várhatóan bruttó 379.999 Ft-os fogyasztói áron.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Okosóra két kamerával akcióban

Okosóra két kamerával akcióban

2019.10.18
| (x)
Akciós a Kospet Vision 4G-s, dual kamerás okosóra.
Te is bedőltél az Androidos „vírusnak”?

Te is bedőltél az Androidos „vírusnak”?

2019.11.12
| Phone Arena
3 milliószor töltöttek le felhasználók fertőzött androidos alkalmazást.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
Ezek a Galaxy-k kapják meg az Oreot

Ezek a Galaxy-k kapják meg az Oreot

2018.02.06
| Phone Arena
Kiderült, a Samsung mely Galaxy mobilokra adja meg biztosan az Android 8.0 Oreo frissítést.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei