Generáció


A "Frekvenciasáv generációja" a mobiltelefonok használt technológiáját jelöli.

A frekvenciasáv generációja a mobiltelefonok különböző technológiáinak generációját jelenti. Az újabb generációs technológiák általában több adatátviteli sebességet és hatékonyabb kapcsolatot biztosítanak, mint a régebbi generációs technológiák.

A kommunikáció során egy adott telefon használhat analóg (1G) és digitális (2G-től felfelé) átvitelt. Manapság a telefonok több generációs technikát használnak egyszerre. Például a 2G sávon hallgatóznak (készenléti üzem), a 3G sávot az EU-ban és az USA-ban fokozatosan kivonják a forgalomból, az LTE az, ami jelenleg a 4G-nek felel meg. Az 5G még csak most van feljövőben, de nagyon terjed...

A mobiltelefonok technológiái általában generációnként nevezettek el (pl. 1G, 2G, 3G, 4G, 5G). A "Frekvenciasáv generációja" a mobiltelefonok használt technológiáját jelöli. Például a 4G technológia általában nagyobb adatátviteli sebességet biztosít, mint a 3G technológia, míg a 5G technológia még gyorsabb adatátviteli sebességet kínál.

A frekvenciasáv generációjának kiválasztása általában az adó-vevő rendszerek közötti kommunikáció hatékonyságától és az adatátviteli sebességtől függ. A mobiltelefonok általában több frekvenciasávot is használnak, hogy növeljék a kapcsolat minőségét és a rendelkezésre álló adatátviteli sebességet.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei