Új közösségi platform indul, kihívót kap a Twitter

2023.05.22| Phone Arena
Címkék:

Twitter

,

Instagram


Egy frissen kiszivárgott diából kiderült, hogy az Instagram a Twitter új kihívója; az alkalmazás a jövő hónapban indulhat el.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Ami azt illeti, ha valaha is volt olyan időszak, amikor a Twitter sebezhető volt egy jól működő versenytárssal szemben, akkor az most van. Tavaly októberben Elon Musk a Twitternél kötött ki, miután megpróbált kiszállni a közösségi oldalra tett felvásárlási ajánlatából. 

Vajon az egész csak egy vicc volt, ami szörnyen félresikerült? Bármi is volt a világ egyik leggazdagabb emberének szándéka, Musk hét hónapig botladozott az oldal vezetése alatt, és nemrég új vezérigazgatót vett fel.

Mire az új vezérigazgató körülbelül 6 hét múlva kezd, a Twitter már egy új kihívó elhárításán fáradozhat. Az Instagram már a jövő hónapban tervezi egy új, szöveges alapú közösségi médiaplatform elindítását, és Lia Haberman az ICYMI Substack hírlevelében promóciós anyagokat és egyéb részleteket szivárogtatott ki az alkalmazásról.

A Haberman által kiszivárogtatott információ nem árulja el az alkalmazás nevét, "az Instagram új, szövegalapú alkalmazás a beszélgetésekhez" néven nevezve azt. A dia megjegyzi, hogy az Instagram-felhasználók képesek lesznek szövegeket létrehozni (legfeljebb 500 karakter hosszúságúakat), valamint fotókat, videókat és linkeket csatolni. 

Az Instagram-felhasználók ugyanazokat a fiókokat követhetik majd, amelyeket az Instán is követnek, egyetlen érintéssel. Az app szerint ez a funkció segít a felhasználóknak gyorsan közönséget építeni.

A dián az is szerepel, hogy a felhasználók dönthetnek arról, hogy ki válaszolhat az üzeneteikre, és ki említheti meg a fiókjukat. Az Instagram jelenlegi közösségi irányelvei maradnak érvényben, és a felhasználó által blokkolt Instagram-előfizetők az új platformon is blokkolva maradnak.

Új közösségi platform indul, kihívót kap a Twitter

Az Instagram azt is elmondja, hogy az új szöveges közösségi médiaplatformja hamarosan kompatibilis lesz más alkalmazásokkal, például a Mastodonnal. A dián ez áll: "A felhasználók ezeken a más alkalmazásokon képesek lesznek keresni, követni és interakcióba lépni, a profiloddal és a tartalmaiddal akkor is, ha nyilvános vagy ha privát vagy". Az Instagram új platformja pedig olyan embereknek is ajánlani fogja az alkotókat, akik még nem követik őket.

Az egyetlen ok, amiért a Twitter még nem égett teljesen porig, az az, hogy a Twitter-felhasználók szeretik a megszokott dolgokat, a Twitter pedig régi. Ráadásul, ha elhagynák a Twittert, úgy érezhetnék, hogy a helyettesítő alkalmazások és oldalak nem meggyőző Twitter-helyettesítők. Ez azonban megváltozhat az Instagram közelgő "beszélgetésekhez készült alkalmazásával".

És igen, míg a Mastodon és Jack Dorsey Blueskyja lehetséges Twitter-pótlékoknak tűnhet, az Instagram új alkalmazása azt ígéri, hogy a tartalomkészítők és más felhasználók megtarthatják az összes Instagram-követőjüket anélkül, hogy új követőtábort kellene építsenek egy másik platformon.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei