Meta (Facebook)


Horizon Worlds, Horizon Workroom, Oculus, stb.

Megjelenés dátuma: 2022. 02. 22.

 

A Facebook 2021-ben bejelentette, hogy a metaverzumot teszi a tevekénysége stratégiai központjába és 50 millió dollárt fog ebbe befektetni a következő 2 évben. Az anya céget át is nevezték Meta-nak ezzel is jelezve az új stratégiai irány fontosságát.

A Meta metaverzumja, a Horizon Worlds – ami korábban Facebook Horizon néven futott – 2021 decemberében nyílt meg a széles amerikai publikum számára. Ez egy ingyenes háromdimenziós videojáték platformon. A központ neve plaza és innen lehet különböző világokba jutni függetlenül attól, hogy ezeket a Meta vagy a játékosok építették. A Meta nem csak szoftvert fejleszt a metaverzumra, hanem hardware-t is. Az Oculus termék család a legfontosabb, mert Oculus (Rift S vagy Quest 2) szemüreggel lehet játszani a Horizon Worlds-ben.

A Horizon Workroom lehetővé teszi, hogy virtuális realitás segítségével egy VR szemüveget hordva munkamegbeszéléseken vegyünk részt egy virtuális térben az avatarunkkal. Tehat itt nem játékról vagy szórakozásról van szó, hanem munkáról, csak úgy, mint a Microsoft Mesh platformon. A Horizon Workroom a Horizon Worlds része.

 

Vissza a metaverzum oldalra


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei