Okostelefon, tablet, vagy laptop: mikor melyiket érdemes választani?

2022.04.14
Címkék:

Sokszor felmerül az emberben a kérdés, amikor elektronikai cikket vásárol, hogy okostelefont, tabletet, vagy laptopot éri-e meg venni.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Azt bátran kijelenthetjük, hogy napjainkban szinte lehetetlen az élet mobil nélkül, így talán, aki még nem rendelkezik saját készülékkel, mindenképpen azt érdemes beszereznie. De vajon mikor és melyik éri meg jobban? Mikor és mit érdemes választani? Ebben a cikkben segítünk döntésre jutni!

Az elektronikai cikkek piaca

Telefon, tablet, esetleg laptop? Nehéz döntés, hogy melyik eszközt érdemes beszerezni, hiszen a tudásuk alapján eléggé eltérőek lehetnek, nem beszélve az árukról. A mobiltelefon egy kompakt eszköz, a laptoppal az ember jobban helyhez van kötve, a tablet pedig a kettő átmenete, amely sok esetben hasznos készülék lehet. Mivel a kínálat hatalmas, így szinte lehetetlen azonnal eldönteni, hogy melyik típust és melyik márkát vásároljuk meg.

Attól függően, hogy mire használnánk, a telefon mellett mindenképpen szükség van vagy egy tabletre, vagy pedig egy számítógépre. Ha számodra elsődleges szempont a gaming, akkor mindenképpen egy erős videokártyával és processzorral felszerelt laptoppal jársz a legjobban. Ha viszont inkább a lazább böngészős, online kaszinó játékok érdekelnek, ott sokkal inkább az internetes kapcsolatod erőssége számít, mintsem a hardvered. Excelhez és weblap szerkesztéséhez azért nincs szükség egy acélos teljesítményre, de nem árt, ha az eszköz nem fagy le óránként háromszor.

Mikor éri meg az okostelefon és mikor a tablet?

Az okostelefon és a táblagép tulajdonképpen ugyanazokra a dolgokra képes, ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja a felhasználók számára. Fontos tudni azonban, hogy míg a mobil főként a kommunikációról szól, addig a tabletet inkább az alkalmazások miatt vásároljuk meg. Sokszor a rajzprogramok, a szerkesztő appok, illetve a játékok kerülnek előtérbe, hiszen ezek jóval élvezhetőbbek, mint a telefonon. Emellett pedig egy tablet hardwere valamivel erősebb, mint egy hagyományos telefoné, illetve a kijelző is jóval nagyobb, mint az említett eszközé.

A tablet továbbá alkalmas filmek nézésére, hiszen a mérete miatt akár utazáshoz, akár tömegközlekedésen, de még az udvaron is praktikusabb, mint a mobil vagy a számítógép. Már a kezdetektől fogva léteznek olyan táblagépek, amiket SIM-kártyával lehet felszerelni, így akár telefonálásra is alkalmas. De akkor miért jobb egy mobil, mint egy tablet? Nem lehet kijelenteni, hogy az egyik hasznosabb, mint a másik, ugyanis rengeteg mindentől függ, hogy kinek melyikre érdemes beruháznia.

 

Okostelefon, tablet, vagy laptop: mikor melyiket érdemes választani?Mikor érdemes laptopot vásárolni?

A hordozható számítógépnek is nevezett laptopok a legsokrétűbb eszközök az elektronikai termékek piacán. Rengeteg pozitív tulajdonsága van, azonban ebben az esetben is fontos a márka és a minőség, hiszen ki szeretne egy olyan készüléket, amely két óra után lemerül? A notebookot számos feladatra lehet használni, így alkalmas internetezésre, böngészésre, dokumentumok szerkesztésére, filmnézésre, Youtube videók feltöltésére, de még zenehallgatásra is egyaránt.

A felhasználási lehetőséget tárháza tehát szinte határtalan, egyetlen egy hátránya van, - már akinek ez annak számít - mégpedig, hogy kevésbé kompaktabb, mint az előbb említett két eszköz. Az extra szolgáltatások azonban kárpótolják az embert.

A választás kérdése

Elmondtuk tehát, hogy mikor és miért éri meg egyik és másik készülék, de még mindig nem teljesen tiszta, hogy ár-érték arányban melyik a megfelelő. A döntést annak fényében érdemes meghozni, hogy mire akarjuk használni a vásárolt terméket. Otthonról dolgozva mindenképpen a számítógép és a mobil éri meg jobban, azonban tanuláshoz, esetleg egyetemistáknak mindenképpen a tablet lehet az előnyösebb választás. Amennyiben sokat telefonálunk, szeretünk beszélgetni, abban az esetben a mobil kötelező eszköz - bár manapság talán ez már nem is számít kérdésnek.

Facebookozásra, Instagramozáshoz, esetleg a Pinterest böngészéséhez pedig bőven megteszi egy minőségi okostelefon, hiszen ezekhez bőven elegendő egy kompakt elektronikai eszköz. Fontos tudni azonban, hogy az előbb említett termékek esetében mindenképpen érdemes szakember véleményét kikérni, hogy melyik típust vagy márkát válasszuk, hiszen nem árt, ha nem kell évente újat vásárolni.

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei