Öt ok, amiért érdemes iOS-ről Androidra váltani

2024.03.22| Android Police
Címkék:

iOS to Android


Az Android és az iOS kiforrott mobil operációs rendszerek, amelyek hasonló szolgáltatásokat és testreszabási lehetőségeket kínálnak.

De vannak különbségek, ahol egy mobil operációs rendszer jobban kielégítheti az Ön igényeit. Mindannyian tudjuk, hogy az Apple ökoszisztémája kiválóan összerakott, de korlátozott. Kimagasló a falain belül, de ezek a falak korlátozónak tűnhetnek. 

Ezzel szemben az Android nyitott és alkalmazkodó élményt kínál, az operációs rendszer vagy az eszközgyártó által meghatározott korlátozások nélkül kielégítve az egyedi igényeket. 

A választás hiánya iOS rendszeren

Az Apple ökoszisztémájában hiányzik a választék. Amikor iPhone-t vásárol, négy lehetőség közül választhat két képernyőméret között: 6,1 hüvelykes és 6,7 hüvelykes. De mi van akkor, ha 6,1 és 6,7 hüvelyk közti képernyőmérettel vagy esetleg még nagyobb képernyős telefont szeretne? Sajnos az egyetlen lehetőség az, hogy ragaszkodjon jelenlegi eszközéhez, és remélje, hogy az Apple megnöveli a képernyő méretét a következő iPhone-ján.

Öt ok, amiért érdemes iOS-ről Androidra váltani

Ez ellentétben áll az Android ökoszisztémájával, ahol számos lehetőség áll rendelkezésre a különböző kijelzőméretekben és árkategóriákban. A Galaxy S24 Ultrát beszerezheti, ha hatalmas, 6,8 hüvelykes kijelző a szíve vágyat. Vagy válassza az S24+-t, ha olyan eszközt szeretne, amelyet nem nehéz használni. Kényeztetheti magát egy összecsukható eszközzel is, mint például a Samsung Galaxy Z Fold5 vagy a OnePlus Open.

A választék hiánya nem korlátozódik a képernyő méretére. Mi a teendő, ha szupergyors töltéssel rendelkező telefonra van szüksége? Az iPhone készülékekkel minden modellben 20-30W vezetékes töltésre korlátozódik. Az Android világában beszerezhető a OnePlus 12, amely támogatja a 80W-os vezetékes töltést, így alig több mint 30 perc alatt töltheti fel 5400 mAh-s celláját.

Jobb integráció a Google-lal

Fontolja meg az Android telefont, ha nagymértékben támaszkodik a Google alkalmazásaira és szolgáltatásaira. Az Android telefonok mélyebb integrációt élveznek a Google-lal, ami leegyszerűsítheti az életét. A Galaxy S24, Pixel 7 és Pixel 8 készülékeken a praktikus Circle to Search kézmozdulatot kapja, amellyel könnyedén kereshet vagy fordíthat le elemeket a telefon képernyőjén.

A Fast Pair funkcióval, ha egy Pixel Buds Pro-t vagy más kompatibilis fülhallgatót használ, zökkenőmentesen válthat Android-telefonja, Android TV-je, Chromebookja vagy akár Windows PC-je között. Hasonlóképpen, az Android telefonok natív támogatást tartalmaznak a Google Cast protokolljához. Ez lehetővé teszi, hogy néhány érintéssel tükrözze vagy küldje át a tartalmat egy Android/Google TV-re a telefonjáról.

Öt ok, amiért érdemes iOS-ről Androidra váltani

El kell ismerni, hogy az Apple eszközök jobban integrálódnak az ökoszisztémákba. De ha nem Mac gépet vagy más Apple-szolgáltatásokat használ, az Android telefon használata kielégítőbb élményt nyújthat.

Sokoldalúbb fotózás

Az iPhone-nal való fotózás az okostelefonon elérhető legjobb fényképezési élmények közé tartozik, beleértve a páratlan videórögzítési teljesítményt is. De nem kapja meg azt a rugalmasságot és sokoldalúságot, mint amit a legjobb Android kamerás telefonok nyújtanak.

Öt ok, amiért érdemes iOS-ről Androidra váltani

A páratlan zoomteljesítmény érdekében az Android telefonokat külön 3x és 5x (vagy 10x) teleobjektívvel is beszerezheti. És ha nem bánja, ha fényképezés előtt a kameravezérlőkkel is játszhat, az olyan telefonok, mint a Xiaomi 14 Ultra és az Oppo Find X7 Ultra, jobb fényképeket készíthetnek, mint a legújabb és legjobb iPhone. A különbség nyilvánvaló lesz a gyenge fényviszonyok között, ahol a nagyobb kameraérzékelőkkel rendelkező Android telefonok sokkal több fényt képesek befogadni.

Jobb értesítési rendszer

Ha évek óta használ iPhone-t, a váltás után lenyűgözi az Android értesítési felülete. Valószínűleg végtelen számú értesítési listája van iPhone-ján, amelyeket még át kell néznie. Ez annak köszönhető, ahogy az iOS kezeli az értesítéseket. Míg az értesítések a lezárási képernyőn és az értesítési központban jelennek meg, az operációs rendszer két külön elemként kezeli őket.

A zárolási képernyőn egy értesítés megérintésével megnyílik a megfelelő alkalmazás. Amikor visszatér a Lezárási képernyőre, a teljes köteg átkerül az Értesítési Központba a megérintett értesítés helyett, és ott is marad, ha nem tesz semmit. Androidon nem így működnek az értesítések. Csak egy értesítési panel érhető el a lezárási képernyőről, a kezdőképernyőről vagy szinte bárhonnan az operációs rendszerben, ami kényelmesebbé teszi a dolgokat.

Öt ok, amiért érdemes iOS-ről Androidra váltani

Az iPhone értesítésekkel kapcsolatos másik probléma az értesítési csatornák hiánya. Hacsak egy alkalmazás maga nem kínálja a szükséges beállításokat, meg kell tekintenie az összes bejövő értesítést, vagy semmit sem. Ez ellentétben áll azAndroid rendszerrel, ahol az értesítési csatornák használatával letilthat bizonyos értesítéseket. Például beállítható, hogy az Amazon alkalmazás értesítsen a csomag kézbesítési állapotáról, de semmi msáról. Ha megtapasztalja az Android értesítési rendszerét, rá fog jönni, hogy az iPhone rendszere ehhez képest őskövület.

Vágólap támogatás a billentyűzeten

Ha gyakran dolgozik több dokumentummal vagy válaszol e-mailekre a telefonján, akkor valószínűleg bosszantónak fogja találni az iPhone vágólap-támogatásának hiányát. A vágólapon az utolsó 5–10 másolt elem tárolható a memóriában, így gyors és egyszerű hozzáférést biztosít. Ez hasznos, ha több dokumentumon dolgozik, vagy ha gyakran másol be szöveget.

Öt ok, amiért érdemes iOS-ről Androidra váltani

Androidon a legjobb billentyűzet-alkalmazások beépített vágólappal rendelkeznek, és még ahhoz is elég okosak, hogy a gyors megosztás érdekében automatikusan lemásolják a legutóbb készített képernyőképet. Ezenkívül rögzítheti címét, e-mail-azonosítóját és egyéb adatait a vágólapra, és szükség esetén közvetlenül beillesztheti őket. Bár a billentyűzet vágólap támogatása csekélynek tűnhet, jelentősen növelheti a mobil termelékenységét.

Ideje váltani az Androidra

Az Android nehéz platformként létezésének napjai már rég elmúltak. Az operációs rendszer most olyan kifinomult élményt kínál, amelyet a felhasználók biztosan élvezni fognak. Ha Ön régóta iPhone-rajongó, akit csalódott az Apple fallal körülvett kertjében uralkodó korlátozások miatt, akkor talán itt az ideje, hogy megvizsgálja az Android ökoszisztéma alternatíváit, hogy növelje termelékenységét és élvezze azt a rugalmasságot, amelyre régóta vágyott.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei