Neked megvannak a miértjeid?

2023.02.15
Címkék:

Most, hogy már túl vagyunk a nagy újévi fogadalomtételeken, ha őszintén számot vetünk, több olyan fogadalom lesz majd, amit megszegtek, mint amit azóta is tartanak.

Ennek természetesen oka van, és ha nem jársz utána, miért is történt mindez, addig bizony újra meg újra meg fog ismétlődni. Persze nem csupán az újévi nagy fogadalmak tartoznak ide, hanem megannyi hétköznapi, apró dolog is. 

 

A motiváció visz előre

 

Természetesen vannak olyan állapotok, ahol teljes motivációvesztésről beszélünk, ilyenkor mindenképpen érdemes a videopszichologus.hu pszichológusainak a segítségét kérni, ugyanakkor akad számtalan olyan élethelyzet, amikor kellő tudatossággal mi magunk is képesek vagyunk fenntartani a motivációnkat.

Neked megvannak a miértjeid?

A kulcsszó minden esetben a motiváció, azaz az a belső késztetés, amely cselekvésre ösztönöz téged. Teljesen banális példa az éhség, hiszen motivációként jelenik meg arra, hogy egyél, legyen energiád. Persze magasabb szinten is mozgatnak ezek a késztetések: így pattan ki a fejedből az, hogy felújítsd az otthonodat, mert szebb környezetben szeretnél élni, vagy éppen ezért iratkozol be egy továbbképzésre, hogy előrébb léphess a karrieredben.

 

Hogy ezeket valóban el is érd, a motivációt fenntartani szükséges, hiszen enélkül megállnál félúton – tudod, mint a szilveszteri fogadalmak java része.

 

Téged mi motivál?

 

Ahhoz, hogy fenn tudd tartani a motivációdat, az kell, hogy valós legyen, azaz belülről fakadjon, és megalapozott legyen.

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ehhez egyrészt félre kell tenni minden elvárást, ahogy erről majd a későbbiek során szót is ejtünk, másrészt tisztázni kell magunkban a fő kérdéseket!

 

Mit szeretnénk elérni? Mi a fontos számunkra? Mit szeretnénk megvalósítani akár szakmai, akár magánéleti szempontból. Ha úgy érzed, bizonytalan vagy a válaszokat illetően, akkor akár meg is fordíthatod a kérdést: mi az, amit biztosan nem szeretnél? 

 

Szinte mindenkinek van olyan tapasztalata, amit soha többet nem szeretne átélni: szegény gyerekkor után jóllétre vágyunk, ezért jól fizető állást keresünk, súlyos elhízást követő fogyás után soha többé nem szeretnénk visszahízni, és éppen ezért döntünk az egészséges életmód mellett.

 

Látod, mindenkinek és mindennek megvan a miértje – csak meg kell találni!

 

Csak őszintén!

 

Nagyon fontos, hogy amikor a fent említett kérdéseken gondolkozol, illetve amikor ezeket megválaszolod, akkor bármilyen nehéz is, de tegyél félre minden elvárást, minden társadalmi előírást, és csak arra figyelj, csak azt írd fel magadnak, amit TE magad szeretnél, ami téged előrevinne, ami téged boldoggá tenne, ami az életedet kerek egésszé varázsolná.

 

Természetesen anélkül, hogy másokban kárt tennél, csak arra figyelj, ami téged motivál, ami téged cselekvésre ösztönöz, és ha ez megvan, máris tudsz haladni a kitűzött céljaid felé. Hab a tortán, hogy még kudarctól sem kell tartanod, hiszen tudod, hogy mit miért csinálsz, és ha esetleg egy pillanat erejéig meg is feledkeznél róla, akkor csak emlékeztetni kell magadat, miért is teszed, amit teszel.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei