Mutatjuk a Samsung One UI 6 legjobb új funkcióit

2023.08.17| androidpolice
Címkék:

Samsung One UI 6


Az eddig talált változások jóval jelentősebbek, mint a tavalyi One UI 5 frissítés esetében.

Már többször írtunk a Samsung One UI 6 bevezetéséről, és azt is tudjuk, hogy a rendszer bétájának volt néhány félresikerült állapota, de most már teljes lendülettel működik a Samsung Galaxy S23 tulajdonosok számára. Az eddig talált változások jóval jelentősebbek, mint a tavalyi One UI 5 frissítés esetében. A kisebb esztétikai változtatásoktól az alapvető funkciókig terjednek, így lesz mit megszokni, amint a frissítés megérkezik a telefonra. Egyes változások üdvözlendőbbek, mint mások, így ezt szem előtt tartva, íme a kedvenc One UI 6 béta frissítéseink eddig:

 

Emojik

Mutatjuk a Samsung One UI 6 legjobb új funkcióit

Sokáig a Samsungnak voltak a legrosszabb emojik az összes közül. A bétában friss festést kaptak, és fantasztikusan néznek ki, megelőzve a Google emoji-dizájnját. A megjelenésük sokkal kifejezőbb, és néhány új árnyékolás olyan mélységet ad, ami korábban hiányzott. A Samsung frissítette az egész rendszerben használt betűtípust is. Az emojik újratervezése sokunk számára apró változtatásnak tűnhet, de ez elég fontos, ha a nagyobb képet nézzük. Az emojikat mindenhol használják, különösen a fiatalabb generációk.

 

Időjárás applikáció

Mutatjuk a Samsung One UI 6 legjobb új funkcióit

A Samsung időjárás-alkalmazása mindig is a jobbak közé tartozott, különösen azóta, hogy a One UI 5-ben újratervezték, de van egy dolog, amiért elég zavaró volt - a spammelő reklámok. Ahogy görgetett a user az alkalmazásban, egy nagy "hírek" rész tartalmazott időjárással kapcsolatos videókat, amelyekről az alkalmazás úgy gondolta, hogy érdekelni fogja Önt. A probléma az volt, hogy a minőség borzalmas volt, és a videók soha nem arról a területről vagy országról szóltak, ahol a felhasználó élt.

 

Ezek a videók nem tűntek el teljesen, de most az alkalmazás legalsó részébe kerültek. Itt már csak kettő van belőlük, és csak akkor játszódnak le, ha szándékosan rákattintasz a megfelelő helyre, így a véletlen aktiválás már nem jelent problémát.

 

Ettől eltekintve az ikonok, a betűtípusok és a színek az egész alkalmazásban és a widgetekben is finomhangolva lettek, és egy új rész mutatja a nap- és holdciklusokat. Egy teljesen új widget, az Időjárási betekintések az aktuális körülményeket és néhány extra információt mutat. Ha esik az eső, megmondja, hogy meddig fog tartani, és ahogy közeledik a nap vége, előzetesen tájékoztat a holnapi időjárásról.

 

Újratervezett gyorsbeállítások

Mutatjuk a Samsung One UI 6 legjobb új funkcióit

Az értesítési árnyék nagyrészt változatlan maradt a One UI 6-ban, a tetején hat gyorsbeállítás-váltó áll rendelkezésre. Ha lehúzzuk az értesítési árnyékot, hogy megjelenjen a teljes gyorsbeállítási panel, máris új látvány fogad. Most két túlméretezett Wi-Fi és Bluetooth kapcsoló ül egymás mellett, hasonlóan ahhoz, amire a stock Android az Android 12-vel váltott, alatta pedig egy nagyobb gyűjtemény ismerős kör alakú kapcsolókkal. Alatta a fényerő csúszka most már a kék fényszűrő és a sötét üzemmód parancsikonjait tartalmazza, majd alul az intelligens nézet és a készülékvezérlés található.

 

Az egyik UI már egy ideje rászorult a dizájnváltásra. A régi elrendezéssel nem volt semmi baj, de alig változott a One UI 3 óta, és kezdett elavultnak tűnni. Ez az átdolgozás modernebbnek tűnik, és a Pixel UI elemeit valósítja meg, miközben megtartja a már meglévő kiváló funkcionalitását. A Pixel-telefonok csak nyolc gyorskapcsolóhoz adnak hozzáférést oldalanként, míg a Samsung 12-t ad, plusz a Bluetooth és a Wi-Fi kapcsolók.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

Közvetlen hozzáférés a gyorsbeállításokhoz

Mutatjuk a Samsung One UI 6 legjobb új funkcióit

Ha már az újratervezett gyorsbeállításoknál tartunk, a One UI 6 segítségével minden eddiginél gyorsabban elérheted őket. A gyorsbeállítások azonnali elérését a gyorsbeállítások szerkesztőképernyőjén engedélyezheted. Ha ez be van kapcsolva, a képernyő jobb felső sarkából lefelé húzva átugorhatod az értesítési árnyékot, és közvetlenül a gyorsbeállításokhoz léphetsz. Ez nagyon hasonlít arra, amit az iOS már régóta csinál a Vezérlőközponttal, és elég jól működik.

 

 

Jobb kamera ikonográfia

Mutatjuk a Samsung One UI 6 legjobb új funkcióit

Az egész kameraalkalmazás ikonográfiája jobbra változott. A One UI 5-ben a fényképezőgép felbontása és képaránya egyetlen menüben volt, és a képarányt nem lehetett megváltoztatni, ha a felbontást 12MP-ről magasabbra, például 50 vagy 200MP-re változtattuk. Most ezeket a beállításokat két menübe osztották, és a képarányát 3:4, 9:16, 1:1 vagy teljes képernyőre állíthatja be, függetlenül attól, hogy melyik megapixeles opciót választja.

 

Ettől eltekintve a szűrők és a mozgóképek ikonjai megváltoztak. A funkciók ugyanazok maradnak, de az új ikonok jobban leírják, hogy milyen menük rejtőznek mögöttük, és összességében intuitívabbnak tűnnek.

 

Kamera widget

A Samsung widgetjei a One UI 4 óta elég jó minőségben jönnek, és minden egyes frissítéssel javultak. A One UI 6 sem kivétel, mivel új kamera widgetet vezet be. Miután elhelyeztük, kiválaszthatunk egy képet a widgethez, vagy beállíthatjuk, hogy automatikusan a legutóbb készített fényképet használja, illetve beállítható, hogy a widgettel készített fényképek hol legyenek tárolva, és hogy milyen kamera beállításokat használjon. A widget többszörözhető különböző beállításokkal, hogy gyorsan hozzáférjen ahhoz, ami a helyzetnek a legjobban megfelel.

 

A widget segítségével választhat a szelfikamera, az elsődleges hátsó érzékelő, valamint a portrékamerától a lassított felvételig minden rendelkezésre álló mód között. Az egyetlen kritika, hogy nem választhatod ki, hogy melyik hátsó objektívet használod. Szeretnék egy gyorsbillentyűt, amely azonnal megnyitja a 10X objektívet az S23 Ultrámon, de ez még nem lehetséges.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei