Praktikus kültéri árnyékolás zsaluziákkal

2024.04.26
Címkék:

A kültéri árnyékolásnak többféle formája létezik. Beszélhetünk napellenzőkről, naphálókról, zsalugáterekről, redőnyökről vagy zsaluziákról is.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

indegyiknek megvan a maga funkciója, rendeltetésüknek és igényeinknek megfelelően választhatunk közülük.

 

A legmodernebb és legdizájnosabb verziók, a zsaluziák az Árnyékrendelő.hu kínálatában is megtalálhatók. A vállalat 25 éve teljes körű árnyékolástechnikai kivitelezéssel foglalkozik. Nagy tapasztalatuknak köszönhetően a felméréstől, az árnyékolók kiválasztásán és gyártásán át a felszerelésig mindenben tudnak Önnek segíteni. 

 Praktikus kültéri árnyékolás zsaluziákkal

A zsaluzia alapanyaga és változatai

 

Strapabíró alumíniumötvözetből készülnek a zsaluziák, így a hosszú élettartamuk garantált. Többféle típusuk közül lehet választani:

 

  • Vannak peremezett vagy perem nélküli verziók.
  • A peremezettek lehetnek C, S, valamint Z formájúak is.
  • Kiváló, szinte fokozatmentes napfényszabályozás valósítható meg a C típussal, mert domború és az ablak előtt egymásra takarva árnyékol.
  • Hullámos formája miatt jobban záródnak a lamellák az S verziónál. Ennek eredményeként nagyon jó hang-, fény-, és zajszigetelést tudunk vele elérni.
  • A Z zsaluziák szögletes kivitelük miatt még jobb záródást és tartást biztosítanak, amellett  a helyigénük is kisebb.
  • Sínes és bowdenes is lehet a megvezetésük.

 

A különféle formák lehetőséget adnak arra, hogy az épülethez és céljainkhoz leginkább illeszkedő zsaluziát szerezzük be.

 

Hogyan működik a lamellás árnyékoló?

 

A redőnyök modernebb alternatívái a zsaluziák. Megkülönböztethetünk motoros és kézi vezérlésű típusokat is. Az előbbiek az elterjedtebbek. Ezek általában szélérzékelővel is el vannak látva, hogy védjék a nagyobb széllökésektől a lamellákat. Zajmentesek, és egy gombnyomással könnyen mozgathatók. Nagyobb felületeknél ez a verzió kifejezetten javasolt.

 

A kézi működtetésű zsaluzia kardáncsuklós forgatókarral, úgynevezett kurblival forgatható és ereszthető le.






A felszerelés menete

 

Ha kiválasztotta a megfelelő zsaluziát, akkor a következő lépés a felszerelés. Új épületek esetében már előre célszerű kialakítani a helyüket. Ez azt jelenti, hogy be kell süllyeszteni a homlokzati hőszigetelés síkjába, majd vakolható, illetve színezhető kötényfallal elfedni azt.

 

Régebbi épületeknél külső védőlemezzel vagy -burkolattal védhetjük a felhúzott állapotban lévő lamellaköteget. Amennyiben ez valamilyen külső tényező, vagy helyhiány miatt nem valósítható meg, a sokkal kisebb tokban is elhelyezhető ZIPSCREEN naphálóval helyettesíthetjük a zsaluziát, ami szélálló és a szúnyoghálót is kiválthatja.

 

Az egyik legpraktikusabb kültéri árnyékoló a zsaluzia. Korszerű és esztétikus a megjelenése, valamint ellenálló az alapanyaga. Ennek köszönhetően tökéletes napfényvédelmet biztosít. Azért is jó választás, mert a poszórt felülete miatt könnyen és egyszerűen karbantartható.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei