Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

2023.12.09| Telefonguru

A Samsung Galaxy SmartTag2 egy Intelligens nyomkövető, amely kifejezetten Galaxy telefon tulajdonosok számára készült.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A SmartTag 2 egy hasznos intelligens nyomkövető, amely gyorsan és pontosan segít megtalálni az eltűnt dolgainkat, de csak Samsung Galaxy készülékekkel működik.

Az Amerikában 29,99 dolláros - itthon sokkal drágább, 17 ezer forint, bár a teszt írásakor az Aquánál csak 11 ezer - Samsung Galaxy SmartTag2 az eredeti Galaxy SmartTag teljesen újratervezett változata. A Bluetooth Low Energy és az ultraszéles sávú technológia segítségével megtalálhatja az elveszett tárgyakat vagy elindíthatja az intelligens otthoni rutinokat, és a por és víz elleni védelem IP67-es besorolásának köszönhetően kompaktabb és ellenállóbb elődjénél. 

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

Könnyedén rögzíthető poggyászához, kerékpárhoz vagy akár kedvence nyakörvéhez a nagyobb, fémmel megerősített kivágáson keresztül. Ez a nyomkövető azonban kizárólag a Samsung felhasználók számára készült, mert csak Galaxy készülékekkel és a Samsung SmartThings Find hálózatával működik. Ha ebbe a táborba tartozik, a SmartTag2 kiválóan működik, és ez a legjobb választás, ha Bluetooth nyomkövetőt keres. 

Továbbfejlesztett külső

Az eredeti SmartTag egy négyzet alakú eszköz volt, egy kis kerek kivágással, amely megkönnyítette a különféle tárgyakhoz való rögzítést, de nem mindenhez volt rögzíthető  könnyen. A SmartTag 2 már kapszula alakú, sokkal nagyobb kivágással, amely fémbetéttel rendelkezik a nagyobb szilárdság érdekében, így sokkal egyszerűbb a kulcstartóhoz csatlakoztatni. Mérete 28.8×2.44×8.0 mm, tömege 13.75 gramm mindössze. 

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

A SmartTag2 felhasználó által cserélhető elemmel (szabvány CR2032) rendelkezik a rejtett tálcának köszönhetően. A tálca kiadásához tűs szerszám szükséges, és kissé bonyolult, de nagyra értékelhető, hogy az akkumulátor házi körülmények között is cserélhető. A Samsung azt állítja, hogy a SmartTag 2 akkumulátorának élettartama 500 nap, az energiatakarékos mód pedig 700 napra növeli ezt. Más szóval, nem kell túl gyakran cserélnie az akkumulátort.

Az AirTag-hez hasonlóan a SmartTag2 is IP67 besorolású, így porálló, és akár 30 percre is képes akár egy méteres édesvízbe merülni. Ez előrelépés az eredeti SmartTag IP53-as besorolásához képest. A készülék elülső felülete alatt, a logó alatt egy gomb rejtőzik. A SmartTag csipog, ha megnyomják, és hangjelzést ad, ez hallható visszajelzésnél kereséskor is. A kis hangszórórács a címke hátulján található.

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

A SmartTag2 használatához Android 9.0 vagy újabb rendszert futtató Samsung Galaxy telefonra van szükség, legalább 3 GB RAM-mal. Szükség van az ingyenes SmartThings Find alkalmazásra is. A SmartTag 2 nem támogatja a Google Find My Device hálózatát, csak a Galaxy ökoszisztémával és a SmartThings Find hálózattal működik, amely nem olyan nagy (és így nem feltétlenül annyira pontos).

Egyszerű beállítás

A beállítás elég egyszerű. A kompatibilis Samsung eszköz automatikusan észleli a Tag2-t, ha a közelben van, de ha nem találja, akkor beolvashatja a dobozon található QR-kódot, és megnyomhatja a címkén lévő gombot, amely ezután csatlakoztatja a Tag2-t a telefonhoz. A SmartThings alkalmazás lehetővé teszi a hely, a helyiség, a címke nevének és a kibocsátott csengőhangnak a beállítását, valamint a firmware frissítését. 

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

A tesztelés során a SmartTag2-t a lakásom egyik szobájában helyeztem el, majd elmentem attól a helytől a legtávolabbi területre. A SmartTag2 Bluetooth BLE v5.3 segítségével akár 120 méter távolságig képes követni egy eszközt (falak esetén ez drasztikusan 30 méterre csökken, de még mindig sokkal jobb, mint az AirTag 10 méteres hatótávolsága). Megnyitottam a SmartThings alkalmazást, és a Keresés opcióval kerestem meg a követőt. Az alkalmazás azonnal megjelenítette az összes Samsung készülékemet a térképen, valamint a képernyő alján lévő kártyákat, amelyekkel interakcióba léphettem az egyes Samsung készülékekkel. A SmartTag2 esetében kiválaszthatjuk a Csengetés, Helyelőzmények, Frissítés gombot, vagy beléphet a Továbbiak menübe.

A Továbbiak menüben további lehetőségeket fedezhetünk fel a Tag2 megtalálására. Az első kettő a Keresés a közelben és a Navigálás. Használja a Keresés a közelben lehetőséget, ha már ugyanazon a helyen vagy címen tartózkodik, mint a SmartTag2. Használja a Navigálást, ha távolabb van tőle. (Nem tudom, hogy az alkalmazás miért nem határozza meg ezt automatikusan.) Azt is beállíthatja, hogy értesítést kapjon, ha a SmartTag2-t ott hagyja valahol és Bluetooth hatótávolságon kívül ér.

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

A SmartTag2 keresése intuitív. Az alkalmazás megmutatja, milyen messze van a követőtől, ha egy bizonyos tartományon belül van. Egy ilyen értesítést küld: "Az eszköz 5 méter távolságra van." Megérintheti a csengőt, hogy a SmartTag2 hangot adjon ki, vagy használhatja a hátsó kamerát, hogy eligazítsa. 

Ezek a lehetőségek egyenként működnek, nem együtt. Ha a kamerát választja, az nyíllal és szöveggel vezet körbe, amely megmutatja, milyen messze van a követőtől. Ha nagyon közel van, egy zöld, csillogó buborék jelenik meg a képernyőn, amely megmutatja, hogy körülbelül hol van a címke. Nem teljesen tökéletes, de ha kellő közelségben van, akkor nagyon könnyű átváltani a kameráról arra, hogy hangot adjon ki a készülék, így akár a kanapén a párna alatt is megtalálható könnyen. 

Többször is újrateszteltem a keresést úgy, hogy a SmartTag2-t különböző helyekre dobtam anélkül, hogy láttam volna, hol landolt, hogy szimuláljam az elveszett tárgyat. Az eredmény minden alkalommal ugyanaz volt: egyszerű és gyors volt megtalálni a SmartTag2-t.

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

A SmartTag2 hangszórója nem különösebben hangos. Azt tapasztaltam, hogy 65,7 dB-t, ami alacsonyabb, mint a SmartTag 89 dB, az Airtag 78,3 dB és a Tile Pro nagyon hangos 128 dB-je. Ha a SmartTag2 hangszóróját arccal lefelé vagy egy kanapé párnája mögé helyezi, a hang tompa lehet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden hangos eszközt ki kell kapcsolni, mielőtt a fülünkre hagyatkoznánk. 

A SmartTag2 támogatja az automatizálást, amelyet a Beállítások menüben konfigurálhatznk. Például kiválaszthatuk, hogy milyen műveletet hajtson végre a gomb megnyomása vagy a nyomva tartása. Ez lehet olyan egyszerű, mint egy intelligens lámpa átkapcsolása, vagy olyan összetett, mint az IFTTT-n keresztül egymáshoz láncolt események sorozata. A SmartTag2 gombot távirányítóként állítottam be a légkondicionálómhoz, és minden alkalommal működött. Lefekvéskor különösen jól jöhet egy lámpa lekapcsolásához anélkül, hogy fel kellene kelni az ágyból, de akár az összes okoslámpa is lekapcsolható segítségével, ha elmegyünk otthonról. 

A nyomkövető támogatja az új Elveszett módot is, amely lehetővé teszi elérhetőségi adataink és üzenet megadását, így ha valaki megtalálja, visszakaphatjuk. 

Ahol a Samsung nyert az AirTaggel szemben, az a helyelőzmények. Az Apple nem figyel erre, így csak azt láthatjuk, hol van az elveszett címke jelenleg (vagy az utolsó ismert helye). A Samsung segítségével láthatjuk a követő összes mozgását a különböző napokon. Így valóban nyomon követheti, hol vesztette el, hol volt, és talán kitalálhatja, merre fog tovább haladni.

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

Ha az erdő közepén lennék, a Galaxy SmartTag2 120 méteres hatótávolságát szeretném. Ha egy kis, iPhone-ok által uralt városban élnék, szeretném, ha az Apple mindenütt jelen lévő hálózata segítene. Ha szegény területen élnék, olcsó Samsung telefonokra tippelnék, hogy könnyebben segítenek megtalálni elveszett tárgyaimat. Ha többnyire sűrű és népszerű zónákban mozognék, mindkettőnek működnie kell.

Szeretem a Samsung által kínált összes extra funkciót. A testreszabható csengőhangok, a különböző csengetési hangerő és a helyelőzmények kiváló kiegészítők. Ugyanígy a beépített kulcstartó kampója és a gomb, amely lehetővé teszi, hogy a nyomkövetőből megcsörgessük a telefont, kikapcsolja a csengetést, amikor megtalálja a nyomkövetőt, vagy elindíthatjuk az intelligens otthoni rutint.

Intelligens kiegészítő a Galaxy felhasználók számára

A Galaxy SmartTag2 hasznos eszköz a tárgyak nyomon követésére mindaddig, amíg a Samsung ökoszisztémájában tartózkodik. Az újratervezett hardver segítségével az eszköz több helyen elfér, a hosszú üzemidő pedig azt jelenti, hogy több mint egy évre beállíthatja és elfelejtheti. 

A továbbfejlesztett IP-besorolás pedig jobban illeszkedik kisállat-nyomkövetőként. Tehát ami a nyomkövetőket illeti, a SmartTag2 megkapja az ajánlásunkat a Samsung Galaxy felhasználók számára, míg az iPhone-tulajdonosok az AirTag mellett döntsenek, a vegyes ökorendszerű otthonok pedig a Tile Pro-t válasszák, amely mindkét rendszert egyaránt támogatja.

Összegzés

A Samsung egy kiváló ajánlatot ad a SmartTag2 képében. A SmartTag 2 éppolyan jól működik a közeli tárgyak megtalálására, mint az elveszett tárgyak távoli nyomon követésére. A Samsung SmartThings Find hálózat pedig meglehetősen stabilnak és mindenütt jelen lévőnek tűnik, különösen a nagyvárosokban. Kisebb és kevésbé népes területeken előfordulhat, hogy meg kell néznie, mennyire népszerű a Samsung Galaxy termékcsaládja, hogy képet kapjon arról, mennyire precíz és hatékony a SmartTag2, mint elveszett tárgyak nyomkövetője. 

Samsung Galaxy SmartTag2 teszt

 

 

Előnyök:

  • Kompakt kialakítás
  • IP67 besorolás
  • Hosszú üzemidő
  • Cserélhető, szabványos akkumulátor
  • Könnyebben rögzíthető tárgyakhoz, mint az előző modell

Hátrányok: 

  • Csak Samsung Galaxy készülékekkel működik
  • A riasztás lehetne hangosabb

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei