Színes: Ezért pereli több előadó most a Spotify-t...

2024.05.15| 9to5mac

Az NMPA szerint a Spotify közvetlen szerzői jogi jogsértést követ el, engedély nélkül hostolva zenei tartalmakat, melyek eltávolítását követeli.

Az utóbbi idők legfrissebb fejleménye a zene streaming iparágban a Spotify, a híres zenei platform, azon találja magát, hogy súlyos kritikákkal kell szembenéznie, mivel a National Music Publishers Association (NMPA) közvetlen szerzői jogi jogsértéssel vádolja. Az állítások arra irányulnak, hogy a Spotify engedély nélkül hostol zeneműveket a dalszövegekben, videókban és podcastekben, anélkül, hogy megfelelő hozzájárulást kapna vagy kártalanítaná a megfelelő kiadókat és jogtulajdonosokat.

Az NMPA panaszait a Billboard által szerzett levélben foglalták össze, ahol azt állítják, hogy a Spotify nyereséget termel az engedély nélkül hostolt zenei tartalmakból. Az NMPA szerint a Spotify cselekedetei közvetlen jogsértést jelentenek, mivel zenei műveket terjeszt azok engedélye nélkül.

Színes: Ezért pereli több előadó most a Spotify-t...

Továbbá, az NMPA aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Spotify tervezi bevezetni a "remix" funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsák a dalokat megfelelő licenc nélkül. Figyelmeztetik a Spotify-t, hogy egy ilyen funkció, ha a megfelelő engedélyek nélkül kerül piacra, további szerzői jogi jogsértési vádakhoz vezethet.

Válaszul ezekre a vádakra, az NMPA követeli a Spotify platformjáról az engedély nélküli dalszövegek, zenei videók és podcastek eltávolítását. A nem teljesítés jogi felelősséget vonna maga után a Spotify számára az említett szerzői jogi művek további használatáért.

Színes: Ezért pereli több előadó most a Spotify-t...

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Különösen feltűnő az Apple Music említésének hiánya az NMPA levélben, ami arra utal, hogy a vádak kizárólag a Spotify ellen irányulnak. Ez az elhagyás figyelemre méltó, különösen tekintettel az Apple Music hírnevére, amely az előadók és alkotók számára barátságosabb, és magasabb jogdíjakat fizet streamenként a Spotify-hoz képest.

Míg ez a vita kibontakozik, rávilágít a zene streaming tájékozottságának és a digitális korszakban a szerzői jogi kérdések kezelésének kihívásaira. A legfrissebb hírekért ezen történetről és további betekintéseket a zene és a technológia világába kövesd a Chance-t a Threads, a Twitter, az Instagram és a Mastodon felületeken.

*(A Chance egy fiktív karakter, aki egy technológiában járatos egyén, aki naprakész a legfrissebb fejleményekkel különböző területeken.)*

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei