GPU


Nem csak az asztali gépbe, hanem az okostelefonba sem árt egy jó videókártya, ha a legszebb játékokra vágysz.

A GPU (Graphics Processing Unit) a mobiltelefonokban található grafikus processzor, amely a telefon grafikai teljesítményét szabályozza. A GPU a mobiltelefonokban a grafikus műveletek végrehajtásáért felelős, például a 3D játékok futtatásáért vagy a nagyon részletes grafikai tartalmak megjelenítéséért.

A GPU általában a mobiltelefonok chipkészletének része. A GPU általában a telefon grafikai teljesítményét javítja, így a telefon gyorsabban tudja megjeleníteni a grafikus tartalmakat. A GPU a mobiltelefonok esetében fontos, ha a telefonnal 3D játékokat szeretnénk játszani vagy nagyon részletes grafikai tartalmakat szeretnénk megjeleníteni.

A GPU általában megadott számú processzormagokból áll, amelyek külön-külön végrehajthatják a grafikus műveleteket. Minél több processzormagot tartalmaz a GPU, annál több grafikus műveletet tud végrehajtani egyszerre, és így annál gyorsabb és hatékonyabb lehet a telefon grafikai teljesítménye.

A grafikus vezérlőkártya a számítógépeknél jó ideje az alapfelszereltség része, de mára az okostelefonok is kihasználják a képességeiket. A GPU szerepe az, hogy tehermentesítse a processzort bizonyos számítási műveletek alól, amelyek a grafikák megjelenítésével kapcsolatosak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minél jobb videókártya kerül a telefonba, az annál jobb teljesítménnyel képes futtatni a 3D-s játékokat, alkalmazásokat. Számos játék rendelkezik minimális GPU követelménnyel, ha pedig ennek nem felel meg egy mobil, akkor hiába teljesül a többi hardveres feltétel, az alkalmazás nem telepíthető vagy nem indul el. A leggyakrabban használt GPU széria az Adreno, a Tegra és a PowerVR.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei