Utánozhatatlan zsebkések nyomában

2022.06.13
Címkék:

A zsebkések iránti tisztelet talán még nem halt ki teljesen, azonban az már kérdéses, hogy hazánkban mennyire elterjedtek ezek a praktikus kis vágóeszközök.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Szerencsére mi utánajártunk a válaszoknak és felfedeztük, hogy némely darabnak igazán nagy hagyománya van. Ez különösen igaz a minőségi, márkás bicskákra. Ezeknek a kínálatában olyan érdekességek lapulnak, amelyeket még a gyűjtők is megirigyelnek.

 

Derítsük ki, hogy melyek azok a zsebkések, amelyek napjainkban is hódítanak, és tudjuk meg együtt, hogy milyen előnyökkel járnak!

 

A “bicskamindenség” története

 

Eléggé messzire kell mennünk, ha valóban arra vagyunk kíváncsiak, hogy honnan ered a zsebkés. A Kések Ollók Webáruház bicska kínálatát például úgy állították össze, hogy abban a múlt és a jövő találkozzon. Ők bizony pontosan tudták, hogy már az ókorban is nagy szerepet kaptak ezek az éles kis tárgyak. A bicskának óriási kultusza volt a történelem különböző időszakaszai alatt. 

 

Hozzánk a Kárpát-medencébe a törökök hozták magukkal, s egykor egyáltalán nem számított meglepőnek, hogy minden férfi zsebében ott lapult. Később, ezt az eszközt is “magyarosították”, de csak a 19. századra nyerte el mai formáját. 

Utánozhatatlan zsebkések nyomában

A legtöbben a magyar paraszti kultúra történeteiből ismerik. Egy bicskával ugyanis könnyebb volt az evés, az önvédelem, a munka és a barkácsolás egyaránt.

 

A zsebkés “anatómiája”

 

Habár nem mi találtuk fel a bicskát, idővel népünk mégis képes volt magyar formával felruházni az eszközt. Hatottak rá a néprajzi elemek, hiszen nemzeti sajátosságokat tükröző motívumokat vittek fel a külsejére. 

 

A bicskakészítés mesterségének egyik titka, hogy természetes anyagokat használjanak. A markolat készülhet fából vagy szarvasagancsból, a penge pedig kizárólag rozsdamentes acélból.

 

A minőség ismertetőjegye, hogy az igazán minőségi bicska évtizedekkel később sem okoz nekünk csalódást. 

 

A vágóeszközök és az eszmei érték

 

Ha biztosra akarunk menni, akkor a népszerű márkák bicskáit vesszük célba. A Victorinox zsebkései között például megtalálható az a többfunkciós darab is, amelynek hála valamennyi tevékenység elvégzése során boldogulunk. A körömreszelés, a vágás, a csavarhúzás, a fogvájás, a kulcstárolás és a szemöldökszedés még sosem volt ennél egyszerűbb.

 

A Victorinox története egyébként az 1800-as évekig nyúlik vissza, s az évszázados szakértelem eszünkbe juttatja azt a kort, amikor egy olyan tárgynak, mint amilyen a bicska is, hatalmas eszmei értéke volt. 

 

Az “elhasznált” és kissé kopott zsebkés, régen apáról fiúra szállt, és ez így ismétlődött generációról generációra. Ez akkor történt, amikor már a családfő nem igazán tudta hasznosítani a kést, de sokszor a nagykorúvá válás szintén egy indok volt az öröklésre. 

 

Most ennyi érdekességen túl remélem már te is látod, hogy miért jó egy multifunkcionális darabot magunknál tartani!

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei