180 ezer forinttól indul az új iPhone SE

2020.04.15| GSM Arena

Bemutatkozott az Apple iPhone SE, jobb kamerát és a legújabb chipsetet hozta.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az egyik pletykált dátumnak megfelelően megérkezett az új iPhone SE, minden különösebb felhajtás vagy sajtóbejelentés nélkül. Bár a név maradt a régi, a tudás nem. Az iPhone SE több, mint az eredeti modell frissítése, sokkal inkább egy iPhone 8, csak éppen lényegesen jobb kamerával és az Apple jelenlegi legújabb lapkakészletével és új színekkel.

Az új iPhone SE 4.7 colos, 1334 x 750 pixel felbontású, 326 ppi képpontsűrűségű Retina HD kijelzője megdöbbentően kicsinek tűnik 2020-ban, mégis milliók várták az egy kézzel használható méretű Apple okostelefont. True Tone és Dolby Vision, valamint HDR10 támogatásnak köszönhetően igazán szép képet biztosít.

180 ezer forinttól indul az új iPhone SE

A méret miatt nagy keret is jellemzi a panel körül, alatta pedig zafírüveg által védett, kapacitív Touch ID ujjlenyomat-szenzor található, akárcsak az iPhone 8-ban volt. A burkolat alatt az A13 SoC dolgozik, ez az iPhone 11 széria sajátja volt eddig, tehát a teljesítményre nem lesz panasz.

Az új iPhone SE hátlapjára egy f/1.8 fényértékű, 12 megapixel felbontású kamera került, melyet az Apple Smart HDR funkcióval is felvértezett. Portré felvételek készítéséhez a másodlagos kamera helyett az Apple „monokuláris mélységérzékelést” hozott, amely gépi tanulással érzékeli a mélységet és az arcokat. Kíváncsian várjuk, mennyire lesz versenyképes ez a megoldás. A kamera „cinematic” videostabilizátort kapott, akár 4K-ban, 60fps-sel is rögzíthető vele mozgókép, sztereó audioval. A szelfi kamera maradt 7 megapixeles.

180 ezer forinttól indul az új iPhone SE

Mivel ez szinte egy iPhone 8, ugyanazt az 5W töltőt kapja, bár támogatja a 18W-os gyorstöltést is, az ehhez szükséges kiegészítőt külön lehet megvásárolni. Ez utóbbi nulláról ötven százalékra fél óra alatt képes feltölteni. A tudást Wi-Fi 6, LTE-A és dual SIM támogatás jelenti, bár ez utóbbiból az egyik eSIM. A burkolat IP67 minősítést kapott, tehát kis mértékben víz- és porálló.

180 ezer forinttól indul az új iPhone SE

Az új iPhone SE sokat nőtt az eredeti modellhez képest, ennek ellenére 2020-ban erősen kompakt telefonnak számít. Az újdonság előrendelhető április 17-én 14.00 órától fekete, fehér és piros színekben. A 64 gigabájtos modellért 179.990 forintot kér az Apple, a 128 gigabájtos modellért 199.990 forintot, míg a 256 gigabájtos változatért 239.990 forintot kell fizetni.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei