Frekvenciasáv


A rádióhullámok spektrumának meghatározott tartománya

A frekvenciasáv a rádióhullámok spektrumának meghatározott tartománya, amelyet az adó-vevő rendszerek használnak a kommunikációhoz. A mobiltelefonok is használnak frekvenciasávokat a hálózati kapcsolatok létrehozásához és az adatok átviteléhez.

A frekvenciasávok általában megahertzben (MHz) vagy gigahertzben (GHz) mérve vannak. A mobiltelefonok általában a 800 MHz és a 2,5 GHz közötti tartományban használnak frekvenciasávokat. A használt frekvenciasávok függnek a használt technológiától (például 2G, 3G, 4G, 5G stb.), valamint attól is, hogy az eszköz milyen hálózatot használ (például GSM, CDMA, LTE stb.).

A frekvenciasávok határozzák meg, hogy az adó-vevő rendszerek mennyi adatot tudnak átvinni, valamint azt is, hogy milyen hatékonyan tudnak kommunikálni az adó-vevő rendszerek. A mobiltelefonok általában több frekvenciasávot is használnak, hogy növeljék a kapcsolat minőségét és a rendelkezésre álló adatátviteli sebességet.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei