Videóra vették, ahogy éjszaka kigyulladt egy iPhone

2023.01.23| 9to5mac

Egy videót is megosztottak arról, ahogy éjszaka a töltőn lévő iPhone felrobbant és leégett.

Az egy évtizedes iPhone nemrég kigyulladt töltés közben egy család konyhájában, és az égést videóra vették. Szerencsére senki sem sérült meg, és a tűz is kiégett, de a felvételek riasztóak, mivel éjszaka történt, miközben a család aludt.

Videóra vették, ahogy éjszaka kigyulladt egy iPhone

A tűz egy 12 évvel ezelőtt bemutatott iPhone 4 modellel történt, így senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy a modern iPhone-ok kigyulladnak. Az eset azonban rávilágít annak fontosságára, hogy tudjuk, mi okozhatja az akkumulátorok kigyulladását.

Az ohiói Brian és Jennifer Leisgang egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg a történtek részleteit. A család szerint a konyhában lévő Google Home termék, amely mindig felvételre volt állítva, rögzítette a videót.

A posztban a család leírja, milyen veszélyes lehetett a helyzet:
"Rendkívül szerencsések voltunk, hogy sikerült elkerülnünk a lakástüzet. A gyerekeink a régi iPhone 4-ünket töltötték az almás töltővel tegnap este, az pedig felrobbant és kigyulladt a konyhánkban, miközben mi aludtunk. Szerencsére éppen tegnap takarítottuk ki a pultot, mivel általában rengeteg iskolai könyv és papír van azon a területen. Ma reggel a telefon apró darabjai és fekete korom volt a pulton."

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ami ezt a konkrét iPhone-t illeti, valószínűleg több dolog is történhetett. Az olcsó töltők gyakran okolhatók az akkumulátorok kigyulladásáért, bár a töltőkábel itt jó állapotúnak tűnik.

Az iPhone kora is szerepet játszik a balesetben. Az idősebb iPhone-ok nem növelik a tűzveszélyt, de az akkumulátorra való odafigyelés kritikus. Egy 12 éves, még használatban lévő iPhone-nak vagy csereakkumulátorral kell rendelkeznie, vagy töltőn kell lennie szinte állandóan.

Ha egy öregedő akkumulátort töltőre csatlakoztatva tartunk, az akkumulátor túltöltődését és túlmelegedését okozhatja. Az akkumulátorcserét, bár szükséges, szintén óvatosan kell kezelni. 

A lítium-ion akkumulátorok az öregedéssel kitágulhatnak. Az akkumulátorban egy kémiai reakció biztosítja az energiát, de a kémiai reakció idővel meghibásodhat, és gáz keletkezhet. Ennek hatására az akkumulátor megduzzad, ami nagymértékben megnöveli a tűzveszélyt. A duzzadó akkumulátorokat mindig óvatosan kell kezelni és kicserélni.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

A Samsung hivatalosan is bejelentette a One UI 6.0-t!

2023.10.06
| SamMobile
A Samsung Developer Conference 2023 tegnap este kezdődött, és az egyik legjobban várt bejelentés a One UI 6.0 volt.
Vége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

Így fog kinézni a Samsung Galaxy S24 Ultra!

2023.10.03
| SamMobile
Néhány órával azután, hogy a szabványos Galaxy S24 nagyfelbontású renderjei kiszivárogtak az interneten, most minden oldalról láthatjuk az Ultra modellt rendereléseken és 360 fokos videón.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei