Hogyan köthetem össze a telefonkönyvemet a Facebookkal?


Néhány egyszerű lépéssel kibővíthető a mobilok telefonkönyve.

Az okostelefonok megjelenésével a telefonkönyv funkciói kibővültek, hiszen rendkívül egyszerű szinkronizálni a hagyományos és az online címlistákat. Márkától és platformtól függően beállíthatjuk akár azt is, hogy egy a telefonkönyvben szereplő név és telefonszám mellé odakerüljön a személy e-mail címe, Facebookos képei, születésnapja, sőt akár a legutóbbi bejegyzései is.

OS6 és iOS7 esetén rendkívül egyszerűen az iPhone telefonkönyvét és a Facebookot összekötni. A beállítások – Facebook fülre navigálva mindössze meg kell adni az FB hozzáférésünket, majd ki kell választani, hogy pontosan mit szeretnénk szinkronizálni, végül pedig az alul található frissítésre kattintani. 
Android használata mellett az adott márkától függ, hogy a gyári beállítások vagy egy külső program segítségével végezhető-e el a szinkronizálás. A Xperia telefonok például külön Facebook fület kaptak, amely a kapcsolatok mellett a bejegyzéseket és a képeket is képes társítani a megfelelő emberhez. Más márkáknál a hivatalos FB program letöltése után a Beállítások - Fiókok/Fiókok és szinkronizálás menüpontban tűnik fel a Facebook fiók, ezzel azonban csak a kapcsolatokat szinkronizálhatjuk a telefonnal. Amennyiben ennél több adatot akarunk hozzárendelni ismerőseinkhez, akkor külső programot kell letölteni a Google Play-ről (pl. Sync.ME - Sync for Facebook) hozzá. Ha a telefonkönyvben egy azonos személyről két külön bejegyzés is létezik, akkor nem sikerült automatikusan társítani őket. Ebben az esetben az egyik névre kattintva (néhány másodpercig tartani kell) az előugró menüből a Társítás opciót válasszuk ki, amely segítségével manuálisan köthetőek össze a különböző kapcsolatok. 

iOS6 és iOS7 esetén rendkívül egyszerűe az iPhone telefonkönyvét és a Facebookot összekötni. A beállítások – Facebook fülre navigálva mindössze meg kell adni az FB hozzáférésünket, majd ki kell választani, hogy pontosan mit szeretnénk szinkronizálni, végül pedig az alul található frissítésre kattintani. 

Android használata mellett az adott márkától függ, hogy a gyári beállítások vagy egy külső program segítségével végezhető-e el a szinkronizálás. A Xperia telefonok például külön Facebook fület kaptak, amely a kapcsolatok mellett a bejegyzéseket és a képeket is képes társítani a megfelelő emberhez. Más márkáknál a hivatalos FB program letöltése után a Beállítások - Fiókok/"Fiókok és szinkronizálás" menüpontban tűnik fel a Facebook fiók, ezzel azonban csak a kapcsolatokat szinkronizálhatjuk a telefonnal. Amennyiben ennél több adatot akarunk hozzárendelni ismerőseinkhez, akkor külső programot kell letölteni a Google Play-ről (pl. Sync.ME - Sync for Facebook) hozzá. Ha a telefonkönyvben egy azonos személyről két külön bejegyzés is létezik, akkor nem sikerült automatikusan társítani őket. Ebben az esetben az egyik névre kattintva (néhány másodpercig tartani kell) az előugró menüből a Társítás opciót válasszuk ki, amely segítségével manuálisan köthetőek össze a különböző kapcsolatok. 

Windows Phone 8 rendszer alatt az alkalmazáslistában a Beállítások - E-mail+fiókok menüpontba kell navigálni, majd a Fiók hozzáadása funkciót használva felvehetjük a Facebook hozzáférésünket. Ezt követően a mobil felajánlja, hogy az FB és a Microsoft fiókot egymáshoz társítja, amely után nem csak a telefonkönyv bővül ki, hanem lehetővé válik a közvetlen csevegés is az ismerősökkel.  


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei