Tegyen jót a környezetének és a növényeinek, komposztáljon!

2023.03.14
Címkék:

A kertek folyamatos munkát adnak a tulajdonosoknak, hiszen évente legalább kétszer, de a tavaszi és nyári szezonban szinte folyamatosan akad teendő a növényekkel és a ház körül: fűnyírás, metszés, permetezés, ültetés, kertrendezés, javítások, csak hogy a legfontosabbakat említsük.

Az összegyűlt növényi részek, valamint a háztartásban kidobásra kerülő szerves hulladékok komposztálásával sokat tehetünk nemcsak a környezetünkért - hiszen csökkentjük a kommunális hulladék mennyiségét, így pénzt is spórolunk magunknak -, de a kerti és szobanövényeknek is kedvezhetünk. Ehhez készíthetünk mi magunk komposztálót vagy készen is vásárolhatunk. A műanyagokkal itt is jól járhatunk. Mutatjuk, miért. 

 

Mi az, és hogyan történik a komposztálás?

 

A háztartásban fellelhető szerves hulladékokat komposztálás révén szerves, humuszszerű anyaggá alakíthatjuk egy régóta alkalmazott, egyszerű módszerrel. Válasszon hozzá műanyag komposztálót a Kerti Bútor Webáruházból! Ezek a praktikus kerti kiegészítők tartós, újrahasznosított műanyagból készülnek, és úgy lettek kialakítva, hogy kényelmessé, egyszerűvé tegyék a komposztálást, illetve a keletkezett anyag hasznosítását. 

 

A megfelelően, szabályosan komposztált szerves hulladékok a lebomlás során, különböző földlakó élőlények segítségével tápanyagdús, humuszszerű anyaggá alakulnak, így értékes tápanyagot nyerünk. Felhasználhatjuk a kertben a növények trágyázására, vagy a szobanövényeknek is adhatunk belőle az egészséges fejlődés érdekében.

 

A komposztálás 1-2 szabály betartását, és csupán néhány egyszerű kerti szerszámot igényel. A berakott szerves hulladékok rétegsorrendjére érdemes odafigyelni a szellőzés és az érés miatt.

Tegyen jót a környezetének és a növényeinek, komposztáljon!

Hova kerüljön a komposztáló?

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Komposztálásra alkalmas egy egyszerű gödör vagy egy hulladék faanyagból összerakott keret is, de vásárolhatunk is műanyag komposztálót. Ezek nagy előnye, hogy zártak, így kevésbé engedik ki a szagokat, illetve esztétikusabbak, mivel eltakarják a szerves hulladékot. 

 

A komposztálót fa alá, félárnyékos, csapadéktól részben védett, lehetőleg jó vízelvezetésű helyre javasolt elhelyezni, távol a szomszédoktól. 

 

A műanyag kerti komposztálók előnyei

 

Sokakban visszatetszést kelthet, hogy a komposztáláshoz műanyag edényzetet használjanak a környezet védelme okán, azonban elmondható, hogy a legtöbb műanyag komposztáló újrahasznosított anyagokból készül, és maga is újrahasznosítható. 

 

A tartós műanyagnak köszönhetően időjárásálló, de nem károsítják a komposzt érésével összefüggő bomlási folyamatok sem. A perforált kialakításnak köszönhetően az anyag szellőzése folyamatosan biztosított, az ajtóknak és fedeleknek köszönhetően pedig a be- és kipakolás is egyszerű. 

 

Amennyiben Önnek is fontos, hogy a szerves hulladékok ne gyarapítsák a kommunális hulladék mennyiségét, vásároljon tartós műanyagból készült, újrahasznosított komposztálót, és kezdjen neki még ma a kerti nyesedékek, ágdarabok, konyhai szerves hulladék komposztálásának!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei