Vodafone Digitális Kánaán a Sziget Fesztiválon

2011.07.14
Címkék:

Az idei Sziget Fesztivál jelképe lehet a Vodafone 30 m magas „szupertornya".

Az idei Sziget Fesztivál jelképe lehet a Vodafone 30 m magas „szupertornya". A több mint 250 m2-es gigantikus LED-fallal rendelkező Vodafone Torony a hazai fesztiválok történetének valaha épült egyik legmagasabb építménye, amely egyben kilátóként is funkcionál majd, így a vállalkozó kedvű szigetlakók felülnézetből is megcsodálhatják a Szigetet. A Vodafone Torony nem csak a 21 Mbit/sec-os mobilinternetet varázsolja a Szigetre, hanem az okostelefonozás szórakoztató lehetőségeit is. Igazi látványosság lesz a minden este megnézhető, több mint 1,5 millió LED diódára komponált „Fénysebességgel a jövőbe" című hang- és fényjáték, amelyet a Kiégő Izzók nemzetközileg elismert vizuális művészcsoport valósít meg. De emellett számos szórakoztató programmal készül a Szigetre a Vodafone, amely a legfejlettebb informatikai eszközök és mobiltelefonos technológiák segítségével a Sziget-lét egy egészen új formáját mutatja be idén augusztusban.

A Vodafone az idei Sziget Fesztiválon a mobilinternetes megoldásokra fókuszál, ezért a fesztiválok történetében először 21 Mbit/sec sebességre képes mobilinternetes szupersztrádát ad az okostelefonozó közönségnek. A Vodafone Torony egy olyan többfunkciós és interaktív építmény lesz, amely méltóképpen szimbolizálja a Vodafone hálózatfejlesztések eredményeit; a mobilinternet kiváló minőségét és villámgyors sebességét. Alig három hónapja kezdte meg a Vodafone hálózatának modernizációját, melynek köszönhetően 2012-re a lakosság 99%-a számára lesz elérhető a szélessávú mobilinternet. A budapesti belvárost követően most már a szigetlakók is használhatják a 21 Mbit/sec elméleti letöltési sebességet nyújtó szolgáltatást, így addig sem maradnak le semmiről, amíg a Szigeten buliznak.

Vodafone Digitális Kánaán a Sziget Fesztiválon

Azokra is gondoltak, akik féltik okostelefonjukat a bulitól – számukra 80 darab internetezésre alkalmas készüléket – táblagépeket, netbookokat és újdonságnak számító okostelefonokat, Huawei Ideos X3-asokat – tesznek majd elérhetővé ingyenesen a Vodafone Netkertben.

Mobil NFC fizetés először Magyarországon!

Az idei Sziget Fesztiválon már nem készpénzzel, hanem kizárólag a Sziget Fesztiválkártyával lehet fizetni. Az NFC-technológián alapuló Sziget Fesztiválkártya segítségével az összes fesztiválozó egyszerűbben, biztonságosabban, és gyorsabban tud fizetni a Sziget bármely pontján. A Vodafone azonban még ennél is tovább megy, és Vodafone, a Sziget és a Metapay együttműködésének eredményeként a kiválasztott ügyfelek a plasztik lap helyett NFC-s mobiltelefonjuk segítségével tudnak majd fizetni a Sziget minden értékesítési pontján. A szolgáltatás éles tesztjében 250-en, közöttük ügyfelek, újságírók, bloggerek és természetesen Vodafone-alkalmazottak vesznek majd részt, akik hazánkban először próbálhatják ki a jövő fizetési módját, a mobiltelefonnal történő NFC-s fizetést. Nekik a fesztivál ideje alatt a Fesztiválkártyájukat nem kell külön plasztik lapként magukkal vinniük, hiszen a Vodafone-tól kapott NFC-s telefonjaikon az előre telepítve lesz, és azzal hasonlóképp tudnak fizetni – néhány centiméterre oda kell tartaniuk telefonjaikat a fizető terminálhoz, és a vásárlás ezzel el is van intézve.

Az NFC-képes mobilok segítségével az ügyfelek a tavalyi fesztivál során bemutatott SMS-es vásárlás után idén már az NFC használatával is vehetnek kávét a Vodafone VIP területen elhelyezett automatákból. Ennek során nem kell üzenetet küldeni az automatán található számra, elég csak az érzékelő elé tartani a mobiltelefont és kiválasztani a kért italt.

A Vodafone Torony azonban nemcsak internetezésre alkalmas eszközöket rejt. Itt lesz megtalálható a Vodafone-tól a fesztiválokon már megszokott szolgáltatás is, az egyidejűleg 200 mobiltelefon energia utánpótlására alkalmas „töltőállomás". Miközben pedig a telefonok töltődnek, gazdáiknak sem kell unatkozniuk: átsétálhatnak az Élményterembe, ahol a vállalkozó szelleműek sport- és autós játékokban mérhetik össze erejüket és tudásukat. Mindeközben pedig okostelefonjukon és a két Zenetár terminálon keresztül is szavazhatnak a számukra szimpatikus zenékre, így élhetnek a szabad zeneválasztás jogával. Ha pedig valamelyik koncertre lennének kíváncsiak, de a virtuális focimeccset ezért nem kívánják abbahagyni, akkor a Koncertközvetítő segítségével számos programot követhetnek nyomon.

Az igazán látványos játékhoz azonban nem kell bemenni a toronyba – az ugyanis az ország legnagyobb, 250 m2-en több mint 1,5 millió LED-diódát tartalmazó LED-falán fog zajlani. A Bullet Storm nevű mobiljátékban a fesztiválozók közül kikerülő, egymással szövetségben levő játékosok hihetetlen hangulatban, akár több száz néző szurkolása mellett kísérelhetik meg legyőzni a LED-falnak köszönhetően óriásira nőtt ellenfeleket.

A Vodafone Torony legfőbb attrakciójára minden este 23 órakor kerül sor, amikor is az Európa-szerte ismert „Kiégő Izzók" vizuális művészcsoport segítségével megelevenedik a torony. A „Fénysebességgel a jövőbe" című hang- és fényjáték névre keresztelt alkotás vizuális nyelven mutatja be az ember, a számítógép és a hálózat kapcsolatát. A vetítés vezérgondolata a "digitális kánaán" köré épül: a technika-evolúciós folyamon keresztül, a közösségi emlékezetre alapozva, bizonyos kultúrtörténeti csomópontokat kiemelve olyan virtuális utazásra viszi a nézőt, amely során a közelmúltból a jelenen át egészen a jövőbe láthat. Az út során érintve lesz a tudomány, a híradástechnika, a cyber-tér és az építészet mellett a játékok és a futurisztikus utópiák világa is.


Vodafone alkalmazások a Szigetre

A Vodafone a tornyon túl több ingyenes, okostelefonokra letölthető alkalmazással is készül az idei Szigetre:

  • Vodafone Sziget 2011
    Segítségével senki sem marad le figyelmetlenség miatt a kinézett koncertről, hiszen az alkalmazás a GPS-szel nem csak arra ügyel, hogy a felhasználók időben odaérjenek, hanem arra is, hogy ott vannak-e már. Emellett megtalálhatók benne a Szigettel és az előadókkal kapcsolatos legfrissebb hírek és legfontosabb információk, valamint a Sziget térképe az összes fontos helyszínnel együtt, a színpadoktól kezdve a büféken át a bankautomatákig.
  • Guide @ hand
    A hangos útikalauzzal kiegészített háromnyelvű (magyar, német és angol) városnéző alkalmazás segítségével a távolabbi vidékekről érkezett fesztiválozók üres óráikban jobban megismerhetik a főváros szépségeit és érdekes látnivalóit. Az egyes pontokhoz kapcsolódó útikalauz automatikusan aktiválódik a mobilba épített GPS segítségével, így kímélve meg a látogatókat a menüben való keresgéléstől vagy az útikönyv állandó lapozgatásától. Az alkalmazás várostérképe – és a hozzá kapcsolódó vezetett túrák – ráadásul letölthető a telefonra, így az élő mobilinternet-kapcsolat nélkül is használható.
  • Vodafone Stage Manager
    Az alkalmazás bennfentes információkat szállít a Sziget történéseiről.

A Vodafone Toronyban mindenki DJ lehet

A Sziget Fesztivál a milliónyi kiegészítő program mellett a mai napig elsősorban a zenéről és a koncertekről szól, nem meglepő hát, hogy a Vodafone ezen a téren is célul tűzte ki maga elé a kiemelkedést a muzikális kavalkádból. A Vodafone Torony táncterén délutántól hajnalig minden nap olyan közismert és népszerű DJ-k szórakoztatják az egybegyűlteket, mint például Superman, Infra Gandhi, az Irie Maffia Sound System, Zagar vagy a Tesco Disco. Azonban a reggeltől délutánig terjedő időszakban sem kell attól félni, hogy néma csönd borulna a Vodafone Torony környékére: az okostelefonos Social DJ alkalmazás és a helyszínen felállított Zenetár terminálok segítségével 9-től 16 óráig a fesztiválozók szavazhatnak a nekik tetsző zenékre, így mindig az a szám kerül sorra, amely abban az időben a legtöbb szavazatot kapta.

Vodafone Shop és Future Bár

A fentiek mellett a Vodafone Torony része lesz egy shop is, ahol a legtrendibb és legkorszerűbb készülékeket tekinthetik meg a fesztiválozók, sőt akár meg is vásárolhatják ezeket, vagy feltölthetik kifogyott egyenlegüket. A Future Bárban pedig a Sziget teljes italválasztékából válogathatnak.

Expressz kapu a Vodafone Köszönet program tagjainak

A Vodafone hűségprogramja, a Köszönet tagjainak különleges meglepetéssel kedveskednek: 300-an a mobilszolgáltató vendégeként bulizhatnak a Szigeten, de a kevésbé szerencsések is hosszas várakozás nélkül, külön kapun juthatnak be Közép-Európa egyik legnépszerűbb fesztiváljára. Akik pedig már bent vannak, azok értékes nyereményekért játszhatnak a Vodafone Toronyban.Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei