Több millió Galaxy van veszélyben a Samsung miatt

2023.03.30| SamMobile

A Samsung továbbra is figyelmen kívül hagyja a hatalmas biztonsági hibát, amely több millió Galaxy mobilt érint világszerte.

Tavaly novemberben erősítették meg a Mali GPU biztonsági hibát, amely a Samsung Exynos chipsetekkel működő telefonjainak millióit érinti. Azóta ez a Mali sebezhetőség egy olyan lánc részévé vált, amelyet hackerek sikeresen kihasználtak, hogy rosszindulatú weboldalakra vezessék a gyanútlan Samsung internetezőket. És bár ez a bizonyos exploit-lánc megszakadt, a tavaly felfedezett Mali biztonsági hiba továbbra is szinte minden Exynos meghajtású Samsung készüléket érint, kivéve a Galaxy S22-t és annak Xclipse 920 GPU-ját.

A Google Threat Analysis Group (TAG) a mai napon hozta nyilvánosságra az exploit-láncot. A TAG 2022 decemberében fedezte fel ezt az exploit-láncot, amely több 0-napos és n-napos sebezhetőségre támaszkodik, és a Chrome és a Samsung internetes böngészőit veszi célba.

Pontosabban, a láncban szereplő két sebezhetőség a Chrome-ot érinti és mivel a Samsung Internet Browser a Chromiumot használja, az alkalmazást a tavaly bejelentett Mali GPU kernel driver sebezhetőséggel együtt támadási vektornak használták. Ez a Mali exploit a támadóknak rendszerelérést biztosít.

Több millió Galaxy van veszélyben a Samsung miatt

Ezen a kihasználási láncon keresztül a hackerek egyszeri linkeket küldtek SMS-ben az Egyesült Arab Emírségekben (Egyesült Arab Emírségek) található Samsung Galaxy készülékekre. A linkek egy olyan oldalra irányítják a gyanútlan felhasználókat, amely "egy teljes körűen felszerelt, C++ nyelven írt Android kémprogramcsomagot szállít, amely könyvtárakat tartalmaz a különböző csevegő- és böngészőalkalmazásokból származó adatok visszafejtésére és rögzítésére".

A lánc megszakadt, de a Samsung továbbra is figyelmen kívül hagyja a Mali GPU-problémát

Mi a jelenlegi helyzet? Nos, a Google kijavította a fent említett két Chrome sebezhetőséget, és 2023 elején befoltozta a saját Pixel telefonjait. A Samsung szintén 2022 decemberében javította a Samsung internetes böngészőjét. A koreai technológiai óriás a Chromiummal kapcsolatos két hibát (CVE-2022-4262 és CVE-2022-3038) a 19.0.6-os verzió után egy alkalmazás frissítéssel orvosolta.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Samsung decemberben megszakította a Chromium-alapú internetalkalmazását és a Mali kernel sebezhetőségét kihasználó exploit-láncot, és úgy tűnik, hogy az Egyesült Arab Emírségekben élő felhasználók elleni támadások megszűntek. Egy szembetűnő probléma azonban továbbra is fennáll.

A Google által ma részletezett exploit-láncot a Samsung internetes böngészőjének decemberi frissítéseinek köszönhetően orvosolták. A lánc egyik láncszeme azonban, amely a Mali biztonsági sebezhetőségből (CVE-2022-22706) áll, továbbra is javítatlan maradt az Exynos chipkészletekkel és Mali GPU-kkal felszerelt Samsung készülékeken. Ez annak ellenére van így, hogy a Mali már 2022 januárjában javítást nyújtott a kernel-illesztőprogramok kihasználtságára.

Amíg a Samsung nem javítja ezt a problémát egy, a Mali javítást tartalmazó biztonsági firmware-javítással, úgy tűnik, hogy az Exynos SoC-kel ellátott Galaxy készülékek többsége továbbra is sebezhető marad a Mali GPU kernel-illesztőprogramjának exploitjával szemben.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei