Videóra vették, ahogy éjszaka kigyulladt egy iPhone

2023.01.23| 9to5mac

Egy videót is megosztottak arról, ahogy éjszaka a töltőn lévő iPhone felrobbant és leégett.

Az egy évtizedes iPhone nemrég kigyulladt töltés közben egy család konyhájában, és az égést videóra vették. Szerencsére senki sem sérült meg, és a tűz is kiégett, de a felvételek riasztóak, mivel éjszaka történt, miközben a család aludt.

Videóra vették, ahogy éjszaka kigyulladt egy iPhone

A tűz egy 12 évvel ezelőtt bemutatott iPhone 4 modellel történt, így senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy a modern iPhone-ok kigyulladnak. Az eset azonban rávilágít annak fontosságára, hogy tudjuk, mi okozhatja az akkumulátorok kigyulladását.

Az ohiói Brian és Jennifer Leisgang egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg a történtek részleteit. A család szerint a konyhában lévő Google Home termék, amely mindig felvételre volt állítva, rögzítette a videót.

A posztban a család leírja, milyen veszélyes lehetett a helyzet:
"Rendkívül szerencsések voltunk, hogy sikerült elkerülnünk a lakástüzet. A gyerekeink a régi iPhone 4-ünket töltötték az almás töltővel tegnap este, az pedig felrobbant és kigyulladt a konyhánkban, miközben mi aludtunk. Szerencsére éppen tegnap takarítottuk ki a pultot, mivel általában rengeteg iskolai könyv és papír van azon a területen. Ma reggel a telefon apró darabjai és fekete korom volt a pulton."

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ami ezt a konkrét iPhone-t illeti, valószínűleg több dolog is történhetett. Az olcsó töltők gyakran okolhatók az akkumulátorok kigyulladásáért, bár a töltőkábel itt jó állapotúnak tűnik.

Az iPhone kora is szerepet játszik a balesetben. Az idősebb iPhone-ok nem növelik a tűzveszélyt, de az akkumulátorra való odafigyelés kritikus. Egy 12 éves, még használatban lévő iPhone-nak vagy csereakkumulátorral kell rendelkeznie, vagy töltőn kell lennie szinte állandóan.

Ha egy öregedő akkumulátort töltőre csatlakoztatva tartunk, az akkumulátor túltöltődését és túlmelegedését okozhatja. Az akkumulátorcserét, bár szükséges, szintén óvatosan kell kezelni. 

A lítium-ion akkumulátorok az öregedéssel kitágulhatnak. Az akkumulátorban egy kémiai reakció biztosítja az energiát, de a kémiai reakció idővel meghibásodhat, és gáz keletkezhet. Ennek hatására az akkumulátor megduzzad, ami nagymértékben megnöveli a tűzveszélyt. A duzzadó akkumulátorokat mindig óvatosan kell kezelni és kicserélni.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei