Nyomtatóválasztás női szemmel

2023.02.13
Címkék:

A nyomtatók egyértelműek azok a műszaki cikkek, amelyek kiválasztásához kell egy (vagy több) férfi szem, alapos utánajárás és kellő mérlegelés.

Azt gondolná az ember, hogy napjainkban a környezetkímélő és fenntartható fejlődést támogató időkben csökken a nyomtatók iránti kereslet, ugyanakkor mindig vannak olyan dokumentumok, amelyekre bizonyos esetekben szükség van, hogy kinyomtassuk, bármennyire is elterjedt az elektronikus, azaz papírmentes kommunikáció.

 

A nyomtatók típusai

 

Először is kell egy olyan webáruház, ahol jó nagy a választék, hogy minden nyomtatófajtát össze lehessen hasonlítani. A BestMarkt webshop nyomtató kollekciója bőven ad betekintést még a legamatőrebb érdeklődőnek is, hogy megismerje ezeknek a legfőbb típusait és el tudja végezni az összehasonlításokat.

 

A legrégebbi és legegyszerűbb elven működő nyomtató a mátrix nyomtató, amit női szemmel úgy lehet elképzelni, mint a régi írógépeket, amik egy indigón keresztül nyomtatják a betűket, alakzatokat a papírra. Napjainkban még mindig használt eszköz, ugyanis irodákban, ahol a gyorsaság sokkal fontosabb, mint a minőség, és főleg szövegek jelentik a tartalmat, előszeretettel alkalmazzák.

Nyomtatóválasztás női szemmel

Fej-fej mellett a tintasugaras és a lézernyomtató

 

Otthoni használatra nem igazán tudunk elképzelni egy zümmögő készüléket, mint amilyen a mátrix, annál inkább jöhet szóba egy tintasugaras vagy lézernyomtató, de irodákban, vállalati célokra vásárolhatók nagyobb teljesítményű típusaik.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

 

A tintasugaras, ahogy a neve is sugallja, szó szerint kispricceli sugárszerűen a festéket, így hagyva maradandó nyomokat a papíron. A lézer pedig egy komplex elektronika és vezérlés, valamint a hő segítségével az ionizált papíron vonzza magához adott arányban a festékeket. Mindkét nyomtatótípus jó választás lehet, de akkor mi alapján döntsek?

 

A kiválasztás szempontjai

 

A lézeres technológia magasabb havi fogyasztást jelenthet a villanyszámlán, ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogyha ki kell nyomtatni az egyik gyereknek a tábori jelentkezési lapot, a másiknak a gyakorló felvételi feladatsort, perceken belül kész lesz minden, ellenben a bekapcsolás után kicsit várni kell, míg bemelegszik a készülék. Ha előfordul, hogy hetekig nem kell nyomtatnunk, nincs semmi gond, csak ügyeljünk rá, hogy kikapcsoljuk mindig a berendezést.

 

Tintasugaras nyomtatóknál viszont fontos szempont a rendszeresség. Ha olyan otthoni adminisztrációs munkát végzünk, ahol minden nap kell valamit nyomtatni, akkor nyugodt lélekkel választhatunk tintasugarasat, mert nem kell attól tartanunk, hogy beszárad valamelyik patron. Érdemes az alapján is dönteni, hogy utánanézünk a patronáraknak, és annak megfelelően választunk. Hiszen késő bánat, ha kiderül, hogy olyan nyomtató került a polcunkra, amelyikhez a patron ára az egekben van.

 

Aki csak képeket szeretne nyomtatni, az mindenképpen egy tintasugaras típust vegyen, mivel abba szabad csak beletenni fotópapírt. Akinek pedig a fénymásolás és a szkennelés is szükséges, annak egy multifunkcionális készülék javasolt.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei