Second Life


A Second Life nem játék, hanem általános célú metaverzum.

Megjelenés dátuma: 2022. 02. 22.

 

A Second Life-t sokan a metaverzum egyik első nagy példájának tartják. 2003-ban indult, 10 évvel később már 1 millió aktív felhasználója volt. 2017 kőrül hanyatlani kezdett, de a covid alatt megint növekedett. Jelenleg kb. 50 millió regisztrált felhasználója van.

second_life

A Second Life nem játék, hanem általános célú metaverzum. Rengeteg féle tevekénység folytatható, pl. művészet, szórakozás, oktatás, vallás, társas kapcsolatok, munka, stb. Pont ezért széles kritika is érte a rendszert, mert szexuális és erkölcstelen tevekénységek is bő teret kaptak.

Az avatarunk kialakítására nagyon sok lehetőség létezik, sokan magukhoz hasonló, de sokan pont a valós kinézetüktől teljesen eltérő avatart alakítanak ki.

A Second Life-nak egészen kifejlett gazdasága van. A valutájának a neve Linden dollár, ami átváltható US dollárra. 2013-ban napi 1,2 millió tranzakció folyt le és a Second Life GDP-je kisebb országok teljesítményét is meghaladta.

Belépni a Second Life kliens szoftverén vagy más (pl. Firestorm vagy Exodus Viewer) klienseken lehet.

 

Vissza a metaverzum oldalra


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei