Nokia Asha 501: okostelefon-élmény

2013.05.09| GSM Arena

Stephen Elop ma délelőtt bemutatta a Nokia Asha 501-et, a család új tagját Indiában.

Stephen Elop ma délelőtt bemutatta a Nokia Asha 501-et, a család új tagját Indiában. Ez az Asha széria új dizájnja, melyet természetesen a Lumia mobilok ihlettek. A megújult Asha kezelőfelület a Nokia által pár évvel ezelőtt felvásárolt SmarterPhone ötleteinek alapjain nyugszik, számot új funkció megtalálható így az újdonság menüjében. A Nokia Asha 501 mindössze két részből áll, így olcsóbb a gyártás. A levehető hátlap mögött rejtőzik a microSIM és a 4 gigabájtos microSD kártya, ez akár 32 gigabájtosra is lecserélhető igény szerint, valamint az akkumulátor is itt foglal helyet. Az előlapon a mindössze 3 col képátlójú és 240×320 pixel felbontású, 133ppi pixelsűrűségű kijelző látható, mely támogatja a kétujjas multitoucht. A hátlapon a 3.2 megapixeles, fix fókuszú kamera töri meg az egyébként színes hátlapon az egyhangúságot.

A MeeGo kistestvérének is nevezett új Asha platform olyan új opciókat biztosít a felhasználóknak mint például a két kattintásra való kijelző felélesztése vagy a kétoldalas főképernyő, melyekből az egyik a Fastlane, a másik pedig a menü. A Fastlane mutatja az aktuálisan futtatott alkalmazásokat – igen, végre van multitasking! -, valamint az üzeneteket és egyéb értesítéseket. A Nokia Asha 500 csak 2G internetkapcsolatra képes, hiszen főként fejlődő országokba szánja a cég, ehhez tartozik az Xpress böngésző, amely rendkívül kevés adatot forgalmaz a szerver oldali tömörítésnek köszönhetően, valamint az Xpress Now alkalmazás, mely helyfüggő tartalmakat biztosít. A Facebook és az Airtel közreműködésének köszönhetően Indiában az említett szolgáltatónál ingyen férhetnek hozzá a felhasználók a közösségi oldalhoz egy bevezető akció keretein belül.

A 2G-n kívül adott Wi-Fi, Bluetooth 3.0, microUSB 2.0, előre telepítve pedig megtalálható lesz az Asha 501-en Facebook, Forsquare, Linkedin, Twitter, Youtube is. A telefon 99.2 x 58 x 12.1 mm fizikai méretekkel és 98 grammos tömeggel rendelkezik, ebbe beletartozik az 1200 mAh-s akkumulátor is. A gyártói adatok szerint a telefon egy SIM-es változatban akár 48 napig is kibírja egy feltöltéssel, a két SIM-es változat pedig 26 nap készenlétet is biztosíthat optimális körülmények között. A Nokia Asha 501 júniusban kerül a piacra 60 országban, 90 szolgáltatónál, nettó 99 dolláros ártól piros, zöld, ciánkék, sárga, fehér és fekete színekben.

Nokia Asha 501: okostelefon-élmény



További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei