Színes: Ezért pereli több előadó most a Spotify-t...

2024.05.15| 9to5mac

Az NMPA szerint a Spotify közvetlen szerzői jogi jogsértést követ el, engedély nélkül hostolva zenei tartalmakat, melyek eltávolítását követeli.

Az utóbbi idők legfrissebb fejleménye a zene streaming iparágban a Spotify, a híres zenei platform, azon találja magát, hogy súlyos kritikákkal kell szembenéznie, mivel a National Music Publishers Association (NMPA) közvetlen szerzői jogi jogsértéssel vádolja. Az állítások arra irányulnak, hogy a Spotify engedély nélkül hostol zeneműveket a dalszövegekben, videókban és podcastekben, anélkül, hogy megfelelő hozzájárulást kapna vagy kártalanítaná a megfelelő kiadókat és jogtulajdonosokat.

Az NMPA panaszait a Billboard által szerzett levélben foglalták össze, ahol azt állítják, hogy a Spotify nyereséget termel az engedély nélkül hostolt zenei tartalmakból. Az NMPA szerint a Spotify cselekedetei közvetlen jogsértést jelentenek, mivel zenei műveket terjeszt azok engedélye nélkül.

Színes: Ezért pereli több előadó most a Spotify-t...

Továbbá, az NMPA aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Spotify tervezi bevezetni a "remix" funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsák a dalokat megfelelő licenc nélkül. Figyelmeztetik a Spotify-t, hogy egy ilyen funkció, ha a megfelelő engedélyek nélkül kerül piacra, további szerzői jogi jogsértési vádakhoz vezethet.

Válaszul ezekre a vádakra, az NMPA követeli a Spotify platformjáról az engedély nélküli dalszövegek, zenei videók és podcastek eltávolítását. A nem teljesítés jogi felelősséget vonna maga után a Spotify számára az említett szerzői jogi művek további használatáért.

Színes: Ezért pereli több előadó most a Spotify-t...

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Különösen feltűnő az Apple Music említésének hiánya az NMPA levélben, ami arra utal, hogy a vádak kizárólag a Spotify ellen irányulnak. Ez az elhagyás figyelemre méltó, különösen tekintettel az Apple Music hírnevére, amely az előadók és alkotók számára barátságosabb, és magasabb jogdíjakat fizet streamenként a Spotify-hoz képest.

Míg ez a vita kibontakozik, rávilágít a zene streaming tájékozottságának és a digitális korszakban a szerzői jogi kérdések kezelésének kihívásaira. A legfrissebb hírekért ezen történetről és további betekintéseket a zene és a technológia világába kövesd a Chance-t a Threads, a Twitter, az Instagram és a Mastodon felületeken.

*(A Chance egy fiktív karakter, aki egy technológiában járatos egyén, aki naprakész a legfrissebb fejleményekkel különböző területeken.)*

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei