Hogyan készíthetek biztonsági mentést a telefon adatairól?


Új telefon vásárlásnál, esetleg gyári beállítások visszaállítása előtt fontos, hogy a személyes adatokat, úgy mint névjegyeket, SMS-eket, beállításokat biztonságban tudhassuk, hiszen így bármikor visszaállítható a készülék korábbi állapota.

iPhone esetében rögtön két módja is van annak, hogy elmenthessük a legfontosabb adatainkat. A beállítások – iCloud - tárolás és biztonsági mentés menüpontban engedélyezhetjük az automatikus mentést, amelynél nincs szükség arra, hogy a mobilt a számítógéphez csatlakoztassuk. Gyári adatok visszanyerése után, vagy új készüléknél a beállítási asszisztens felajánlja a visszaállítást az iCloud felhőből (restore form iCloud backup), amelyen belül több időpont mentéseiből is választhatunk. 

Amennyiben viszont a számítógépre akarjuk elmenteni az adatokat, az iTunes használatára lesz szükség. A szoftvert elindítva a Fájl – Eszközök - Biztonsági mentés elemet kiválasztva aktiválhatjuk a funkciót, amit az iCloudhoz hasonlóan a beállítási asszisztens menüpontjában tölthetünk vissza.

A 4.0 verzió feletti Androidos telefonoknál közvetlenül a telefon menüjében is bekapcsolhatjuk a biztonsági mentést, amely után a Google fiókunk tárolja el az alkalmazások adatait, a WiFi beállításait stb. Nem kerül viszont mentésre a telefonkönyv, az üzenetek listája és a hívásnapló sem, ezeket vagy a mobilhoz tartozó segédprogram használatával, vagy a Google Play-ről letöltött külső alkalmazás segítségével őrizhetjük meg. Utóbbiak között egyaránt lelhetünk a számítógépre, az SD-kártyára vagy felhőbe mentő programokat.

Windows Phone rendszereknél a regisztrált Microsoft-fiókhoz tartozó tárhelyre kérhetjük személyes adataink folyamatos mentését. A beállítások – biztonsági mentés menüponton belül szabadon beállítható, hogy mely adatok kerüljenek automatikusan a „felhőbe”, így a névjegyek, telefonszámok és SMS-ek mellett lehetőség van az alkalmazások listáját, a hívásnaplót vagy akár a böngésző könyvjelzőit is megőrizni. A visszaállítás hasonlóan egyszerű, a hibajavítás vagy új készülék vásárlása után elég a korábbi Microsoft-fiókba bejelentkezni, majd kiválasztani a megfelelő mentést, hogy a személyes adataink újra megjelenjenek a telefonon.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei