Mitől függ, hogy egy Androidos mobilra megjelenik-e az operációs rendszer új verziója, vagy nem? Ha nem, van rá lehetőség, hogy valahogy mégis felrakjam a telefonra a legújabb verziót?


Néha hardveres, néha üzleti okok állnak a háttérben.

Minden Androidos verzió saját rendszerkövetelménnyel rendelkezik, így ha a telefon hardvere valamiben nem felel meg az új feltételeknek, akkor nem lesz rajta elérhető a friss rendszer. A Google ezzel próbálja biztosítani, hogy minden készüléken, amire telepíthető az új Android, hibamentesen fusson az aktuális verzió. Emellett természetesen üzleti okai is vannak annak, hogy egy telefon operációs rendszere nem frissíthető éveken át, mivel ezzel visszaesne az új mobilokra a kereslet. Azonban, ha a hivatalosan nem is készül el egy készülékre egy operációs rendszer-kiadás, a gyakorlatban főzött ROM-ként mindig beszerezhető, igaz ezek teljesítménye széles skálán mozog – egyes kiadások gyorsabbak is lehetnek, mint az eredeti, míg más daraboknál rengeteg új funkció nem működik.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei