Nexus 6: kell ez nekünk?

2014.10.16| Phone Arena

Megjelent a Motorola Nexus 6, a Google első phablet modellje. Vajon kell ez a Nexus rajongóknak?

Megjelent a Motorola Nexus 6, a Google első phablet modellje. Vajon kell ez a Nexus rajongóknak? A hatodik generációs referenciamobil egyik legnagyobb meglepetése a mérete, hiszen lényegesen nagyobb lett mint az megszokható volt, a Google eddig ugyanis kompakt készülékeket adott ki, nem pedig phabletet. A Nexus 6 megjelenítője 5.9 col és QHD felbontású, így 496ppi pixelsűrűségű. Shamun Android 5.0 Lollipop rendszer fut, a gyorsaságról a pletykákban már említett, 2.65 gigahertzes Snapdragon 805 processzor, 3 gigabájt RAM, valamint Adreno 420 grafikus gyorsító gondoskodik. A GPU masszív előrelépést jelent, így a hardcore gamerek számára is igen jó ajánlat lehet az N6, egyébként ekkora felbontású kijelzőhöz dukál is a legjobb gyorsító a piacon.

 

 

A Google megtartotta a Nexus 5-ben debütált 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral is ellátott kamerát, ehhez adott a Sony IMX 214 szenzor, valamint az f/2.0 rekesz, a 4K@30fps videórögzítés is. Az előlapi kamera 2.1 megapixeles, nem kimondottan szelfi variáns. Nagy kérdés az akkumulátor. Nos ez 3220 mAh kapacitású és a Turbo Charger funkció segítségével tizenöt perc töltéssel akár hat óra készenlét is biztosítható a gyári adatok szerint. Rossz hír, hogy az unibody fémház miatt nem cserélhető házilag az erőforrás, valamint hogy nincs LED értesítő fény, valamint a vezeték nélküli töltést is lespórolták. Ha a méreteket nézzük, akkor is jól látszik, mennyire felhízlalták a Nexus 6-ot, két centiméterrel magasabb és egy centivel szélesebb elődjénél, ami nem kevés.

  • Nexus 6: 159.2 x 82.3 x 10mm, 184g
  • Nexus 5: 137.9 x 69.2 x 8.6mm, 130g
  • iPhone 6 Plus: 158.1 x 77.8 x 7.1mm, 172g
  • Samsung Galaxy Note 4: 153.5 x 78.6 x 8.5mm, 176g

Ami a belső tárhelyet illeti, a Nexus 6 az első, amely elérhető nemzetközi változatban 32 és 64 gigabájtos tárhellyel is. A Nexus 6 október 29-től lesz előrendelhető és november elején, harmadika körül kerül a boltokba, hazánkban nem lesz a Google Play-en keresztül megvásárolható szokás szerint. A gyárilag kártyafüggetlen Nexus 6 569/649 euróba kerül majd, ez elképesztően drága ahhoz képest, hogy mennyiért árulta a cég eddig a Nexus termékcsalád tagjait. Mindenesetre egyelőre a Nexus 5 is megvásárolható marad. Az idő és a kereslet eldönti, hogy vajon jó döntés volt-e a nagyobb tudás és a magasabb ár mint az eddigi olcsó ár és visszafogottabb hardver kombináció.

 



Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei