USB C-vel és 5G-vel érkezett az iPad mini 6

2021.09.15| Phone Arena
Címkék:

Apple iPad mini 6


A legújabb iPad mini USB C porttal, 5G-vel, megújult kijelzővel és Touch ID-vel debütált.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az Apple iPad mini 6 egy nagyon átgondolt készülék lett a külső és belső újratervezés után. A hatodik generációs táblagép legnagyobb változása az USB C port megjelenése, amely nem csak töltésre, de minden másra is használható, bármilyen eszköz, akár még ultrahangos szkenner is csatlakoztatható hozzá.

Az iPad mini 6 mostantól támogatja a 2. generációs Apple ceruzát is, amely mágnesesen rögzül az iPad oldalához. Így pont kézre esik a tárolása, és a  tablet folyamatosan tölti is.

USB C-vel és 5G-vel érkezett az iPad mini 6

A Touch ID-t a jobb felső sarokba helyezték át a könnyű hozzáférés érdekében, amely első pillantásra sokkal kényelmesebbnek tűnik, mint a régebbről ismert, Home gombba integrált Touch ID. Az iPad mini négy elegáns pasztell árnyalatban kapható: lila, rózsaszín, Sarlight és Space Grey.

Az új iPad mini teljes képernyős kialakítású, lekerekített sarkokkal, ezúttal nagyon vékony keretekkel határolva. Ez lehetővé tette az Apple számára, hogy 8,3 hüvelykre növelje a képernyő méretét, miközben megtartja ugyanazt a méretet, és nem ad további keretet vagy kihasználatlan helyet az eszközhöz.

USB C-vel és 5G-vel érkezett az iPad mini 6

A True Tone kijelző liquid retina, amely az iparág legalacsonyabb fényvisszaverő képességgel rendelkezik, legalábbis az Apple szerint. A fényerő szintje 500 nit, ami ugyanaz, mint az iPad mini 4-nél is volt.

Az új iPad mini 40%-os ugrást mutat a CPU teljesítményében, 80%-ot a GPU teljesítményében, és a 2x gyorsabb neural engine a gépi tanuláshoz kivételes alkalmazási lehetőségeket kínál az iPad mini 6-on. Például az új fordítóalkalmazás iOS 15 esetén automatikusan le tudja fordítani a beszélgetést valós időben. Az iPad mini 6 hangszóróit sztereó és fekvő módokkal is frissítették.

A 6. generációs iPad mini hátsó kamerája 12 megapixeles és nagyobb, f/1,8 rekesz mellett nagy tisztaságú fényképeket készít. Emellett 4K felbontásban is rögzíthető videó, ami többé-kevésbé az új szokássá válik a magas szintű mobil eszközök vagy táblagépek esetében. A hozzáadott True Tone vaku segíti a fotók megvilágítását gyenge fényviszonyok esetén is.

USB C-vel és 5G-vel érkezett az iPad mini 6

Az előlapi kamera szintén 12 MP-es, ultraszéles lencsével is rendelkezik, extraként Center Stage-dzsel. Ez egy gépi tanuláson alapuló technológia, amely intelligensen beállíthatja a fókuszt és a zoomot, hogy tökéletesen mutasson egy vagy több embert egy felvétel vagy videohívás során (az iPad Pro 3. és 5. generációjából ismert a funkció). Az első kamera látótere lenyűgöző 122°. Az iPad mini 6 Smart HDR képes helyreállítani a hiányzó részleteket, árnyékokat és kiemeléseket, hogy javítsa a fényképek képminőségét.

A 6. generációs iPad Mini 199.990 forinttól kapható, csak Wi-Fi-s és Wi-Fi+mobilnet konfigurációban egyaránt. Ez az első iPad mini, amely 5G hálózati kompatibilitással rendelkezik, és támogatja a 3,5 Gbps/s csúcssebességet. Bár mostantól előrendelhető, az iPad Mini 6 a jövő héttől lesz elérhető.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei