Bluetooth


Vezeték nélküli fájlküldés, megosztás és persze multiplayer játékok!

Korlátozott hatótávolságú, vezeték nélküli adatcserét támogató technológia. Az egyik népszerű felhasználási módja, mikor különböző perifériákat társít valaki a telefonhoz (PC-hez, notebookhoz) a segítségével, így például vezeték nélküli headsetet vagy akár billentyűzetet is. Emellett megkönnyíti a két vagy több mobil közötti fájlküldést, sőt használatával lehetőség van multiplayer játékok, programok használatára, vagy akár az internetelérés megosztására is. Hátránya, hogy a hatótávolsága korlátozott (verziótól függően 1, 10 vagy 100 méter a maximum), s noha a falak nem befolyásolják a működését, minél távolabb van a két eszköz egymástól, annál kevésbé stabil a kapcsolat. Mivel alapból a Wi-Fi-vel azonos frekvenciát használ (2,5 GHz), ezért a falak sajnos nagyon rontanak az átvitelen, sőt egy jobban szigetelt kabát vagy egy thermo bélés is rontja az átvitelt a telefon a füles között. Igazából az 1-5 méteres távolságban dolgozik megbízhatóan "csak".

Használata biztonsági kockázatokat is rejt magában, hiszen ilyenkor nemcsak mi, hanem más is elérheti a készülékünket, ezért érdemes csak olyankor bekapcsolni, mikor valóban szükség van rá, ilyen esetekben pedig bonyolultabb jelszavat (számsort) használni, mint más szolgáltatásoknál.

Bluetooth


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei