MWC 2014: PadFone és ZenFone mobilokkal tarol az Asus

2014.02.26| VIP Phone

Ütõképes termékpalettával képviselteti magát az ASUS az idei Mobile World Congress-en.

Ütõképes termékpalettával képviselteti magát az ASUS az idei Mobile World Congress-en. A Magyarországon leginkább laptopjairól ismert gyártó egész jó mobilokat hozott Barcelonába, melyek kényelmesen ki is próbálhatóak ízléses standjánál. A PadFone egyébként is mindig egy jó ötletnek tûnt praktikussága miatt. Ha egy kütyü mobiltelefonként és tabletként is ugyanúgy használható, ráadásul Android fut rajta már eleve nem lehet olyan rossz. Egy dolgot nem sikerült a eltalálniuk ASUS-éknak korábban vele: ez pedig az ár, ami meggátolta, hogy szélesebb körben elterjedjen. Azt nem tudni még, hogy ez most hogy fog alakulni, az azonban biztos, hogy megérkezett az új PadFone mini. A készülék egy 4 colos okostelefonból áll, mely a mostanában megszokott 7 colos tabletté alakítható át. A PadFone miniben egy 1,6 GHz-es Intel Atom Z2560 processzor ketyeg, ami a gyártó - és a teljesítménytesztek szerint is - méltó kihívója a felsõ kategóriás négy-, és nyolcmagos megoldásoknak, ráadásul az akkut sem terheli meg használat közben annyira, mint azok.

A PadFone mini telefon részének 800×480 pixeles felbontású kijelzõje talán kicsit gyengének tûnik manapság, de 7 colos tabletre kiegészítve, már egy vállalható, 1280×800-as felbontással találkozunk. A készüléknek 8 GB-os belsõ tárhelye van, mely microSD-vel újabb 64 GB-tal bõvíthetõ. A kamerája a maga 8 megapixelével inkább tartozik a középmezõnybe, mint a felsõ kategóriába, viszont beépítettek egy érdekeseb mint hasznosabb funkciót, mellyel extrém sötétben is tudunk a teljesen fekete helyett nagyon zajos, de legalább látható képet készíteni.

Hagyományos mobiltelefonok terén a gyártó a ZenFone termékcsalád név alatt dob piacra három készüléket. ZenFone 4, Zenfone 5, nem túl fantáziadúsan ZenFone 6 néven. A számok nemes egyszerûséggel a kijelzõ méretére utalnak, mellyel párhuzamosan erõsebb hardverrel is lehet találkozni az egyes típusokban. A legkisebb ZenFone is négynagos, benne egy 1,2 GHz-es, négymagos Intel Atom Processzor és 1 gigabájt RAM kapott helyet. Memóriája 64 Gb-ig bõvíthetõ microSD-vel, alaphangon 8 GB-os. Fényképezõje 5 megapixeles fotók készítésére alkalmas, elõlapi kamera viszont nincs benne. A középsõ ZenFone már 2 GH-es processzorral, de szintén 1 GB RAM-mal támad, a belsõ tárhely pedig opcionálisan választható 8 és 16 GB közül. Kamerája a PadFone mini-hez hasonlóan 8 MP-eles, azonban már azt a kategóriát célozza meg, ahonnan már tényleg eléggé hiányzik az elõlapi kamera.

A ZenFone 6 megkapott mindent, amit elvárhatunk egy csúcskategóriás mobiltól. A 2 GHz-es Intel Atom-on túl benne már 2 GB RAM van és a 13 MP-eles fõkamera mellett az elõlapon is helyet kapott egy 2 MP-eles. A gyártó energiatakarékos processzorainak és akkumulátorainak köszönhetõen mindegyik készülék esetében a hosszú üzemidõt emelte ki, a már említett éjjeli fényképezésen túl. Emellett elsõ ránézésre mindegyik kellemes kis készülék benyomását keltette. Az, hogy mennyire fogunk velük Magyarországon találkozni, az nagy részben - akárcsak a PadFone esetében - az árazásukon múlik. Nem hatott a Nexus 7 után az újdonság varázsával a FonePad 7, de meg kell említeni, hogy egy nagyon jó kis 7 colos Tabletrõl van szó, a tableteknél ráadásul az ár-érték arányt is egész jól belõtte az ASUS.

Az Asus mobilokat hírek formájában a VIP Phone csapata szállította nekünk a Mobile World Congress-rõl, és reméljük, hamarosan megjelennek kínálatukban is!



Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei