Xiaomi Smart Band 9 kívánságlista: minden funkció, amit látni szeretnék

2024.01.15| Android Authority

Íme minden újítás, amit szeretnénk, ha belekerülhetne a Xiaomi legolcsóbb fitnesz követőjébe, a várhatóan idén érkező Smart Band 9-be.

A Xiaomi Mi Band 8 (Európában Xiaomi Smart Band 8) hihetetlenül sok funkcióval rendelkezik, és tekintve, hogy ára alig 20 ezer forint, jelenleg a pénztárcabarát vásárlóknak ajánljuk. Minden évben érkezik a következő Mi Band, amely további finomításokat hoz a sorozatba, gyakran szállítva a korábban a sokkal drágább készülékekhez fenntartott funkciókat. Bár még bőven van időnk egy új modellig, itt van a kívánságlistám, hogy mit szeretnék látni jövőre a Xiaomi Mi Band 9-től.

Hardveres vissza gomb

A Mi Band 8 teljes felhasználói felülete érintéssel navigálható, ami egy ilyen kis kijelzőnél kicsit trükkös. Lefogadom, hogy ez leginkább a költségek csökkentéséről szól, de valószínűleg egy kicsit a Mi Band nagyon minimalista filozófiájához való ragaszkodásról is. Ennek ellenére a fizikai vissza gomb jelentősen megkönnyítené a felhasználói felületen való navigálást, még akkor is, ha ez egy kis tömeget adna a jelenlegi modellhez.

Xiaomi Smart Band 9 kívánságlista: minden funkció, amit látni szeretnék

Az NFC-t nem szabad csak Kínának fenntartani

A Mi Band 8 kínai változata NFC-t tartalmaz a mobilfizetéshez. A band jelenleg AliPay és WeChat Pay szolgáltatással dolgozik. Ez nagyszerű, de mi van a nemzetközi verzióval? A Xiaomi úgy döntött, hogy egyáltalán nem tartalmazza ezt a funkciót. Jó lenne látni, ha a Mi Band 9 ezt a funkciót az összes verzióba bevinné, különösen azért, mert a kínai változat fizetési szolgáltatásai már elérhetőek Európa és Ázsia más országaiban.

GPS is jó lenne

Biztos vagyok benne, hogy az NFC mellett a felhasználók leginkább a GPS-re vágynak még. Míg a Mi Band 8 képes használni a telefon GPS-ét, a beépített GPS továbbra is a Mi Band egyik legnagyobb hiányzó funkciója. A Xiaomi Mi Band 9-nek végre orvosolnia kell ezt, és beépített GPS-t kell kínálnia.

Ez vajon drasztikusan megdrágítaná a készüléket? Valószínűleg igen, és ez egyesek számára gond lehet, de az egyszerű megoldás egy GPS-változat és egy olcsóbb alapmodell kiadása lehetne. Ez feleslegesnek tűnhet, mivel már létezik a Mi Band Pro sorozat, de ezek a nyomkövetők már valamivel közelebb állnak egy belépő szintű okosórához, mint egy fitneszkövetőhöz. Néhányunk valami kicsi és megfizethető terméket szeretne, például a Mi Band 8-at, de hajlandóak egy kicsit többet fizetni a hasznos extrákért.

Mi Fitness 

A Mi Band legnagyobb gyengesége mindig is a szoftver volt, és sajnos ez ma is így van. A múltban a cég két hivatalos alkalmazást kínált, mindkettőt különböző felhasználói felülettel és funkciókészlettel; ez több mint egy kicsit zavaró volt. A Mi Band 8 csak a Mi Fitness alkalmazással kompatibilis, és ennyi, mivel a Mi Band nem működik harmadik féltől származó alkalmazásokkal sem. A korlátozott támogatás nem számítana annyira, ha a hivatalos alkalmazás felhasználói felülete olyan jól működne, mint a Fitbit és mások, de ez nem így van.

Az alkalmazásból hiányzik sok testreszabási lehetőség. Például nincs mód arra, hogy a mérőszámokról US/Imperialra váltsunk. Plusz egy kicsit hibás is, mivel elég gyakori, hogy kapcsolódási problémák vannak az alkalmazás és az óra között. Az alkalmazásban való navigálás nem olyan rossz, de bizonyos funkciókhoz sok szükségtelen lépésre van szükség.

Tudom, hogy csak annyit várhatunk el egy olyan fitnesz bandtől, amely az impulzusvásárlási árkategórián belül van, de ez az egyetlen dolog, ami visszatartja ezt a trackert attól, hogy gyakorlatilag tökéletes legyen. Ha a Xiaomi javítani tudna az alkalmazás élményén, akkor egy olyan készüléket kapna, amely vitathatatlanul ugyanolyan jó, mint a dupla vagy akár háromszoros árú trackerek.

Xiaomi Smart Band 9 kívánságlista: minden funkció, amit látni szeretnék

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Mint fentebb említettem, a Mi Band 7 és a korábbiak egy másik alkalmazással is működtek, Zepp Life néven. Ez az alkalmazás bizonyos szempontból jobb volt, és hozzáfért néhány harmadik féltől származó adatszinkronizálási lehetőséghez, amelyekhez a Mi alkalmazás nem. Tehát mit támogat a Mi Fitness alkalmazás az adatszinkronizáláshoz? Strava és ennyi. Ez nem lenne olyan rossz, ha lenne harmadik féltől származó fitnesz-alkalmazások támogatása, de még a Google Fithez hasonlót sem használhatja helyettesítőként.

Egy felújított alkalmazás sokat segítene, de együtt tudnék élni a Mi Fitness-szel, ha szinkronizálhatnám adataimat más alkalmazásokhoz és más alkalmazásokból, vagy ha teljes egészében egy harmadik féltől származó alkalmazást használhatnék csereként. Jóllehet megértem, hogy a Xiaomi továbbra is az ökoszisztémájára akar összpontosítani, ez egyben nagyon frusztrálóvá teszi a band használatát a Kínán kívüliek számára. Ezt a változást szeretném látni a Mi Band 9-nél.

Xiaomi Smart Band 9 kívánságlista: minden funkció, amit látni szeretnék

Lesz Xiaomi Smart Band 9?

A Mi Band azon kevés termékei közé tartozik, amelyeket hivatalosan is kiadtak az Egyesült Államokban. Nagyjából előre megjósolható, hogy a jövőben valamikor lesz Xiaomi Mi Band 9. És mikor? Vessünk egy rövid pillantást a cég bevezetési történetére. Ne feledje, hogy a globális bevezetési dátumokra összpontosítunk, nem a kezdeti, csak Kínában történő bemutatásokra.

  • Mi Band 8 – 2023. október 26.
  • Mi Band 7 – 2022. június 21.
  • Mi Band 6 – 2021. április 30.

Mint látható, a Xiaomi minden évben kiadta a Band új verzióját, bár a tényleges globális bevezetési hónap jelentősen változott. Nagyjából magától értetődő, hogy 2024-ben látni fogjuk a Mi Band 9-et, bár sokkal nehezebb megmondani, mikor érkezik meg ebben az évben, különösen, ha a Mi Band 8 ilyen későn került piacra. A cég valószínűleg legalább egy év távolságot szeretne hagyni a modellek között, ezért azt mondanám, hogy a Mi Band 9-et valószínűleg nyár végén vagy valamikor ősszel láthatjuk.

Érdemes megvárni a Mi Band 9-et?

Nem kell várni a Xiaomi Mi Band 9-re, mert a jelenlegi modell még három hónapos sincs. Valószínűleg közel kilenc hónap vagy több is eltelik az utód kiadásáig. A jó hír az, hogy a Mi Band 8 máris az egyik legjobb büdzsé kategóriás nyomkövető, így ha hasonlót szeretne, érdemes most beszerezni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei